به گزارش روز جمعه ایرنا از سازمان اورژانس کشور، «پیرحسین کولیوند» افزود: پس از بازدید نمایندگان وزارت گردشگری و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور از محلهای مورد نظر برای ایجاد نقاهتگاه، فهرستی از هتلها و مهمانسراها که ظرفیت ایجاد محل مناسبی برای قرنطینه دارند، آماده و برای استفاده هموطنان به روسای دانشگاهها ابلاغ خواهد شد.
کولیوند تاکید کرد: هدف از این طرح قرنطینه، جداسازی مبتلایان است. قرنطینه افراد در محیطهایی مانند هتل باعث حفظ کرامت هموطنان خواهد شد و برای افرادی که دارای توان مالی مناسب نیستند و نمیتوانند قرنطینه را رعایت کنند، این طرح، کمک کننده خواهد بود.
علیرضا ایزدی، مدیرکل حوزه ریاست وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در نشستی که سهشنبه گذشته (چهارم آذرماه) با رئیس قرارگاه پشتیبانی طرح حاج قاسم سلیمانی (آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا) و دبیر جامعه هتلداران ایران داشت، اعلام کرد که هتلهای ایرانگردی و جهانگردی برای تبدیل به قرنطینه بیماران مبتلا به کرونا اعلام آمادگی کردهاند.
وی افزود: این مجموعه با ۵۰ واحد اقامتی که پیش از پیروزی انقلاب با عنوان مهمانسراهای جهانگردی شناخته میشد و نخستین زنجیره هتلی ایران به حساب میآمد، اکنون در تملک شرکت سرمایهگذاری ایرانگردی و جهانگردی است که به صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی وابسته است. قدمت برخی از این هتلهایِ بازسازی شده، به بیش از نیم قرن میرسد. مهمانسراهای جهانگردی در برخی شهرها تنها اقامتگاه موجود گردشگری است.
کامیار اسکندریون دبیر جامعه حرفهای هتلداران ایران نیز از ارائه فهرستی از هتلهای یک تا سه ستاره بخش خصوصی برای تبدیل به نقاهتگاه بیماران کرونا، به وزارت بهداشت خبر داده است.
وی درباره تعداد هتلهایی که قرار است نقاهتگاه بیماران کرونا شوند، گفت: این آمار درحال تکمیل است. ما فرصت کمی داشتیم با این وجود، تعدادی از هتلها در همین زمان محدود، داوطلب شدند. بنابراین ترجیح دادیم در دو فاز این طرح را پیگیری کنیم، در فاز نخست آن تعدادی که داوطلب شده بودند را به قرارگاه پشتیبانی طرح شهید قاسم سلیمانی، معرفی کردیم تا وارد جزئیات شویم و فاز بعدی را با داوطلبان احتمالیِ بعدی پیگیری خواهیم کرد.
اسکندیون درباره پراکندگی جغرافیایی هتلهای داوطلب تبدیل به نقاهتگاه کرونا، اظهار داشت: در برخی استانها سه تا چهار واحد اعلام آمادگی کردهاند، در حالی که از برخی استانها هنوز هیچ واحد اقامتی برای تبدیل به نقاهتگاه اعلام آمادگی نکرده است.
وی درباره اینکه چه گروهی از هتلها قرار است به نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا تبدیل شود و آیا در جریان این طرح از هتلهای چهار و پنج ستاره بخش خصوصی استفاده خواهد شد، گفت: درجهای که روی آن صحبت شده هتلهای یک تا سه ستاره است اما اگر نیاز باشد، از هتلهای چهار و پنج ستاره در صورت داوطلب شدن، استفاده خواهد شد. درحال حاضر گروه مهمانسراهای ایرانگردی و جهانگردی به این طرح پیوسته است اما مساله این است که برخی از آنها ظرفیت محدودی برای اقامت دارند و در محدوده شهری قرار ندارند. استاندارد این اقامتگاهها را برای تبدیل به نقاهتگاه بیماران را باید قرارگاه پشتیبای شهید قاسم سلیمانی تایید کند.