سرهنگ عیسی گوهری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در تمام محورهای ارتباطی استان بارش باران و در ارتفاعات برف و مه گرفتگی گزارش شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به شرایط کرونایی و تا مساعد بودن هوا، پرهیز از مسافرت و ترددهای غیر ضرور از توصیههای پلیس راه به مردم است ما در صورت ضرورت انجام سفر. همراه داشتن تجهیزات زمستانی لازم است.
سرهنگ گوهری یادآور شد: به همراه داشتن زنجیر چرخ، رعایت فاصله طولی، سرعت مطمئنه، روشن کردن چراغ مه شکن یا چراغ خودرو هنگام بارش برف، باران و مه از دیگر توصیههای پلیسی برای تردد بین شهری در شرایط فعلی است.
رییس مرکز مدیریت راههای راهداری، حمل و نقل جادهای کردستان نیز گفت: هم اکنون در ارتفاعات و گردنههای محورهای سنندج - دیواندره، دیواندره - سقز، سنندج - دهگلان، دیواندره - بیجار، سقز بانه، سنندج - مریوان و سروآباد - هورامان بارش برف داریم.
دانش زندی یادآور شد: بیشترین میزان بارش برف در گردنه خان (محور سقز - بانه) و دیواندره - سقز (محدوده زرینه) گزارش شده وهمچنین در تمام محورهایی که شاهد این پدیده هستند مه گرفتگی موجب کاهش دید رانندگان شده است.
وی افزود: با توجه به پیش بینیهای هواشناسی بارش برف و باران در استان تا صبح دوشنبه آینده ادامه دارد لذا توصیه میشود رانندگان قبل از سفر برای کسب اطلاعات راهها با سامانه ۱۴۱ از طریق پیامک، تماس تلفنی و سایت اینترنتی و نرم افزار موبایلی تماس بگیرند.
طرح زمستانی راهداری همه ساله از ۱۵ آبان در سراسر کشور شروع میشود اما در کردستان به علت برفگیر بودن و داشتن گردنههای متعدد این طرح به صورت غیر رسمی زودتر از موعد آغاز شد.
در طرح زمستانی سال گذشته ۴۷۵ راهدار کردستان به صورت آماده باش و ۲۴ ساعت در خدمت مسافران هستند.
راهداران در قااب طرحهای مختلف زمستانه، نوروزی و تابستانی بیش از هشت هزار و ۵۰۰ کیلومتر از راه های استان را شامل یک هزار و ۹۰۰ کیلومتر در مسیرهای بین شهری و ۶ هزار و ۶۰۰ کیلومتر در راه روستایی را تحت پوشش قرار میدهند.
استان کردستان در یک منطقه سرد و کوهستانی واقع شده و هر سال بارش باران در این استان از اوایل پاییز شروع می شود.
همچنین جاده های بین شهری این استان دارای ۳۸ گردنه برفگیر و جاده های روستایی نیز دارای ۶۶ گردنه برفگیر بوده که این گردنه ها هنگام بارش باران عمدتا شاهد لغزندگی است.