تهران - ایرنا - محققان دانشگاه لوییس‌ویل در آمریکا راهکار جدیدی را برای دارورسانی با استفاده از چربی‌های طبیعی گیاهان توسعه دادند که در مقایسه با روش‌های فعلی، سموم کمتری را به بدن بیمار وارد می‌کند.

به گزارش روز دوشنبه ساینس‌دیلی، در این شیوه جدید به منظور انتقال انواع عامل‌های درمانی از جمله داروهای ضدسرطان و پروتئین‌های دی ان ای و آر ان ای از جمله پادتن‌ها، از ذرات کوچکی از سلول‌های گیاهی خوراکی موسوم به اگزوزوم استفاده می‌شود.
در حال حاضر به منظور دارورسانی به بدن از نانوذرات یا ذرات تشکیل شده از مواد مصنوعی استفاده می‌شود. اما این مواد گران قیمت بوده و در مقادیر بالا می‌توانند آثار نامطلوبی مانند مسمومیت سلولی و التهاب مزمن را بر سلامت انسان بر جای گذارند اما اگزوزوم‌های جدید این عوارض جانبی را ندارند و به دلیل این که از یک منبع طبیعی در دسترس تولید می‌شوند، قیمت پایینی دارند. مهم‌تر این که اگزوزوم‌ها دارای خواص ضدالتهابی هستند.
به گفته محققان، این گزوزوم‌ها از میوه‌ها و سایر گیاهان خوردنی گرفته می‌شوند و نیازی به استفاده از فرمول‌های مصنوعی ندارند. همچنین می‌توان آن‌ها را به گونه‌ای دست‌ورزی کرد که قابلیت دارورسانی به نوع خاصی از سلول‌های بدن را داشته باشند.
محققان حق انحصاری استفاده از این فناوری جدید را دریافت کرده‌اند و اکنون به دنبال روش‌هایی برای تجاری‌سازی این شیوه دارورسانی هستند.