بیژن یادگاری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، ظرفیت سدها و بندهای خاکی بخش کشاورزی این استان را بیش از ۲۰ میلیون مترمکعب برآورد کرد و اظهار داشت: سدها و بندهای خاکی احداث شده در بالادست اراضی کشاورزی کمآب مناطق مختلف این استان، علاوه بر مهار سیلاب و روانآبها، در جلوگیری از فرسایش خاک و تغذیه آب سفرههای زیرزمینی در ذخیره کردن آب مورد نیاز در ماههای گرم سال نیز موثر است.
وی، سد بیدکان در شهرستان شهرکرد با گنجایش حدود ۱۴.۵ میلیون مترمکعب آب را از سدهای خاکی مهم بخش کشاورزی استان عنوان و تصریح کرد: این منبع آبی با تامین بخشی از آب کشاورزی، شهر سورشجان و ۱۰ روستای پایین دست را آبیاری میکند.
وی از آماده شدن آبگیری چندین سد و بندخاکی در شهرستانهای شهرکرد و بروجن با ظرفیت پنج میلیون مترمکعب برای تغذیه ۳۰ درصدی سفرههای زیرزمینی و آبیاری بیش از ۷۰ هکتار از راضی باغی و زراعی پایین دست در سال زراعی جاری خبر داد و تاکید کرد: با توجه به افزایش بارشهای پاییزی امید است میزان ذخیرهسازی آب سدها و بندهای خاکی بخش کشاورزی استان امسال افزایش و بهبود یابد.
مسئول مطالعات مدیریت آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: بازسازی و احیای سدهای خاکی بخش کشاورزی افزون بر ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که در صورت تخصیص و تامین به موقع این میزان اعتبار، عملیات فنی مهندسی و مقاومسازی این مخازن انجام خواهد شد.
یادگاری تاکید کرد: میانگین اجرای آبیاری نوین در زمینهای کشاورزی این استان ۲.۵ برابر میانگین کشوری است و هماینک ۵۶ درصد زمینهای کشاورزی این استان برابر ۶۷ هزار هکتار به آبیاری نوین مجهز شده است.
به گفته وی، میزان بارندگی در سومین ماه فصل پاییز سال گذشته ۵۰ میلیمتر به ثبت رسیده بد که میزان بارندگی امسال نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش داشته است.
به گزارش ایرنا، سالانه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات در استان تولید میشود.
خشکسالی یک دهه اخیر باعث کاهش منابع آبی و سفرههای زیرزمینی این استان شده است.