به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، خبرنگار این خبرگزاری روسیه گزارش داد که روز گذشته نیز بار دیگر شماری از معترضان به دنبال مسدود کردن خیابان " ماشتوتس" در مرکز این شهر بودند که پلیس وارد عمل شد و شروع به بازداشت شماری از فعالان معترض کرد.
خبرنگار خبرگزاری تاس در ادامه در تشریح این اعتراض عنوان کرد که معترضان بار دیگر خواستار استعفای نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان شدند.
در این میان به گزارش خبرگزاری تاس، به رغم حضور نیروهای پلیس، معترضان بار دیگر تلاش کردند این خیابان مرکزی ایروان و خیابان های اطرافش را مسدود کنند.
از زمان حصول توافق جدید آتشبس میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان، معترضان در ارمنستان به شدت از امضای این توافق نامه توسط دولت نیکول پاشینیان انتقاد کرده و خواستار کناره گیری نخستوزیر از سمتش شده اند و به نظر می رسد که بر این درخواست شان نیز اصرار دارند.
آرمن سرکیسیان رئیسجمهوری ارمنستان نیز که پیشتر خواستار استعفای پاشینیان و دولتش شده بود، طی اظهارنظری جدید بار دیگر درخواست کنارهگیری دولت و برگزاری انتخابات جدید ظرف یکسال اینده را مطرح کرد.
سرکیسیان همچنین روز گذشته در نامهای به ولادیمیر پوتین رییسجمهوری روسیه، برای آزادی نظامیان ارمنی که در اسارت ارتش جمهوری آذربایجان به سر میبرند تقاضای کمک کرد.
وی در نامه ای به پوتین نوشت: جامعه ارمنستان و دیاسپورهای ارمنی (جوامع ارمنی مقیم کشورهای دیگر) از وضعیت پیرامون نظامیان ارمنی اسیر و غیرنظامیان ارمنی دستگیر شده در آذربایجان بشدت نگران است.
از زمان حصول توافق جدید میان ایروان- باکو بر سر منطقه قره باغ، اعتراض هایی در ارمنستان برگزار شد و معترضان خشم خود را نسبت به این توافق نامه اعلام کردند. با این حال پاشینیان تاکید کرد در قدرت باقی خواهد ماند و قصدی برای استعفا ندارد. اما در این میان برخی مقامات دولتی از جمله وزیر خارجه و دفاع از کار برکنار شدند.
پاشینیان اخیرا در مورد درخواست برخی در ارمنستان برای کنارهگیری از قدرت به دنبال توافق اخیر با جمهوری آذربایجان در مورد قرهباغ خاطر نشان کرد: تضمین ثبات و امنیت در داخل جامعه از جمله دستورکار من است. مساله دیگری در برنامه کاری من وجود ندارد.
باید منتظر تحولات آتی در ارمنستان بود و اینکه معترضان تا چه زمانی به اعتراض های خود ادامه خواهند داد. با توجه به عدم کناره گیری پاشینیان از قدرت و پافشاری مخالفان در این کشور، این سوال مطرح است که آیا احتمال پیچیده شدن اوضاع ارمنستان وجود دارد؟
در این میان وزارت دفاع جمهوری آذربایجان دوشنبه شب درباره ورود ارتش این کشور به شهرستان "لاچین "واقع در ۴۵۴ کیلومتری جنوب غرب باکو در قره باغ خبر داد. این شهرستان از سال ۱۹۹۲ میلادی در اختیار نیروهای ارمنستان بود و بر اساس توافق سه جانبه ۹ نوامبر ( ۱۹ آبان) روسای جمهوری آذربایجان، روسیه و نخست وزیر ارمنستان قرار بود اول دسامبر ( ۱۱ آذر) به جمهوری آذربایجان پس داده شود.
لاچین به مساحت یک هزار و ۸۳۵ کیلومتر مربع یک شهرستان استراتژیک در منطقه قره باغ و عمده محور ارتباط مستقیم میان ارمنستان و شهر"خانکندی "مرکز قره باغ کوهستانی به شمار می رود.
به ابتکار روسیه، بامداد دهم نوامبر (۲۰ آبان) سندی برای تحقق آتشبس کامل و رفع تمام خصومتها در منطقه درگیری قرهباغ به امضای «علیاف»، «پاشینیان» و «پوتین» رسید. وظیفه نظارت بر رعایت آتش بس بین دو طرف را نیروهای صلح بان ارتش روسیه به عهده دارد.