رسول ساکی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: آبگرفتگی در داخل برخی روستاهای این بخش ناشی از بارندگی بوده اما ۲ روستای "گریعیه" و "چای ورشام" در این بخش به دلیل طغیان رودخانه فصلی کوپال و یکی از شاخههای آن دچار مشکلاتی شده و آب تا نزدیکی روستاها رفته و در یکی از روستاها باعث آبگرفتگی یکی از منازل شده است.
وی افزود: جریان آب در رودخانه کوپال پیش از این بارندگی و از چهار پنج روز پیش به دلیل رهاسازی بدون هماهنگی آب از بند احمدی در رامهرمز که در بالادست بخش غیزانیه قرار دارد، افزایش یافته و در بارش امروز بیشتر شده است.
ساکی اضافه کرد: آبگرفتگی اطراف روستای "گریعیه" به دلیل نزدیکی روستا به زمینهای کشاورزی و سرازیر شدن آب رودخانه کوپال به نهرهای کشاورزی بوده است.
وی ادامه داد: در این روستا آب به خانههای مردم و یا معابر روستایی وارد نشده و با استفاده از بیل مکانیکی توانستیم آب را از روستا منحرف کنیم اما به دلیل نیاز به ماشین آلات مخصوص، عملیات تا فردا ادامه و تکمیل میشود.
ساکی همچنین گفت: در روستای "چای ورشام" که در نزدیک نهری به همین نام که از شاخههای کوپال است، قرار دارد، دایک پشت روستا دچار شکستگی شده که آب وارد یکی از خانههای روستا شده است که احتمال میرود تا فردا آب آن تخلیه شود.
وی با انتقاد از همکاری نکردن شرکت مناطق نفتخیز جنوب افزود: از چهار آذر درخواست بیل مکانیکی از این شرکت را داده بودیم و با وجود پیگیری زیاد، این درخواست با تاخیر و امروز انجام شد که باعث شد نتوانیم اقدامات حفاظتی را در روستا انجام دهیم.
ساکی ادامه داد: تاکنون هیچگونه هشداری مبنی بر آبگرفتگی روستاها ناشی از طغیان رودخانههای فصلی به این بخشداری اعلام نشده است.
افزایش چهار متری ارتفاع کوپال
یکی از اهالی غیزانیه همچنین با اشاره به افزایش آب رودخانه کوپال گفت: آب این رودخانه از طریق نهرهای کشاورزی به سمت خانههای مردم سرازیر شده و در صورت ادامه بارندگی، باعث آبگرفتگی این منازل میشود.
حجت الاسلام حمزه مقدم افزود: نهرهای کشاورزی لایروبی نشدهاند و جهاد کشاورزی نیز تاکنون برای لایروبی آنها اقدامی نکرده است، در این بارندگی بخشی از زمینها نیز دچار آبگرفتگی شده است.
به گفته وی، در روستای نمره۳ به دلیل افزایش چهارمتری ارتفاع رودخانه کوپال، آب تا نزدیکی پل تردد مردم روستا بالا آمده است.
وی همچنین گفت: روستای مشرحات به دلیل مشکلاتی که در ساخت جویهای روستا وجود دارد، با آبگرفتگی معابر روبه رو شده است.
مقدم افزود: درخواست خود را برای ماشین آلات و انحراف آب از روستای "گریعیه" یک هفته پیش به بخشداری دادیم اما به دلیل پاسکاری شرکت نفت، ماشین آلات به موقع اختصاص نیافت.
بر اساس این گزارش، قنواتی مدیر امور آب منطقه شمال شرق (رامهرمز) و ایزدیار مدیر امور آب منطقه مرکز سازمان آب و برق خوزستان رودخانه کوپال را خارج از حوزه کاری خود عنوان کردند.
معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به بارش شدید باران در حوضه رودخانه مارون به ویژه رامشیر، گفت: با توجه به اینکه بارندگی در سه چهار ساعت اخیر قطع شده، انتظار است که دبی رودخانههای فصلی در این حوضه کاهش یابد.
بخش غیزانیه در شهرستان اهواز و در شرق این شهرستان قرار دارد. این بخش که محرومترین روستاهای خوزستان را در خود جای داده، از مهمترین مراکز تولید نفت خوزستان و محل استقرار بزرگترین شرکتهای نفتی اعم از شرکت نفت و گاز کارون و شرکت نفت و گاز مارون است.
در پی بارندگی شدید در پایین دست سد مارون، مسیلها و رودخانههای فصلی این حوضه فعال شده و جریان آب در آنها زیاد شده است. بر اساس گزارش سازمان آب و برق خوزستان رامشیر امروز ۱۱۸ میلیمتر بارندگی داشته که معادل نیمی از بارش سالانه آن است.