تهران- ایرنا- معاونت علمی ریاست جمهوری با گروه سرمایه‌گذاری مسکن تفاهمنامه‌ای را امضا کردند که بر اساس آن ساخت ساختمان‌های کم مصرف در استان تهران (شهر جدید اندیشه) آغاز شد.

به گزارش ایرنا، آیین «امضای تفاهم‌نامه همکاری گروه سرمایه‌گذاری مسکن و پروژه بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست در ساختمان (EEEB) جهت اجرای پایلوت ساختمان‌های کم انرژی (EC+) در استان تهران»  عصر دوشنبه در محل پژوهشکده انرژی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

در این مراسم، اولین تفاهم‌نامه در زمینه ساخت ساختمان‌های کم مصرف که از طرف برنامه عمران سازمان ملل متحد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت مالی می‌شود، با شرکت گروه سرمایه گذاری مسکن منعقد شد.
مدیرعامل شرکت گروه سرمایه گزاری مسکن بعد از امضای تفاهمنامه در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره جزییات اجرای این طرح در ساختمان‌های مسکونی گفت: قرار است برای اولین بار در کشور مبحث ١٩ مربوط به مقررات ملی ساختمان بالاخره در کشور اجرایی شود و در طرحی با هدف مدیریت و بهینه سازی انرژی، ١٧٥ واحد مسکونی در پروژه ای در شهر جدید اندیشه با ضوابط جدید ساخته شود.

«روزبه ظهیری هاشمی»  با بیان اینکه مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان مجموعه قواعد اجباری هنگام ساختمان سازی با هدف کاهش هدرروی و صرفه جویی انرژی سرمایشی و گرمایشی در بخش های مختلف ساختمان است، گفت: مطابق ویرایش جدید مبحث ١٩ مقررات ملی ساختمان که شهریور امسال تهییه تصویب و ابلاع شد، پروژه ١٧٥ واحدی در شهر جدید اندیشه با نام پروژه مسکونی بنفشه ساخته خواهد شد که می تواندتا ٥٠ درصد از هدر رفت انرژی بکاهد.

وی با بیان اینکه برای نخستین بار در یک پروژه مسکونی متوسط این ضوابط اجرایی می شود، گفت: کاهش هزینه‌های بهره‌بردار ملک و فرهنگ سازی ساخت خانه با الگوی کیفی به جای کمی و نگاه به توسعه پایدار از جمله مزایای اجرای این تفاهمنامه است.

به گفته ظهیری گروه سرمایه‌گذاری مسکن به عنوان بزرگترین انبوه ساز کشور این هدف را دارد که بهینه سازی در ساخت و ساز نسبت به کمی‌سازی اهمیت بیشتری داشته باشد و لازم است که در راستای توسعه ساخت و سازهای بهینه به جای کمی در کشور گام برداشته شود.

وی تاکید کرد: با هدف ساخت ساختمان‌های پایدار برای اولین بار ویرایش جدید مبحث ١٩ مقررات ملی ساختمان در یک پروژه متوسط اجرایی خواهد شد که از حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری برخوردار است.

به گفته ظهیری، عمر مفید ساختمان در جهان ٥٠ سال است، اما در ایران در خوشبینانه ترین حالت به ٢٥ سال می‌رسد که لازم است با جایگزینی کیفی‌سازی به جای کمی‌سازی این مشکل حل شود.