دکتر مژگان رضایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: کشورهای خاورمیانه به جز ایران واردکننده قرنیه چشم از کشورهای اروپایی هستند و خودشان امکان اهدا و فرآوری آن را ندارند ولی بانک چشم مرکزی ایران در سه دهه فعالیت خود این اقدامات را به نحو مطلوب انجام می دهد.
وی ادامه داد: ما در کنار بانک چشم مرکزی، بانک های چشم کوچک تری در شهرهایی مانند تهران، مشهد و شیراز هم داریم که فعالیت های خوبی دارند.
رضایی بیان داشت: از جمله کشورهای فعال در زمینه بانک چشم در آسیا کشور هند است که چند بانک چشم فعال به خصوص در شهر حیدرآباد دارد.
ایران از نظر تعداد پیوند قرنیه در منطقه رتبه اول را دارد
وی گفت: ایران از نظر تعداد پیوند قرنیه در منطقه رتبه اول را دارد و از نظر کیفیت در این زمینه هم، یکی از بالاترین جایگاههای جهانی را به خود اختصاص داده است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه مراکز پیوند چشم در سراسر کشور ما در حال فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: سالانه در ایران بیش از ۶ هزار پیوند قرنیه چشم انجام میشود.
وی همچنین در مورد تولید محلول نگه دارنده قرنیه چشم در کشور گفت: محققان مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با همکاری دانشمندان عرصه داروسازی در شرکت لابراتوارهای سینا دارو به این موفقیت دست یافته اند.
رضایی ادامه داد: در بین کشورهای آسیایی، هندی ها حدود یکی دو سال پیش موفق شدند محلول کورنیزول را تولید کنند که شبیه محلول ساخت ایران و همتای آمریکایی اش است.
وی تاکید کرد: محلول ایرانی نه تنها هیچگونه کاستی نسبت به محلول های مشابه خارجی خود ندارد بلکه مقرون به صرفه تر از بقیه محلول های همتای خودش است.
محلول ایرانی نگه دارنده قرنیه چشم روز شنبه با حضور جمعی از مسئولان، محققان و صاحب نظران در بیمارستان شهید لبافی نژاد رونمایی شد.