به گزارش ایرنا ، کشتی در مازندران با داشتن سابقه طولانی و قهرمانان جهان و المپیک چون عبدالله موحد ، امامعلی حبیبی ، عسگری محمدیان ، مرادمحمدی ، حسن رنگرز ، مجید ترکان ، کمیل قاسمی ، حسن و رضا یزدانی یکی از پرطرفدار ترین رشته های ورزشی در این خطه شمال کشور محسوب می شود به گونه ای که حدود ۱۰ درصد از باشگاه های فعال ورزشی در این استان به رشته کشتی اختصاص دارد و حدود نیمی از مدال های رنگارنگ میادین بین المللی ورزشی اعم از قهرمانی آسیا ، جهان و المپیک در رشته های مختلف ورزشی مازندران مربوط به قهرمانان رشته کشتی است و نام نهادن پایتخت کشتی جهان بر روی جویبار یکی از شهرستان های استان مازندران نیز از همین جایگاه نشات گرفته است.
تعطیلی باشگاهها، سرقفلی کرونا
با شیوع ویروس کرونا از سی ام بهمن ماه سال گذشته تاکنون فعالیت تمام ۱۵۰ باشگاه ورزشی فعال کشتی در استان مازندران که محل اصلی شناسایی استعدادهای این رشته ورزشی در رده مختلف از جمله نونهالان، نوجوانان و جوانان بود متوقف شد. علاوه بر این رقابت های لیگ استانی که همه ساله پایگاهی برای انتخاب کشتی گیران برتر به تیم ملی بود نیز متوقف شد و کسب و کار تمامی ۴۰۰ مربی کشتی استان مازندران که بیشترین مربیان این رشته ورزشی در سطح کشور محسوب می شوند ، کساد شد.
لغو رقابت های کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی جوانان و نوجوانان و حتی آلیش بانون کشور ، هفدهمین دوره مسابقات بین المللی کشتی آزاد جوانان شهید هاشمی نژاد ، مسابقات جهانی بزرگسالان صربستان و نیمه کاره ماندن دیدار برگشت رقابت های لیگ برتر کشتی آزاد و فرنگی که قرار بود از اول آذر ماه با لغو مسابقات جهانی صربستان پیگیری شود، از دیگر پیامدهای شیوع ویروس کرونا بر کشتی به عنوان ورزش اول استان مازندران بود.
یکی از مربیان پایه کشتی استان مازندران در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : تا قبل از شیوع ویروس کرونا فعال ترین باشگاه های ورزشی در سطح استان در بین یک هزار و ۷۵۰ باشگاه دارای مجوز ورزشی را باشگاه های کشتی تشکیل می دادند و به دلیل علاقه ای که خانواده ها به کشتی دارند ، بیشترشان ترجیع می دادند که اوقات فراغت فرزندانشان در کشتی صرف شود و این فرصتی را برای باشگاه ها فراهم می کرد تا استعدادهای ورزشی را برای این رشته شناسایی کنند.
حسن جعفرزاده افزود : در مجموع در ۱۵۰ باشگاه کشتی سالانه شاید بیش از ۲۰ هزار نفر حضور می یافتند تا فنون کشتی را بیاموزند و از بین آنها استعدادهای درخشانی چون حسن یزدانی، محمد باقر یخ کشی ، رضا اطری شناسایی شدند و به تیم ملی راه یافتند و توانستند برای کشور و استان افتخار آفرینی داشته باشند ، ولی با شیوع کرونا تمام این کلاس های آموزشی تعطیل شد و به دلیل این که در کشتی برای پرداختن به تمرین و آموزش به یک حریف رو در رو نیاز داریم ، امکان رعایت پروتکل های بهداشتی نیز وجود ندارد و با وضعیت فعلی همه گیری کرونا که افراد بیشتری را درگیر می کند؛ چشم انداز حداقل تا یک سال آینده برای این رشته متصور نمی شود و این تعطیلی به معنای اوت شدن رشته کشتی است.
جعفرزاده اظهار داشت : البته خسارت های کرونا به رشته های ورزشی صرفا منوط به کشتی نبوده و برای سایر رشته ها نیز این مشکل ایجاد شد، ولی خسارت ها برای کشتی از این جهت بیشتر است که نیمی از مدال های ما در میادین بین المللی و المپیک مربوط به همین رشته ورزشی است و ما کم کم از رقبای اصلی خود روسیه، آمریکا، چین، ژاپن عقب می مانیم، چرا که آن کشورها با انجام تست مستمر ، مسابقات ورزشی خود را در کشتی دنبال می کنند.
اختلال در آموزش
مربی اسبق تیم ملی نوجوانان ایران هم به خبرنگار ایرنا گفت : شیوع ویروس کرونا و تعطیلی سالن های ورزشی بر روی کشتی گیران ، آموزش کشتی را به نونهالان ، نوجوانان و جوانان با وقفه طولانی مدتی مواجه کرد و خسران این تعطیلی در آینده نه چندان دور در رده های مختلف تیم ملی خود را نشان می دهد.
سید مراد محمدی افزود : برخی از کشورهای جهان از جمله روسیه به دلیل امکانات زیرساختی در اختیار توانستند تمرینات تیم ملی خودشان را در مناطق کوهستانی این کشور پیگیری کنند، ولی ما به دلیل کمبود تجهیزات و امکانات زیرساختی و متمرکز شدن آن در پایتخت موفقیتی در حوزه آموزش نداشتیم.
سرمربی اسبق تیم ملی ترکمسنتان اظهار داشت : کشتی ورزش اول استان مازندران و منبع اصلی تامین کشتی گیر برای تیم ملی ایران محسوب می شود . هر وقفه ای در بخش آموزش در استان مازندران قطعا خسارت را به سطح ملی کشور نیز سرایت خواهد داد.
نایب رییس هیات کشتی مازندران هم گفت : با شیوع ویروس کرونا در سطح ایران به خصوص استان مازندران تقریبا این رشته ورزشی که در سنوات گذشته به خصوص در تابستان با تعطیلی مدارس شاهد حضور نونهالان و نوجوانان زیادی به باشگاه ها و سالن های ورزشی بود ، به محاق رفت.
شهرام جعفری افزود : ما در تابستان سال جاری به دلیل ترس ناشی از ابتلا به ویروس کرونا که در خانواده ها حاکم شد، رویش و اقبالی از سوی کشتی گیران را در رده های پایه نداشتیم و این دوری از کشتی در چند سال آینده ما را در رده های سنی بالاتر همانند نوجوانان و جوانان با کمبود کشتی گیر مواجه می کند.
وی اضافه کرد : با وجود شیوع کرونا مسابقات لیگ برتر آزاد و فرنگی بزرگسالان کج دار و مریز در حال انجام است و همین اندک روزنه ایجاد شده می تواند زمینه تمرین و آمادگی را برای این گروه سنی فراهم کند تا در صورت برگزاری مسابقات المیپک ژاپن در سال آینده در این رده سنی ، مشکلات ما کمتر شود.
او ادامه داد : این در حالیست که زمینه تمرین و آموزش برای رده های سنی نونهالان ، نوجوانان و جوانان ما فراهم نیست و این وضعیت آنها را از آمادگی دور می کند و در چند سال آینده در تمام رده های سنی با مشکل تامین کشتی گیر مواجه می شویم و باید به نوعی این اختلال را جبران کنیم.
این کشتی گیر اسبق شهرستان بهشهر اظهار داشت : در شرایط فعلی نیاز های آموزشی کشتی می تواند از طریق رسانه ملی در قالب یک برنامه با حضور کشتی گیران بزرگ استان در سطح ملی پیگیری شود تا حداقل بتوانیم اندک روزنه ای را برای آموزش فراهم کنیم تا از رقبای خود بیش از این عقب نمانیم.
جعفری اظهار داشت : امروز همه مسئولان در سطح ملی و استانی نگران آینده کشتی به عنوان ورزش اول ایران هستند ، ولی به نظر می رسد چاره ای جز صبوری برای آینده ای بهتر متصور نیست و اگر هم بتوانیم با تست روزانه حداقل آموزش و تمرین را برای بخشی از ورزشکاران ما در رده های مختلف تیم های ملی دنبال کینم، شاید بتوانیم به آینده امیدوار باشیم.
کمبود کشتی گیران پایه
رییس فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران هم گفت : وقفه در برگزاری تمرینات و آموزش کشتی به دلیل شیوع ویروس کرونا ، تیم ملی کشورمان را در آینده در رده های سنی نونهالان، نوجوانان و جوانان با کمبود کشتی گیر مواجه می کند.
علیرضا دبیر افزود : اگرچه در رده سنی بزرگسالان این روزها با وجود شیوع ویروس کرونا اندک تحرکی با برگزاری تمرینات انفرادی در حال انجام است، ولی برای رده های پایه ما به طور کامل آموزش و تمرین به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است و ادامه این روند در آینده تیم ملی ما را در رده های سنی نوجوانان و جوانان با کمبود کشتی گیر مواجه می کند.
وی یکی از دلایل اصلی اظهارنظرش پیرامون احتمال عدم کسب مدال طلا در المیپک توکیو را وقفه در برگزاری تمرینات و آموزش برای کشتی گیران به خصوص تیم ملی بیان کرد و راهکار برون رفت از این وضعیت را برای کشتی امیدواری برای کشف واکسن بیان کرد.
دبیر خاطرنشان کرد : استان مازندران مهد کشتی ایران محسوب می شود و توجه به این رشته ورزشی از لحاظ مالی و امکانات زیرساختی باید در اولویت برنامه ریزی استانی و سطوح ملی قرار گیرد و اگر چرخ ورزش کشتی در استان مازندران به درستی حرکت کند، قطعا تیم ملی ما نیز مشکلی در آینده نخواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۶
ساری - ایرنا - ویروس کرونا با تعطیلی اکثر فعالیتهای ورزشی از جمله کشتی در مازندران به عنوان دارنده لقب پایتخت کشتی جهان ، این رشته ورزشی را فتیلهپیچ کرده است.