به گزارش ایرنا، تظاهرکنندگان پس از تجمع در منطقه «هاید پارک» لندن هماکنون با حمل شعارنوشته و فریاد علیه برنامه دولت بوریس جانسون برای مهار کرونا، در حال راهپیمایی در خیابانهای منطقه آکسفورد هستند.
این تظاهرات که ابتدا قرار بود از ایستگاه قطار کینگز کراس واقع در مرکز لندن آغاز شود به دلیل دستگیری چند تن از معترضان توسط پلیس به هاید پارک منتقل شد.
پویش استنداپایکس که از برگزار کنندگان حرکت اعتراضی امروز است، با صدور بیانیهای از شرکت کنندگان خواسته تا آخر تظاهرات اجتماعی را برای رصد تحولات و تغییر در برنامهها دنبال کنند. در این بیانیه همچنین از شرکت کنندگان خواسته شده تا وسایلی نظیر سوت، شیپور و قابلمه را برای ایجاد سروصدا به همراه بیاورند.
پلیس لندن دیروز با صدور بیانیهای از مردم خواست تا در این تظاهرات که مغایر اصول بهداشتی در شرایط قرنطینه است شرکت نکنند. در این بیانیه آمده است: دولت مقررات بهداشتی سختگیرانهای را در سطح ملی به اجرا گذاشته تا جلوی شیوع ویروس کرونا را بگیرد. این بدین معناست هرکس در تظاهرات شرکت کند مطابق قانون با او برخورد میشود.
استورات بل افسر ارشد پلیس انگلیس در همین رابطه عنوان کرد: این اقدامات نه تنها نقض قانون بلکه خطر شیوع ویروس را در نقاط مختلف شهر افزایش میدهد.
در جریان تظاهرات امروز، ماموران پلیس با حضور پرشمار خود تلاش کردند تا راهپیمایان را از ادامه مسیر در خیابان اصلی متوقف کنند، اما تظاهر کنندگان از پیاده رو و سایر خیابانهای اطراف به حرکت اعتراضی خود ادامه میدهنند.
این تحول درحالی صورت میگیرد که دولت بوریس جانسون قصد دارد تا پس از پایان دور دوم قرنطینه سراسری، محدودیتهای جدیدی را برای مهار شیوع کرونا در نقاط مختلف کشور اعمال کند.
بر اساس طرح جدید وزارت بهداشت انگلیس، بیشتر مناطق این کشور از دوم دسامبر در سطح بالای محدودیتهای کرونایی قرار خواهند گرفت.
«مت هنکاک» وزیر بهداشت انگلیس روز پنجشنبه گذشته با ایراد سخنانی در مجلس عوام توضیح داد که حدود ۲۱ منطقه از جمله منچستر، بیرمنگهام، نیوکاسل، لیدز، بریستول، کاونتری در بالاترین سطح (مرحله سه) محدودیتهای کرونایی خواهند بود.
به این ترتیب خانوادهها قادر به ملاقات با یکدیگر در محیطهای بسته نبوده، تمام مهمانخانهها و هتلها تعطیل و شهروندان جز در موارد ضروری قادر به خروج از محل سکونت خود نخواهند بود.
طرح جدید محدودیتهای کرونایی این هفته در مجلس به رای گذاشته خواهد شد. دولت میگوید که اگر نمایندگان مجلس از این طرح حمایت نکنند، بیمارستانهای این کشور با خطر اشباع مواجه خواهند شد.
اما برخی نمایندگان مجلس استدلال میکنند که حوزه انتخاباتی آنها در حالی که با میزان کمی از ابتلا به ویروس کرونا روبرو است اما با شدیدترین محدودیتها مواجه است. برخی دیگر از قانونگذاران نیز میگویند که تدابیر جدید موجب آسیب اقتصادی بیمورد به کسبوکارهای محلی میشود.
انگلیس از ابتدای شیوع جهانی کرونا با ثبت نزدیک به یک میلیون و ۵۹۰ هزار بیمار در رده هفتمین کشور کرونا زده قرار دارد. ویروس کرونا تاکنون جان بیش از ۵۷ هزار انگلیسی را نیز گرفته است.