شهرکرد- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: نقشه "به‌هنگام" پوشش گیاهی با تاکید بر کاربری‌های اراضی ملی و عرصه‌های طبیعی استان تهیه و تدوین شده است.

سید اسماعیل صالحی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه این استان به عنوان استان پیشرو در تهیه این نقشه بوده است، افزود: تهیه این نقشه از سال ۹۱ در دستور کار اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قرار گرفت و در این سالها با تلاش و اقدامات کارشناسان اداره مهندسی و مطالعات اداره کل منابع طبیعی و و آبخیزداری استان این نقشه تهیه شد.

صالحی گفت: این نقشه به منظور بررسی و شناسایی قابلیت‌ اراضی و با استخراج لایه‌های اطلاعاتی که اساس کار اقدامات اجرایی این اداره کل است تهیه شده تا با دقت بالا و داده‌های مکانی تصاویر ماهوره‌ای به روز در مدیریت و فعالیت‌های آینده منابع طبیعی و آبخیزداری استفاده شود.

وی اظهار داشت: برای تهیه این نقشه تصاویر ماهواره‌ای سن تینل ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ استفاده و با نرم‌افزارهای تخصصی  و کنترل صحرایی نسبت به تایید این نقشه اقدام و در نهایت نقشه به‌هنگام پوشش گیاهی با ۲۴ کلاس کاربری که ۱۸ کاربری آن در استان موجود است از جمله کاربری مسکونی ،کشاورزی، مرتع، جنگل، آبراهه ، دریاچه، باغات و سایر کاربریهای دیگر تهیه شده است.

به گفته وی ، در این نقشه بیش از ۲۱ هزار و ۸۰۰ محدوده کاربری برای استان براساس اطلاعات موجود و کنتورهای که انجام شده، تهیه شده است .

صالحی با تاکید بر اینکه این نقشه دارای ۹۰ درصد صحت و انطباق با طبیعت دارد،افزود: این نقشه سالانه با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای به‌هنگام‌سازی و به روزرسانی خواهد شد.

وی اظهار داشت: براساس مستندات به دست آمده در این نقشه هم اکنون ۳۲۳ هزار هکتار جنگل با تاج پوشش بیش از پنج درصد وجود دارد که این میزان پیش از این ۳۰۷ هزار هکتار ثبت شده بود که این مزان افزایش نشان دهنده مدیریت صحیح توسعه جنگل دارد.

وی افزود: در این نقشه ۹۱۰ هزار هکتار مرتع در طبقات مختلف شناسایی و ثبت شده است.

صالحی گفت: با تهیه این نقشه پتانسیل‌های ملی برای بهره‌مندی بیشتر از اراضی ملی و مرتعی شناسایی شده تا بتوان برای آنها برنامه‌ریزی دقیق‌تر اجام داد.

وی اظهار داشت: این نقشه به منظور ارائه سیمای منابع طبیعی  و اراضی ملی و طبیعی استان،  شناخت نقشه پوشش و کاربری اراضی ، پیش‌بینی اقدامات اجرایی منابع طبیعی، ایجاد پایگاه اطلاعات مکانی منابع طبیعی و سایر اقدامات توسعه ای در استان تهیه شده است و هر ساله با استفاده از علم سنجش از دور به‌روز رسانی خواهد شد.

به گزارش ایرنا، یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری اراضی ملی هستند که معادل ۸۶.۵ درصد از سطح استان را شامل می‌شود.