اراک - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: با وجود تایید تلفات شماری از پرندگان مهاجر در تالاب میقان اراک به دلیل ابتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، موردی از این بیماری در بین طیور صنعتی و سنتی، پرنده فروشی‌ها و کشتارگاه‌های این استان گزارش نشده‌است.

دکتر«محسن شانقی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:  ۱۵۴ مورد بازدید و پایش از واحدهای طیور تخم‌ گذار، ۱۰۸ مورد واحدمرغ گوشتی، هشت مورد پرورش بوقلمون، ۲۰ بازدید از  تالاب‌های استان، ۲۷  پرنده فروشی‌ و ۹۷ مورد بازدید از طیور روستاهای اطراف تالاب‌های استان مرکزی انجام شده و خوشبختانه نواحی اطراف تالاب از وجود آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پاک است.

وی پایش و مراقبت برای مقابله با شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی را از برنامه‌های اولویت دار اداره کل دامپزشکی این استان عنوان کرد و اظهار داشت: یک‌هزار و ۳۶۳ مورد بازدید از ابتدای سال جاری تاکنون از واحدهای صنعتی، ۲ هزار و ۵۰۸ مورد طیور روستایی، ۴۳ ورد کشتارگاه‌ها، ۱۲ مورد پرندگان زینتی و پرنده فروشی‌ها و ۱۷۳ مورد بازدید از زیستگاه‌ها و تالاب‌های استان انجام شد.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۶ هزار و ۲۰۰ مورد نمونه‌برداری در این بازدیدها انجام شده و موردی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به جز مورد مثبت یک هفته گذشته که در بین پرندگان مهاجر تالاب میقان اراک مشاهده شد مبه ثبت نرسیده است.

دکتر شانقی خاطرنشان کرد: ۳۲ مورد بازدید امسال در راستای اصلاح ساختار واحدهای تخمگدار در راستای برخورداری از شرایط لازم برای جوجه‌ریزی انجام و ۲ واحد غیر مجاز مهر و موم شد.

وی ادامه داد: ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار قطعه طیور تخمگذار، مرغ مادر و بوقلمون در این مدت بر علیه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان واکسینه شدند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: اطلاع رسانی از طریق ارسال پیامک، صدا و سیما و خبرگزاری‌ها به مرغداران و و روستاهای در معرض خطر، برگزاری کلاس‌ها آموزشی برای مرغداران و دهیاران اطراف تالاب میقان ، تهیه دست نوشته چگونگی نگهداری پرندگان، طیور روستایی و اقدامات امنیت زیستی و توزیع در بین روستاییان و واحدهای مرغداری از جمله اقدامات این اداره کل برای مقابله با شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در بین طیور صنعتی و سنتی استان مرکزی بوده است.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.