به گزارش ایرنا فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) روز چهارشنبه در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان شمالی، پس از امضای این تفاهم نامه گفت: اجرای همه این توافقات در حوزه های مختلف راه و شهرسازی، راه آهن، مخابرات و معدن استان مشروط به همکاری و مساعدت از سوی مرکز است تا منجر به قرارداد شده و قرارگاه خاتم به شکل جدی و جهادی وارد عمل شود.
سردار سعید محمد با اشاره به تامین منابع مالی این پروژه ها گفت: شاید دولت منابع نقدی نداشته باشد ولی اجرای این پروژه ها از محل دارایی های غیرمولد تهاتری نیز میسر است.
وی افزود: در حقیقت باید مسوولان خراسان شمالی و به ویژه نمایندگان استان در مجلس، منابع حاصل از فروش اموال غیرمولد را پس از گنجاندن در بودجه ۱۴۰۰، صرفا برای اجرای پروژه ها اختصاص دهند و به تعبیر دیگر مجوزات قانونی مجلس نقش ویژه ای در تسریع پروژه ها خواهد داشت.
سردار محمد با بیان اینکه قرارگاه خاتم به زودی ساخت بیمارستان رازوجرگلان را آغاز خواهد کرد، افزود: با پیگیری ها و دریافت مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به زودی تجهیز کارگاه این پروژه درمانی انجام خواهد گرفت تا موجب شادی مردم این منطقه مرزی شود.
گازرسانی به ۲ هزار خانوار محروم استان، هدیه قرارگاه خاتم
سردار محمد با اشاره به اینکه پروژه های این قرارکاه، بر مبنای خدمت به مردم تعریف می شود، گفت: قرارگاه خاتم، به مناسبت هفته بسیج هزینه گازرسانی به ۲ هزار خانوار محروم را که به دلیل مشکلات اقتصادی نتوانسته اند از این خدمات برخوردار شوند، به عنوان هدیه بر عهده می گیرد.
وی با اشاره به اینکه بزرگترین ظرفیت خراسان شمالی، وفاق و همدلی مسوولان استانی است، خاطرنشان کرد: علیرغم ظرفیت های فراوان این استان در بخش مرزی و صادرات از این حوزه استفاده نشده است که با توجه شرایط تحریمی کشور، می توان از این بخش به راحتی برای استان توسعه و ثروت به ارمغان آورد.
وی با بیان اینکه جای خراسان شمالی در پروژه های قرارگاه خاتم خالی است، تصریح کرد: تاکنون این قرارگاه بیش از ۱۰ پروژه در حوزه های گازرسانی، سد و ۷۰۰ کیلومتر فیبر نوری در این استان اجرا کرده است.
بزرگترین سرمایه خراسان شمالی، همدلی است
استاندار خراسان شمالی نیز در این نشست با بیان اینکه بزرگترین سرمایه این استان، همدلی و هم افزایی مسوولان و مردم است، اظهار داشت: در سال های اخیر این استان، با مسایل گوناگونی چون سیل، اغتشاشات و هم اکنون نیز با کرونا درگیر بوده است ولی مسوولان استانی و نمایندگان مجلس با نگاهی استانی و براساس دانایی، بسیاری از مشکلات را حل کرده اند.
محمدعلی شجاعی با بیان اینکه امضای این تفاهم نامه به توسعه استان شتاب خواهد بخشید، افزود: با امضای این تفاهم نامه همه بخش های دولتی در حوزه های نیرو، صنعت، بهداشت و درمان و... درگیر خواهند شد و پیگیری های لازم برای جذب اعتبار انجام خواهد شد.
نگران واگذاری آلومینای جاجرم به شستا هستیم
رییس مجمع نمایندگان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی نیز با ابراز نگرانی از احتمال واگذاری مجتمع آلومینای جاجرم به شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا)، گفت: این در حالی است که هنوز مراحل توسعه ای این مجتمع مشخص نشده است.
سیدمحمد پاکمهر با اشاره به آنچه که تجربه ناخوشایند واگذاری پتروشیمی خراسان به شستا خواند، افزود: با وجود آنکه دوسوم عمر مفید پتروشیمی خراسان (مستقر در بجنورد) گذشته، هنوز مرحله دوم آن اجرایی نشده و توسعه ای برای استان نداشته است در حالی که در بسیاری از استان های کشور مراحل دوم و حتی سوم پتروشیمی ها اجرایی شده است.
وی با ابراز رضایت از واگذاری بسیاری از پروژه ها و آلومینای جاجرم به قرارگاه خاتم، خاطرنشان کرد: تمامی نمایندگان استان در مجلس پیگیری های لازم را انجام خواهند داد تا این قرارگاه مسوولیت اجرای پروژه راه آهن استان، سیمان سمنگان و بسیاری دیگر از پروژه ها را بر عهده بگیرد به گونه ای که شاهد توسعه سریع استان باشیم.
سردار سعید محمد امروز علاوه بر بازدید از پروژه راه بجنورد- میامی و شماری از طرح ها و پروژهای عمرانی شهرستان اسفراین، دستور آغاز عملیات ساخت بیمارستان ۶۴ تختخوابی شهرستان مرزی رازوجرگلان را به صورت ویدئوکنفرانسی صادر کرد.
خراسان شمالی واقع در شمال شرق کشور، ۱.۷ درصد از گستره کشور را دارد که از شمال با جمهوری ترکمنستان از جنوب و شرق با استان خراسان رضوی و از غرب به استان های گلستان و سمنان محدود می شود.