تازهترین گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران از وضعیت بارشها در سال آبی جاری که از مهرماه آغاز شده، بیانگر آن است که میزان بارش به ۴۴.۲ میلیمتر رسیده است.
رسیدن بارشها به ۴۴.۲ میلیمتر درحالی است که پارسال و در همین بازه زمانی میزان بارش رخ داده ۴۳.۶ میلیمتر بوده که رشد مثبت دو درصدی را نشان میدهد.
همچنین این میزان بارش درحالی است که در دو ماه ابتدایی سال آبی جاری با وجود بارشهای به نسبت خوب، رشد بارش منفی بوده است به گونهای که "رضا اردکانیان" وزیر نیرو هم به کاهش بارش نسبت به پارسال اذعان کرده بود.
وضعیت بارش در کشور گرچه بارشد مثبت همراه شده، اما همچنان از ۶ حوضه اصلی آبریز شامل دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، مرزی شرق و قره قوم چهار حوضه همچنان با کاهش بارش روبروست.
آبریزدریای خزر، فلات مرکزی، مرزی شرق و قره قوم چهار حوضهای محسوب می شوند که وضعیت بارش در آنها نسبت به مدت مشابه پارسال یعنی از ابتدای مهر تا هشت آذرماه با کاهش همراه است.
حوضه آبریز دریای خزر از ابتدای مهر تا هشت آذرماه درحالی ۱۰۲.۹ میلیمتر بارندگی داشت که پارسال و در همین بازه زمانی میزان بارش آن ۱۰۴.۴ میلیمتر بود که کاهش یک درصدی را نشان میدهد.
همچنین در حوضه آبریز فلات مرکزی تا هشتم آدرماه امسال ۲۳ میلیمتر بارندگی رخ داده درحالی که بارشهای پارسال آن ۳۰.۱ میلیمتر بود و رشد منفی ۲۴ درصدی را دارد.
حوضه آبریز مرزی شرق هم از ابتدای سال آبی جاری تا هشتم آذرماه ( دیروز) ۸.۶ میلیمتر بارندگی داشته و این درحالی است که میزان بارشهای پارسال این حوضه ۲۰ میلیمتر بود و نشان دهنده رشد منفی به میزان ۵۷ درصدی است.
بارشهای حوضه آبریز قره قوم هم تا هشتم آذرماه ۲۳.۹ میلیمتر گزارش شده درحالی که پارسال در همین بازه زمانی ۳۲.۱ میلیمتر بارندگی داشت که رشد منفی ۲۶ درصدی را نشان میدهد.
دو حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان و دریاچه ارومیه هم رشد مثبت بارشها را تجربه کردند.
میزان بارشها در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان از ابتدای سال آبی جاری تا هشتم آذرماه به رقم ۶۴.۹ میلیمتر درحالی رسید که پارسال در همین بازه زمانی ۵۳.۱ میلیمتر بارندگی داشت که رشد مثبت ۲۲ درصدی یافت .
بهترین رشد بارشها مربوط به حوضه آبریز دریاچه ارومیه است، بگونه ای که از ابتدای سال آبی جاری تا هشتم آذرماه دراین حوضه ۱۰۳.۵ میلیمتر بارش رخ داده و این میزان درحالی است که پارسال ۳۰.۶ میلیمتر بارش داشت که رشد مثبت ۲۳۸ درصدی را نشان میدهد.
به گزارش ایرنا، سازمان هواشناسی اعلام کرد: از اواخر روز سهشنبه سامانه بارشی جدیدی از جنوب غرب وارد کشور میشود که روز چهارشنبه در نیمه غربی کشور فعالیت خواهد داشت.
سحر تاجبخش رییس سازمان هواشناسی هم پیشتر گفته بود، پاییز امسال، هم خشکتر است و هم دیرتر شروع شده، یعنی انگار پاییز از لحاظ بارشی به تاخیر افتاده است.
پیشبینی هواشناسی این است که پاییز پربارانی نداریم و بارشها طبیعی به سمت پایینتر از حد طبیعی است.
به گفته وی، بارشهایی هم که تا به حال داشتهایم از میانگینهای بلندمدت کمتر است، اما پیشبینی می شود در ماههای آذر و دی شرایط بارش کمی رو به بهبود برود.