شهرستان تازه تاسیس ششتمد حدفاصل شهرستانهای سبزوار و بردسکن در غرب خراسان رضوی قرار دارد که اردیبهشت امسال با موافقت هیات دولت از سبزوار منفک و به شهرستان ارتقا یافت و ۲۵ مرداد فرمانداری آن آغاز به کار کرد.
این شهرستان یکی از قطبهای بزرگ معدنی و همچنین تولید خشکبار از جمله آلو، گردو، بادام و زعفران خراسان رضوی است که با وجود بناهای تاریخی و فرهنگی از قبیل آرامگاه ابوالحسن بیهقی نویسنده و تاریخ نگار شهیر و آب و هوای معتدل، کوهستانی و طبیعت سرسبز، جاذبههای خوبی برای مسافران و گردشگران دارد.
بخشی از توسعه ششتمد در سالهای اخیر مرهون دولت تدبیر و امید است. تامین آب پایدار و با کیفیت شهری پایانی بر چهار دهه انتظار بود که سال گذشته در سفر وزیر نیرو به بهره برداری رسید و همچنین ارتقای بخش ششتمد به شهرستان خبر مسرت بخشی بود که با موافقت هیات دولت در سالجاری محقق شد.
البته در کنار تمامی این ظرفیت ها و فرصت ها، چالش هایی در مسیر رشد و ارتقای بیشتر این شهرستان وجود دارد که ساکنان این شهرستان خواستار رسیدگی به آنها هستند.
یکی از مطالبات مردم شهرستان تازه تاسیس ششتمد استقرار سریعتر دستگاههای اجرایی در این خطه است بطوریکه برخی از ساکنان این شهرستان برای انجام امور اداری مسافت طولانی ۱۰۰ کیلومتری به شهرستان سبزوار را می پیمایند.
انتظار از مدیران جدید دستگاههای اجرایی سکونت در محل خدمت است
یک فعال فرهنگی و رسانهای شهر ششتمد به خبرنگار ایرنا گفت: بیشتر مدیران دستگاههای اجرایی در شهرستانهای نوپا تمایلی به سکونت در محل خدمت ندارند اما مردم ششتمد انتظار دارند مدیران آنها پروازی نباشند.
مهدی حسینپور افزود: استقرار نهادهای اداری جدید در ششتمد نباید تنها به نصب تابلو اداره خلاصه شود بلکه باید با ایجاد تجهیزات لازم و جذب نیروی انسانی اثر بخشی لازم را داشته باشد.
وی ادامه داد: یکی از ظرفیتهای شهرستان با توجه به جاذبههای تاریخی و طبیعی آن گردشگری است. ششتمد به عنوان منطقه نمونه گردشگری در دولت دهم معرفی شده بود لذا استقرار نهاد میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان یک اولویت احساس می شود.
این فعال فرهنگی گفت: از دیگر مطالبات مردم ششتمد خروج این شهرستان از بن بست است لذا انتظار است در سالهای آتی به احداث باند دوم جاده سبزوار - بردسکن و راه آهن سبزوار - کاشمر توجه شود.
وی افزود: تعریض و آسفالت جاده شهرستان ششتمد به سبزوار نیز که از سالهای گذشه آغاز شده از دیگر خواستههای مردم است.
نقش آفرینی دولت در توسعه زیرساختهای ششتمد
سرپرست فرمانداری ششتمد نیز با اشاره به نقش آفرینی دولت در توسعه زیرساختهای این شهرستان گفت: علاوه بر تحقق ارتقای این منطقه به شهرستان، طرحهای آبرسانی به شهر ششتمد و روستاهای منطقه و فراهم نمودن زیر ساخت ناحیه صنعتی برخی از این دستاوردها بوده است.
محمدکلاته افزود: در استقرار نهادهای اداری در ششتمد، ادارات کل و سازمانها همکاری مطلوبی داشته اند و تاکنون به منظور استقرار ادارات و نهادهای جدید ارتباط و مکاتبه با ۲۰ مدیرکل صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در مرحله نخست تجهیز و راه اندازی ساختمان جدید فرمانداری و تامین نیروی انسانی آن در دستور کار قرار گرفته است. همچنین با توجه به اهمیت تامین امنیت فردی و اجتماعی نهاد فرماندهی انتظامی ششتمد مستقر شده و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری و نمایندگی هلال احمر نیز در این مدت کوتاه فعال شده است.
سرپرست فرمانداری ششتمد گفت: مراحل راهاندازی جهاد کشاورزی و اداره بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز انجام شده و همچنین استقرار نهادهای میراث فرهنگی، راهداری، حمل و نقل جاده ای، صنعت، معدن و تجارت، کتابخانهها و اداره ورزش و جوانان در دست پیگیری است.
وی افزود: ادارات کمیته امداد امام خمینی (ره)، آموزش و پرورش، دادگاه عمومی و شهرداری از گذشته مستقر بوده اند و برخی نهادها شامل آب و فاضلاب، برق و مخابرات از گذشته به صورت نمایندگی مستقر بودند که با وجود ساختمان، تجهیزات و نیروی انسانی پیگیری آنها به عنوان اداره مستقل تسریع می شود.
کلاته با بیان اینکه استقرار ادارات نیازمند زیرساخت و امکانات لازم است، ادامه داد: یکی از این موانع، واگذاری زمین است که این مشکل از طریق منابع طبیعی و راه وشهرسازی برطرف خواهد شد.
ناحیه صنعتی ششتمد مهیای سرمایه گذاری
وی گفت: زیرساختهای ناحیه صنعتی ششتمد فراهم شده و این ناحیه مهیای جذب سرمایه گذاران و جهش تولید است.
سرپرست فرمانداری ششتمد افزود: با پیگیری مسوولان ذیربط و نمایندگان مجلس، آب و برق ناحیه صنعتی ششتمد تامین شده و تیر برقهای آن نصب و لوله کشی آب انجام شده است.
وی ادامه داد: با وجود ظرفیتهای کشاورزی و وجود انواع معادن منگنز و سنگ آهک به منظور جلوگیری از خام فروشی ایجاد صنایع فرآوری و تبدیلی در منطقه ششتمد ضروری است و در این راستا تاکنون با سرمایه گذاران نشستهایی برگزار شده و نخستین سرمایه گذاری خارجی با احداث کارخانه فروسیلیکومنگنز آغاز شده است.
کلاته گفت: با توجه به اینکه ناحیه صنعتی ششتمد سرریز ناحیه صنعتی سبزوار است از مسوولان شهرکهای صنعتی خراسان رضوی درخواست داریم زمین این ناحیه از ۱۰ هکتار به ۳۰۰ هکتار افزایش یابد.
محرومیت از چهره ششتمد زدوده می شود
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: منطقه ششتمد یکی از مناطق محروم خراسان رضوی است که با ارتقای آن به شهرستان، استقرار نهادهای اداری و جذب اعتبارات به تدریج محرومیت از چهره آن زدوده می شود.
بهروز محبی افزود: یکی از مشکلات شهرستانهای نوپا در کشور تاخیر در استقرار نهادهای دولتی است زیرا استخدام نیرو به صورت رسمی و فراگیر وجود ندارد از این رو سالهای بسیار این نهادها از طریق نمایندگی اداره می شوند که باید مشکل مسائل مالی و ردیف استخدامی آنها رفع شود.
وی با اشاره به ظرفیت های معدنی شهرستان ششتمد ادامه داد: با همکاری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) احداث کارخانه تولید پتاس در این منطقه با هدف رونق اقتصادی پیگیری می شود.
ششتمد با وسعت سه هزار و ۷۸۶ کیلومتر مربع دارای ۲۴ هزار نفر جمعیت است. این شهرستان دارای دو بخش مرکزی و شامکان، ۴۸ دهیاری و ۵۳ آبادی است.
مرکز شهرستان تازه تاسیس ششتمد در ۲۴۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.