به گزارش خبرگزاری شینهوا، این کاوشگر پس از ۱۱۲ ساعت پرواز از زمین، در ساعت ۸:۵۸ دقیقه بعد از ظهرشنبه به وقت محلی زمانی که ۴۰۰ کیلومتر از سطح ماه فاصله داشت، موتور خود را روشن و پس از حدود ۱۷ دقیقه آن را خاموش کرد.
بر اساس اطلاعات مرکز کنترل این کاوشگر، چانگ ئه -۵، بدون هیچ گونه حادثهای ترمز کرد و با موفقیت وارد مدار ماه شده است.
چانگ ئه -۵ که متشکل از یک مدارگرد، یک سطح نشین، یک بالابرنده و یک بازگشت کننده است، در حین انتقال به (مدار) زمین- ماه، دو اصلاح مداری انجام داده و به اهداف مورد انتظار خود رسیده است.
پس از آن، ارتفاع و شیب مدار خود را به دور ماه تنظیم میکند و سپس در زمان مناسب ترکیب سطح نشین - بالابرنده این کاوشگر از ترکیب مدارگرد-بازگشتگر جدا میشوند و یک فرود نرم در سمت نزدیک ماه انجام میدهد و طبق برنامه ریزی انجام شده، نمونه گیری خودکار را انجام میدهد.
هدف کاوشگر چانگ ئه -۵ که به نام الهه ماه باستانی چینی نام گذاری شده است، بازگرداندن ۲ کیلوگرم (۴/۱ پوند) از نمونه سنگهای کره ماه از یک منطقه بازدید نشده در یک دشت بزرگ گدازه معروف «اقیانوس طوفان ها» است.
متخصصان درباره اهمیت تحقیق روی خاک کره ماه میگویند بررسی نمونههای خاک کره ماه که توسط این کاوشگر جمع آوری میشود، برای آشنایی با تاریخ خاک کره ماه و حتی فعالیتهای خورشید کمک زیادی خواهد کرد.
اگر چین در این مأموریت موفق شود، این موفقیت در تاریخ این کشور ثبت می شود. بشر از سال ۱۹۷۶ که اتحاد جماهیر شوروی سابق در مأموریت رباتیک خود به ماه (Luna ۲۴) مقداری از خاک کره ماه را به زمین منتقل کرد، تاکنون هیچ مادهای را از ماه به زمین منتقل نکرده است.