سیدرضا متولی، مسوول انجمن راویان فجر فارس در گفتوگو با ایرنا بسیج را برآمده از مردم دانست و گفت: این موضوع نشاندهنده آن است که در تمام اتفاقاتی که در انقلاب اسلامی و پس از آن به وقوع پیوست، مردم مشارکت داشتند و خود، انقلاب را به ثمر رساندند.
وی افزود: همین مردم برای دفاع از این انقلاب و دستاوردهای آن، ایستادند و تصمیم بسیار حکیمانه امام خمینی (ره) در سال ۱۳۵۸ مبنی بر تشکیل بسیج به معنای حفظ و حمایت و حراست از این انقلاب و دستاوردهای آن بوده است.
مسوول انجمن راویان فجر فارس با بیان اینکه ارتش ۲۰ میلیونی که به فرموده امام رقم خورد، از همان ابتدا در تمام عرصهها خوش درخشید، ادامه داد: در هشت سال دفاع مقدس، از همان لحظه که اولین گلوله در مرز به زمین خورد، بسیج نقش خود را نشان داد؛ پس از آن در مقاومت ۳۳ روزه خرمشهر، از ۳۰۰ نفر مدافع این شهر، نزدیک به ۷۰درصد نیروهای بسیج و مردمی بودند که با دستان خالی اما با اراده و توکل به خدا در مقابل دشمن تا دندان مسلح ایستادند.
متولی با اشاره به اینکه بسیج از شروع جنگ تحمیلی تا پایان آن در تمام اتفاقها حضور داشت، گفت: ایجاد بسیج فرهنگی و اقتصادی و حضور در دیگر عرصهها که در آن به مشارکت مردم نیاز بود، نقش این سازمان را به منصه ظهور گذاشت.
این پیشکسوت بسیجی اظهار کرد: بعد از دفاع مقدس شاهد آن هستیم که نیروهای بسیج بهعنوان نیروهای جهادی در تمام زمینهها از جمله حوزه اقتصادی وارد شدند و در روستاها و نقاط محروم کشور به خدماترسانی پرداختند.
وی در تعریف بسیجی گفت: بسیجی کسی است که وامدار هیچ جریان سیاسی نباشد، کسی است که میخواهد خالصانه و برای رضای خدا کار کند.
متولی ابراز داشت: گرچه در طول این مسیر نیز اتفاقاتی رخ داد؛ اما بروز آن طبیعی است و نمیتوان گفت که نمره بسیج ۱۰۰ است،این اتفاقات ممکن است در هر جا رخ دهد؛ اما آنچه تاکنون از بسیج نشان داده شده و برجای مانده بسیار خوب است و بسیجیان در این سالها خوش درخشیدند.
مسوول انجمن راویان فجر فارس با اشاره فزونی یافتن فعالیت بسیج پس از دفاع مقدس، گفت: آنها در زمان جنگ تحمیلی در پشت خاکریزها و در حمله به دشمن در راس عملیات ها قرار داشتند؛ اما بعد از این جنگ خاکریزها گسترش یافت و عملیات مختلف برای بسیج تعریف شد.
به باور متولی آنچه بسیج در عرصههای خدمترسانی طی چهل سال صورت داده است، در دنیا بیسابقه است.
این پیشکسوت بسیجی به تجربه کشورهایی همچون لبنان، سوریه، عراق، یمن، ونزوئلا و نیکاراگوئه اشاره کرد که از تجربیات بسیج الگو گرفتند و در مسیر مبارزه پیروز بودند.
مسوول انجمن راویان فجر فارس عرصههای فرهنگی و اقتصادی را دو بازوی مهم و اساسی یک جامعه دانست و افزود: در دستان توانمند فرهنگ و اقتصاد میتوان جامعهای را به زمین زد یا جامعهای را به اوج رساند؛ از همین رو حضور جدی بسیج و تفکر بسیجی در این حوزهها ضروری است.
متولی با بیان اینکه تفکر بسیجی همان است که امیرالمومنین در نهج البلاغه به ما ارائه میکند، ابراز کرد: ملاک بسیجی بودن تفکر است، نه اتکا به جلوههای ظاهری آن و امروز اگر این تفکر بسیجی در اقتصاد و فرهنگ پیاده میشد، شاهد این حجم از مشکلات نبودیم.
این بسیجی پیشکسوت با اشاره به نقش بسیج در جلوگیری از شیوع بیماری کرونا، ابراز داشت: نیروهای بسیجی سربلند از آزمون کرونا بیرون آمدند، آنها از ابتدا به کمک کادر درمان شتافتند و از نظافت بیمارستان گرفته تا ساخت واکسن و خدمات دارویی و تغسیل اموات را بر عهده داشتند.
مسوول انجمن راویان فجر فارس ادامه داد: اگر نیروهای بسیجی در همین غسالخانهها وارد نمیشدند، امروز با بحران دفن بیماران کرونایی مواجه بودیم که از خود بیماری کرونا هم ضایعهای بدتر بود.