تهران- ایرنا- رییس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است از دل طرح راهبردی مجلس برای لغو تحریم‌ها، ساز و کاری برای رفع تحریم‌ها بیرون نیامده و حتی تنش‌های بین المللی را تحکیم می‌بخشد.

«حشمت الله فلاحت پیشه» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به اقدام مجلس و تصویب دو فوریت طرح اقدام راهبردی مجلس برای لغو تحریم‌ها گفت: مجلس شورای اسلامی حق قانونگذاری و تصویب قوانین را دارد و این امر از حقوق مجلس است. اما موضوع هسته‌ای جزو مقوله‌های کلان سیاست خارجی کشور است که مسوولیت آن بر عهده شورای عالی امنیت ملی بوده و در آنجا تصمیم‌گیری می‌شود که درباره مسائل هسته‌ای چه اقدامی باید انجام شود.

وی اضافه کرد: طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها نشان دهنده دغدغه نمایندگان مجلس در این باره است. اما از دل طرح، رفع تحریم بیرون نمی‌آید بلکه از دل این طرح چالش‌های جدیدی مطرح خواهد شد که ممکن است تنش‌های حاضر را تحکیم بخشد و در این شرایط انتظار این است که اگر طرحی در مجلس ارائه می‌شود به صورت مشخص برای رفع تحریم‌ها ساز و کار لازم را ارائه دهد.

استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه رییس مجلس نیز به این موضوع اشراف دارد که باید چنین موضوع مهمی در شورای عالی امنیت ملی بحث و بررسی شود و خود او نیز عضو این شورا است، ‌ عنوان کرد: معتقدم در شرایط خاص کنونی، باید کشور با کیاست بیشتر به تحولات بین‌المللی نگاه کند و این موضوع را مد نظر قرار دهد که تقویت دیپلماسی در حقیقت تقویت منافع ملی کشور است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم ادامه داد: مثلثی با مشارکت و نقش‌ آفرینی وزیر خارجه آمریکا، پادشاه عربستان سعودی و نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مخالفت با جمهوری اسلامی فعال است و در شرایط کنونی هر رفتاری بر خلاف  برنامه ها و اهداف مثلث پمپئو، ‌ بن سلمان و نتانیاهو شکل بگیرد در حقیقت با منافع ملی جمهوری اسلامی ایران سازگار است.

وی با اشاره به تحولاتی که در آمریکا پیرامون احیای برجام شکل گرفته، گفت: جمهوری اسلامی زمانی که گام‌هایی برای کاهش تعهدهای برجامی خود برمی‌داشت، ‌ این عبارت را به کار برد که اگر طرف مقابل به تعهدهای خود بازگردد، ایران نیز به تعهدهای قبلی خود باز خواهد گشت. عین این عبارت را سالیوان که به عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا منصوب شده است، اعلام می‌کند و این سبب یاس و نا امیدی در مدیریت این مثلث آشوب زا شده است. زیرا این مثلث سعی در ایجاد مشکلات سیاسی و امنیتی در منطقه به ویژه ایران داشته و نابودی برجام در دستور کار آنها است.

نماینده سابق مجلس با بیان اینکه دو فوریت طرح اقدام راهبردی علیه تحریم‌ها در شرایط شهادت دانشمند هسته‌ای کشور «محسن فخری زاده» تصویب شده است، ‌ یادآور شد: البته این یک حادثه ناگوار و جنایت علیه بشریت بود که ممکن است سبب جسارت صهیونیست‌ها شود، ولی معتقدم در شرایط کنونی کشور بایدسه گانه رفتاری در پیش بگیرد.

وی نخستین سه گانه را واکنش و مقابله به مثل در برابر ترور شهید فخری زاده عنوان کرد و گفت: مقابله به مثل حق ما است و این اقدام را دستگاه‌های مربوطه می‌توانند انجام دهند. البته اینکه زمان و مکان این اقدام مقابله به مثل کجا باشد، در قالب سیاست‌های مربوطه و افرادی که در این حوزه مسوولیت دارند، انجام خواهد شد.

 این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران توانایی مقابله به مثل برای شهادت دانشمند هسته‌ای کشور را دارد، افزود: همانطور که سال گذشته نیز جهان مشاهده کرد جمهوری اسلامی در انتقام خون سردار شهید «حاج قاسم سلیمانی»، برای نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم، ‌ پایگاه نظامی آمریکا را هدف حمله قرار داد. کاری که هیچ کشوری در دنیا در ۷۰ سال گذشته انجام  نداده بود و قطعا مقابله به مثل برابر رژیم صهیونیستی راحت‌تر است.

فلاحت‌پیشه دیپلماسی را بخش دیگری از این اقدام سه گانه کشور در شرایط کنونی عنوان کرد و افزود: در حوزه دیپلماسی عمومی، وزارت امور خارجه باید به صورت رسمی جنایت رژیم صهیونیستی را به صورت رسمی پیگیری کند. زیرا در شرایط کنونی، دنیا نتانیاهو را به عنوان عامل برهم زدن صلح و امنیت بین المللی و یک تروریست می‌شناسد و در قالب دیپلماسی عمومی می‌توان از این فرصت برای مطرح کردن آن در دنیای امروز و مطالبه جهانی استفاده کرد.

عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به سخنان «برنی سندرز» سناتور مستقل کنگره آمریکا که ترور شهید «محسن فخری زاده» را محکوم کرده بود، ‌ سه گانه سوم را تقویت برجام برشمرد و تصریح کرد: سندرز این ترور را غیرقانونی، تحریک آمیز، نابخردانه و ضدصلح عنوان کرده است و معتقدم اقدامات رژیم صهیونیستی در ترور شهید فخری زاده تقویت کننده موضع ایران در قالب برجام است و تضعیف کننده برجام نیست.

فلاحت پیشه با تاکید بر اینکه کشور در هر بخش و نهادی نباید در دام مثلث آشوب زا پمپئو، ‌ بن سلمان و نتانیاهو گرفتار شود، خاطرنشان کرد: کشور می تواند فعالیت هسته‌ای خود را پیش ببرد و آمریکایی‌ها هم حاضرند به شرایط گذشته پیش از ترامپ بازگردند. البته برای رسیدن به این هدف باید همه نهادها و دستگاه‌ها، سیاست کشور را در قالب ساز و کار ایرانی پیش برده نه ساز وکاری که انتهای آن به کمینگاه مثلث آشوب ساز و حاشیه ساز که نام برده شد، ختم شود.