غلامرضا شریف زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میانگین موارد بستری بیماران با علائم حاد تنفسی تا قبل از اعمال محدودیتهای جدید (اول آذر) در خراسان جنوبی ۴۸۰ تا ۵۲۰ نفر و میانگین بستری مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ بین ۳۷۰ تا ۳۸۰ نفر بوده است که اکنون مجموع موارد بستری به ۳۲۰ تا ۳۳۰ نفر و موارد کرونا مثبت نیز به ۲۲۰ نفر کاهش یافته است.
وی گفت: بر این اساس میتوان نتیجه گرفت میزان بستری بیماران با علائم حاد تنفسی در استان اکنون نسبت به ۲۵ آبان ماه ۳۷ درصد و میزان بستری مبتلایان قطعی به کرونا ۲۹ درصد کاهش داشته است.
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در خراسان جنوبی بیان کرد: همچنین میزان مرگ و میر بر اثر بیماری کووید ۱۹ که اکثر روزها در هفتههای اخیر دو رقمی بود، اکنون یک رقمی شده است.
وی افزود: با این حال همچنان وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان خراسان جنوبی نگران کننده است و باید همه اقشار و گروههای جامعه تلاش خود را به منظور پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری به کار گیرند که تنها با رعایت هرچه دقیقتر شیوهنامههای بهداشتی امکان پذیر است.
شریف زاده گفت: تا پایان وقت اداری روز گذشته در مجموع ۲۹ هزار و ۴۰۱ مورد آزمایش کرونا در استان خراسان جنوبی انجام شد که از این میزان ۱۲ هزار و ۶۶۰ مورد مثبت کرونا تشخیص داده شده همچنین در این مدت مجموع فوتیهای استان بر اثر کرونا ۵۹۹ نفر بوده است.
وی بیان کرد: میزان بروز تجمعی کرونا به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در استان یک هزار و ۵۳۲ نفر و بروز موارد جدید نیز ۷.۶ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده است.
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در خراسان جنوبی اظهار داشت: نسبت مرگ و میر ۴.۷ درصد و میزان مرگ و میر اختصاصی علیتی نیز به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، ۷۲.۵ درصد است.
وی تصریح کرد: شاخص نمونهگیری در سطح استان ۳۶.۶ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و نمونههای مثبت ۴۳ درصد است.
شریف زاده گفت: بین شهرستانهای استان هم طبس با میزان بروز تجمعی ۲ هزار و ۱۰۷ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت رتبه نخست، بشرویه با هزار و ۹۰۶ دوم، فردوس با هزار و ۷۳۶ سوم، سرایان با هزار و ۶۶۸ چهارم، قاینات با هزار و ۶۵۰ پنجم، بیرجند با هزار و ۵۶۸ ششم، زیرکو با هزار و ۴۳۷ هفتم، درمیان با هزار و ۹۴ هشتم، سربیشه با ۹۸۴ نهم، نهبندان با ۹۲۲ دهم و خوسف با ۹۰۶ در رتبه یازدهم قرار دارد.
وی تصریح کرد: ۲۷۹ روز از شروع اپیدمی کرونا در استان میگذرد که در این مدت هر ۱۱ ساعت یک مورد مرگ اتفاق افتاده و متوسط ابتلای روزانه تا امروز ۴۵ نفر بوده است.
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در خراسان جنوبی ادامه داد: در این مدت همچنین ۸۲ درصد از موارد مرگ و میر ناشی از کرونا در سنین بالای ۶۰ سال بوده که از لحاظ جنسیتی ۵۵ درصد مذکر و ۴۵ درصد مونث اعلام شده است.
از طرفی در آخرین گزارش روند احتمالی اپیدمی کووید ۱۹ در استانهای کشور که توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتشر شد، خراسان جنوبی همچنان جزو استانهای بحرانی با میزان بروز بالا است و رنگبندی جدید شهرهای استان قرار است به زودی اعلام شود.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز شنبه هشتم آذر گفت: میانگین بروز هفتگی ابتلا به کووید ۱۹ در هفته گذشته به ۲۰ نفر به ازای هر صد هزار نفر رسید و بیشترین میزان ابتلا در استانهای ایلام، یزد، سمنان، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی گزارش شد.
سیما سادات لاری افزود: همچنین میزان میانگین موارد مرگ ناشی از این بیماری در هفته گذشته در کشور به ۴۰ نفر در هر یک میلیون نفر رسید و بیشترین میزان مرگ نیز در استانهای یزد، سمنان و خراسان جنوبی بود.
پس از گذر خیز بیماری در تیر ماه امسال، از ابتدای مهر ماه نمودار موارد ابتلا و بستری کرونا در استان خراسان جنوبی روند صعودی گرفت و براساس آخرین رنگبندی، هفت شهرستان این استان در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) قرار دارند.
همچنین چهار شهرستان خراسان جنوبی در وضعیت نارنجی (پرخطر) هستند و هیچ یک از ۱۱ شهرستان این استان در وضعیت زرد (متوسط خطر) نیستند.
اجرای طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیتها متناسب با وضعیت و روند بیماری در هر شهر مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا از صبح شنبه اول آذر ماه همزمان با سراسر کشور در خراسان جنوبی آغاز شد که تاکنون مردم و اصناف این استان در اعمال محدودیتها همراهی خوبی داشتند.
براساس این محدودیتها که کاهش موارد بستری و فوت بیماران کرونایی از نتایج آن است، مشاغل غیرضروری در شهرهای قرمز و نارنجی از اول آذر تا دو هفته تعطیل هستند، ادارات دولتی با حداکثر یک سوم کارکنان فعالیت میکنند، تردد بین شهری با خودروهای پلاک غیربومی ممنوع است و هر گونه تردد با خودرو از ساعت ۲۱ تا چهار صبح در شهرهای قرمز ممنوع است.