به گزارش ایرنا از رویترز، قرار بود که اوپک پلاس تولید نفت خود را از ماه ژانویه ۲۰۲۱ حدود ۲ میلیون بشکه در روز معادل ۲ درصد مصرف جهانی نفت افزایش دهد، اما در سایه کاهش تقاضا، اوپک پلاس به دنبال آن است که افزایش تولید را بازهم به تعویق بیندازد.
اوپک پلاس متشکل از مجموع کشورهای عضو اوپک و کشورهای غیر عضو اوپک شامل روسیه، مکزیک، جمهوری آذربایجان، بحرین، سودان، سودان جنوبی، مالزی و عمان برای تنظیم بازار شکل گرفته است.
این خبرگزاری به نقل از منابع نزدیک به اوپک گفت: اگر لازم باشد، به احتمال قوی، روسیه نیز سطح تولید کنونی نفت را تا پایان سه ماهه نخست ۲۰۲۱ تمدید کند.
این منبع افزود: تمدید فریز نفتی اوپک پلاس با توجه به کاهش احتمالی قیمتها و ابهام در خصوص تقاضای نفت ضروری به نظر میرسد.
قیمت جهانی نفت هفته گذشته و به دنبال خبرهایی مبنی بر کشف ویروس کرونا که خود منجر به افزایش تقاضا میشود، به بالاترین میزان از مارس گذشته رسید و هر بشکه ۴۹ دلار معامله شد.
با این حال نمایندگان اعلام کردهاند که این مسأله تغییری در رویکرد اوپک پلاس برای تمدید فریز نفتی خود ایجاد نخواهد کرد.
یکی از این منابع به رویترز گفت: افزایش قیمت تنها جنبه روانی دارد، اما بدنبال این هستیم که این افزایش قیمت مبتنی بر پایههای مستحکمی در بازار باشد که از قیمتها حمایت کند، به همین خاطر، بهترین گزینه [ما] تمدید سه ماهه فریز نفتی است.
اما با این حال نمایندگان و تحلیلگران مسائل نفتی اعلام میکنند که تمایل برای تمدید فریز نفتی اوپک پلاس عمومیت ندارد.
گولدن ساکس بدون اشاره به جزییات بیشتر در این باره اعلام کرد که یک پیچیدگی احتمالی در تمایل امارات برای سهم بیشتر در اوپک پلاس وجود دارد.
از سوی دیگر نیجریه نیز به دنبال سهم بیشتری برای تولید است و عراق نیز اعلام کرده میخواهد از کاهش تولید در سال ۲۰۲۱ معاف شود.
اما گولدمن اعلام کرد که پیش بینی وی آن است که تلاش امارات موجب نمیشود که تمدید فریز نفت صورت نگیرد و به گفته وی عراق نیز از هرگونه تصمیم جمعی در اوپک پلاس [برای کاهش تولید] حمایت خواهد کرد.
چندین نشست تخصصی این هفته به عنوان جلسات مقدماتی برای نشست وزیران کشورهای اوپک که قرار است روزهای دوشنبه و سه شنبه آینده برگزار شود، انجام شد.
قرار است که تمامی جلسات اوپک به خاطر شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی برگزار شود.
کریستین رییس مرکز پژوهشهای نفت و گاز شرکت "جیپی مورگان" نیز در این باره گفت: پیشبینی من این است که اوپک پلاس برنامه افزایش تولید خود را با وجود افزایش قیمت نفت، ۶ ماه به تعویق بیندازد، و شاید عربستان نیز به صورت داوطلبانه تا ماه مارس آینده تولید نفت خود را به میزان بیشتری کاهش دهد.
وی افزود: ذخایر نفتی به سرعتی که توقع آن میرود، درحال کاهش نیست و قرنطینه نیز در شرق و غرب جهان درحال تمدید شدن است و پیشبینیها حکایت از آن دارد که محدودیتها در ایالات متحده نیز بیشتر شود.