تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی پیش‌بینی کرد: امسال حدود ۱۲ میلیون تن انواع محصولات سردسیری و خشک در کشور تولید شود.

به گزارش روز دوشنبه وزارت جهاد کشاورزی، «داراب حسنی» افزود: امسال در مجموع تولید ۲۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی پیش بینی شده که تولید محصولات سردسیری و خشک سهمی نزدیک به ۵۰ درصدی در کل تولیدات این بخش خواهد داشت.

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی سطح کل باغات میوه های سردسیری و خشک در کشور را بر اساس آمار سال ۹۸ نزدیک به سه میلیون هکتار عنوان کرد و اظهارداشت: از این سطح دو میلیون و ۵۷۳ هزار هکتار باغات بارور هستند.

حسنی تصریح کرد: برآوردها نشان می دهد که حدود ۷۰ درصد باغات محصولات سردسیری و خشک، اقتصادی و ۳۰ درصد آن درجه سه و نیازمند اصلاح یا جایگزینی هستند.

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه باغات محصولات سردسیری و خشک ۶۰ درصد کل سطح باغات کشور را تشکیل می دهند، گفت: بر اساس آمار سال ۹۸ سطح باغات میوه های سردسیری در کشور ۱.۸ میلیون هکتار است که نزدیک به ۱.۶ میلیون هکتار آن بارور است.

حسنی با بیان این که میوه های دانه دار، هسته دار، ریز و میوه های خشک در زیر مجموعه دفتر میوه های سردسیری و خشک قرار دارند، افزود: میوه های خشک مانند گردو، پسته و بادام حدود ۵۰ درصد سطح باغات سردسیری و خشک کشور را تشکیل می دهند.

وی متوسط عملکرد باغات میوه های دانه دار را ۱۷ تن در هکتار، باغات میوه های هسته دار و ریز میوه را حدود ۱۱ تن در هکتار و باغات میوه های خشک را یک تن در هکتار عنوان کرد.

وی اصلاح و احیای باغات قدیمی را از مهمترین برنامه های این دفتر دانست و اظهارداشت: سرشاخه کاری یکی از اقدامات ویژه در مورد گونه های خشک مانند گردو و پسته است و این برنامه در مورد محصولات سردسیری مانند انگور، سیب و گیلاس نیز در سال جاری در دست پی‌گیری است.

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی، امور به باغی یا فناوری تولید را از دیگر برنامه های حوزه میوه های سردسیری و خشک برشمرد و گفت: امسال در صورت تحقق کمک های فنی و اعتباری، سطحی نزدیک به چهار هزار هکتار پایلوت برای اقداماتی همچون تغذیه، هرس، اصلاح گرده افشانی، بهبود کیفیت انگور و کشمش، اصلاح شاخه بندی و کیفیت نهال در استان های مختلف کشور اجرا می شود.  

حسنی همچنین بررسی کارایی ارقام برتر در استان های مختلف را از برنامه های مهم در حوزه میوه های سردسیری و خشک عنوان کرد و اظهارداشت: ورود ارقام مختلف باغی با توجه به تغییرات اقلیمی مانند و تنش های زنده و غیر زنده، ضروری است.

تولید بلوبری با ورود ۱۱ رقم در کشور 

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی،  به تنوع بخشی به ارقام درختان میوه نیز به گونه های بلوبری و تمشک اشاره کرد و افزود: ۱۱ رقم بلوبری وارد کشور شده که از امسال شروع به تکثیر می شوند و باغاتی از آن در کشور نیز در دست احداث است.

حسنی افزود: در مورد تمشک ۱۸ رقم وارداتی تجاری در برنامه تکثیر قرار داده شده و در مورد پکان نیز تکثیر حدود ۱۰ رقم تجاری آغاز و باغات آزمایشی در استان های کشور ایجاد شده است.

وی گفت: نهال ارقام پکان (گردوی گرمسیری آمریکایی) توسط بخش خصوصی وارد و در مرحله قرنطینه زیر نظر سازمان حفظ نباتات است.

به گزارش ایرنا،  طبق آمارها امسال حدود چهار میلیون و ۱۲۰ هزارتن سیب درختی در کشور تولید می شود که نسبت به سال گذشته سه درصد افزایش خواهد داشت.