به گزارش روزنامه دیلی میل، علت ابتلاء به آلزایمر هنوز به خوبی مشخص نشده است، اما بر اساس یک تئوری برجسته، این بیماری به دلیل تجمیع یک پروتیین به نام «بتا آمیلوئید» در خارج از سلولهای مغزی انسانی ایجاد میشود.
اکنون محققان دانشگاه «لاوال» در کانادا در یک مطالعه جدید به بررسی این موضوع پرداختهاند که چگونه یک ژن اصلی در سلولهای عصبی انسان میتواند تشکیل این پروتیین را کاهش دهد. بسیاری از واریان ها در این ژن، تولید بتا آمیلوئید را در این ژن افزایش میدهند، اما در عوض یک واریان به نام A۶۷۳T، موجب کاهش تولید این پروتیین میشود.
محققان کانادایی معتقدند با از کار انداختن این واریان ژن در سلولهای مغزی انسان میتوان تولید بتا آمیلوئید و در نتیجه خطر ابتلاء به آلزایمر را کاهش داد.
به گفته نویسندگان این مطالعه، از آنجا که واریان A۶۷۳T تا اواخر عمر مطرح نمیشود، برای تکامل انتخاب نشده است. واریان A۶۷۳T به واسطه یک حرف DNA از سایر واریان های این ژن متفاوت است.
آنها در این مطالعه نشان دادند با ویرایش این حرف DNA، میتوان واریان A۶۷۳T را در سلولهای مغزی در حال پرورش در یک ظرف کشت آزمایشگاهی فعال کرد.
محققان اکنون مشغول ارتقای این روش هستند تا در مرحله بعد آن را روی حیوانات آزمایش کنند.
بیماری آلزایمر یا بیماری فراموشی که به اختصار آلزایمر خوانده میشود، با تضعیف تدریجی ناخودآگاه در استخراج اطلاعات و افکار همراه است. این بیماری یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که بر اثر ابتلاء به آن به تدریج تواناییهای ذهنی بیمار تحلیل میرود.
بارزترین نوع از انواع مختلف زوال عقل اختلال حافظه است. اختلال حافظه معمولاً به تدریج ایجاد شده و پیشرفت میکند. در ابتدا اختلال حافظه به وقایع و آموختههای اخیر محدود میشود، ولی بتدریج خاطرات قدیمی هم آسیب میبینند.