شعار امسال اول دسامبر (۱۱ آذر ماه) روز جهانی ایدز «همبستگی جهانی، مسوولیت مشترک» نامگذاری شده است، این شعار در حالی است که در سال ۲۰۲۰ توجه جهانی بر اپیدمی کووید ۱۹ و تاثیر آن بر زندگی و معیشت افراد متمرکز است.
کارشناسان بر این باور هستند حذف انگ و تبعیض، توجه به عموم افراد جامعه برای دریافت خدمات سلامت بر اساس رویکردهای عدالت محور از کلیدهای اصلی مواجه به اپیدمی هایی از قبیل کووید - ۱۹ و اچ آی وی است.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر علی گل محمدی با یادآوری نامگذاری اول دسامبر (۱۱ آذر ماه) به عنوان روز جهانی ایدز، گفت: افزایش تاب آوری سازمانی و افزایش دسترسی به خدمات و مطالعات در شرایط بحران، خانواده واچی آی وی، رسانه و اج آی وی، جوانان، نوجوانان و اچ آی وی و مسوولیت اجتماعی و اچ آی وی عناوین روزهای هفته ایدز امسال هستند که از امروز یازدهم آذر ۱۳۹۹ آغاز شده است.
وی اظهار داشت: انتخاب شعار همبستگی جهانی، مسئولیت مشترک برای روز جهانی ایدز امسال نشان می دهد که بیماری های واگیر مانند کووید - ۱۹ و اچ آی وی محدود به یک مرز جغرافیایی مشخص یا فرهنگ و نژاد خاص نیستند و باید تمام کشورهای دنیا با همبستگی و مسئولیت مشترک به مقابله و کنترل این بیماری ها بشتابند.
مدیر گروه مدیریت پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این که تزریق موادمخدر با وسایل مشترک در معتادین، رابطه جنسی و انتقال از طریق مادر به نوزاد شایع ترین عوامل انتقال ویروس اچ آی وی در کشور هستند، گفت: در بین موارد ابتلا که در سال ۱۳۹۸ تشخیص داده شده اند، موردی از انتقال ویروس به علت تزریق فرآورده های خونی گزارش نشده است.
گل محمدی به تدوین برنامه ملی استراتژیک کنترل عفونت اچ آی وی با مشارکت ۲۳ وزارتخانه، سازمان و نهاد در کشور اشاره کرد و افزود: توجه ویژه به سلامت جنسی در گروه های پرخطر و جوانان، گسترش پوشش خدمات برای کاهش آسیب در مصرف کنندگان تزریقی مواد، ارتقای برنامه های شناسایی افراد مبتلا به اچ آی وی به ویژه زنان باردار و همچنین پایش مبتلایان و افزایش پوشش درمان ها و بهبود زنجیره تامین و توزیع دارو مهمترین بخش های این برنامه را تشکیل می دهند.
وی همچنین در خصوص خدماتی که در مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری ارایه می شود، گفت: در این مراکز با به کارگیری کارکنان دوره دیده خدمات آموزشی، مشاوره، مراقبت و درمان و پیشگیری انجام می شود؛ این خدمات شامل فراهم کردن امکان دسترسی عموم مردم به مکانی مطمئن برای کسب اطلاعات در خصوص راههای انتقال و پیشگیری از بیماری، امکان دسترسی گروه های در معرض بیشترین خطر ابتلا به خدمات آموزشی، مشاوره تشخیص اچ آی وی، کاهش آسیب و مراقبت و درمان بیماریهای مقاربتی می شوند.
به گزارش ایرنا، روز جهانی ایدز از سال ۱۹۸۸ به منظور افزایش بودجهها و افزایش آگاهی، آموزش و مبارزه با تبعیضها به اول دسامبر (برابر ۱۱ آذر) هر سال اطلاق می شود و هر ساله برای این روز، شعار خاصی نیز در نظر گرفته میشود. هدف عمده از این کار این است که به عموم مردم یادآوری شود که HIV از بین نرفته است و هنوز کارهای زیادی است که باید انجام شود.