به گزارش ایرنا؛ مردم گلستان با آغاز اجرای این طرح با محدودیت ها همراهی کردند اما قانون گریزی برخی افراد خطر جدی برای مهار کامل کرونا به شمار رفته و ضرورت نظارت جدی بر عملکرد گروه های مختلف را افزایش میدهد.
گرگان یکی از چهار شهر قرمز کرونایی استان گلستان است که اعمال محدودیت های اخیر چهره جدیدی به این شهر بخشید و خیابان های همیشه شلوغ این شهر را خالی از خودروهای شخصی و شهروندان کرد.
هادی حق شناس استاندار گلستان در جلسه دیروز شنبه ستاد استانی مقابله با کرونا گفت که در هفته گذشته تردد بین شهری و داخل شهرهای قرمز استان نسبت به هفته ماقبل آن ۴۰ درصد کمتر شد.
مشاغل ضروری طبق اعلام ستاد مقابله با کرونا به فعالیت خود ادامه می دهد اما برخی مغازه ها که در فهرست مجاز فعالیت قرار ندارند راه دیگری را برای کاسبی پیدا کرده اند.
برخی ها کرکره مغازه را نصفه و نیمه بسته اند تا هم به کار و کاسبی بپردازند و هم در صورت مشاهده بازرسان، به سرعت تعطیل کرده و از دست جریمه و احتمالا پلمب خلاص شوند.
برخی ها هم مغازه را در ظاهر بسته اند اما جلو واحد صنفی خود ایستاده و به محض مشاهده مشتری، مغازه را باز کرده و کالای خود را عرضه می کنند.
تعدادی از مغازه داران که اغلب در زمینه فروش موبایل فعالیت می کردند برای دور زدن قانون راه دیگری در پیش گرفته و با تغییر تابلوی مغازه و اضافه کردن کلمه " تعمیر" آزادانه به فعالیت ادامه می دهند.
کمبود برخی کالاهای اساسی و مورد نیاز مانند مرغ، بر خلاف برنامه مسوولان استانی موجب ایجاد صف در مراکز عرضه دولتی این محصول شد و خطر انتقال کرونا در گرگان را با وضعیت قرمز شیوع کرونا افزایش داد.
طولانی صف خرید نان دیگر مورد قابل توجه شهرهای گلستان در هفته اول اجرای طرح محدودیت کرونا بود.
برخی نانواها مدعی هستند که سهمیه آرد آن ها در هفته های اخیر کاهش یافته و به همین دلیل نانوایی ها روزهای شلوغی را تجربه می کنند.
افزایش تقاضا برای خرید نان و تشکیل صف، تعدادی از شهروندان را به فکر پخت نان خانگی انداخته که با زیاد شدن تقاضا برای خرید آرد، قیمت این محصول هم ناگهان بیشتر شده و و بازار سیاه برای خرید و فروش آن شکل گرفت.
همزمانی اجرای طرح محدودیت کرونا با زمان کاشت گندم و جو و وجود برخی کمبود ها در حوزه تامین بذر گندم و یا کود شیمیایی سبب تجمع کشاورزان در مراکز خدمات کشاورزی گلستان به ویژه شهرهای غربی شد.
از دست دادن فرصت شخم و شیار و کاشت بذر در هفتههای اخیر ممکن است به قیمت چشم پوشی اجباری از کشت در فصل زراعی جاری منجر شده و خسارت زیادی را به بهره برداران تحمیل کند.
کشاورزان گلستان به ویژه در کردکوی و بندرگز که بیشتر از بقیه نقاط استان با مشکل کمبود بذر مواجهند با وجود اطلاع از خطر تجمع در روزهای کرونایی، ساعت ها در مراکز خرید به انتظار دریافت بذر و کود ایستاده و خطر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را به جان می خرند.
سخت گیری در اجرای کامل طرح محدودیت کرونا، خیابان و معابر شهرهای قرمز را خالی از جمعیت کرده اما در شهرهای نارنجی و زرد، مجوز فعالیت به اصناف بیشتری داده شده و همین عامل موجب تردد بیشتر در خیابان ها، ازدحام در مراکز خرید و در نتیجه نگرانی از تبدیل وضعیت کرونای این شهرها به قرمز شده است.
دکتر عبدالرضا فاضل ریس دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت که با اجرای طرح محدودیت کرونا تعداد بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در شهرهای قرمز گلستان ثابت ماند اما شمار بیماران کرونایی گمیشان، بندرگز، علیآباد، کلاله و مراوه تپه نسبت به هفته ماقبل بیشتر شد.
طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی گلستان چهار شهر گرگان، بندرترکمن، آق قلا و کلاله در وضعیت قرمز، رامیان در وضعیت زرد و باقی شهرستان های استان در وضعیت نارنجی و هشدار شیوع کرونا قرار دارند.
از شنبه یکم آذر برای مهار کرونا محدودیت بیشتری از جمله ممنوعیت تردد، تعطیلی مشاغل غیر ضروری در شهرهای قرمز و نارنجی و حضور حداکثر یک سوم کارکنان ادارات اعمال شد.