علی مالمیر روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این تسهیلات به ۴۲ بنگاه گردشگری در استان پرداخت شده، افزود: صنعت گردشگری بیشترین آسیب را از زمان همه گیری ویروس کرونا دیده به نحوی که بیشتر بنگاههای فعال این صنعت در استان دچار رکود و یا تعطیلی شدند.
وی خاطرنشان کرد: به منظور جبران بخشی از خسارت های وارده به تاسیسات گردشگری، تسهیلاتی با کارمزد ۱۲ درصد در نظر گرفته شد که با اطلاع رسانی و پیگیری مستمر از مجموع ۱۸۰ واحد و بنگاه گردشگری استان همدان، ۶۵ واحد با درخواست ۱۱۰ میلیارد ریال تسهیلات در سامانه کارا ثبت نام کردند که از این تعداد تاکنون به ۴۲ بنگاه مبلغ ۷۰ میلیارد ریال تسهیلات جبرانی پرداخت شده است.
وی ادامه داد: از دلایل استقبال کم فعالان بخش گردشگری استان همدان برای دریافت این تسهیلات می توان به نرخ کارمزد، دوره تنفس، مدت کوتاه بازپرداخت و عدم اطمینان از توان اقتصادی برای بازپرداخت اقساط به دلیل نبود چشم انداز روشن در پایان همه گیری این ویروس و رونق دوباره گردشگری در کشور است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان خاطرنشان کرد: حدود ۱۳۰ میلیارد تومان از ابتدای همه گیری ویروس کرونا به صنعت گردشگری این استان خسارت وارد شده است به نحوی که بخش عمده مراکز اقامتی و کسب و کارهای وابسته به این صنعت به همین دلیل دچار آسیبهای جدی شدند.
وی تصریح کرد: رونق صنعت گردشگری در استان همدان فصلی است و بخش اعظمی از درآمدهای این حوزه و کسب و کارهای وابسته به این صنعت در نیمه اول سال محقق میشود.
مالمیر اضافه کرد: از اسفند سال گذشته تاکنون تنها ۱۰ درصد از ظرفیت مراکز اقامتی استان اشغال شده که این به معنی عدم تمایل مردم برای انجام سفر و در واقع تعطیلی بخش گردشگری کشور است.
استان همدان دارای ۱۸۰ هتل، مهمانپذیر، هتل آپارتمان، اقامتگاه بوم گردی، دفتر خدماتی و مسافرتی و مراکز آموزش گردشگری است و در مجموع حدود ۲ هزار نفر در این حوزه مشغول بکار هستند.