تهران - ایرنا - روزنامه «القدس العربی» چاپ لندن امروز (سه شنبه) در گزارشی به قلم «محمد عایش» نویسنده فلسطینی از ترور شهید «محسن فخری زاده» به عنوان «یک جنایت تروریستی تمام عیار» نام برد.

عایش تاکید کرد: هیچ توجیهی برای حمایت اعراب از اقدام تجاوزکارانه اسراییل وجود ندارد و فرقی نمی‌کند که این اقدام جنایتکارانه علیه چه کشوری و تحت چه شرایطی صورت گرفته است. ملت‌های ستم‌دیده و مظلوم نباید از تجاوزگری و دخالت‌های خارجی حمایت کنند و در این میان فرقی نمی‌کند که این اقدام توسط چه کسی و با چه ماهیتی صورت پذیرفته و قربانیان آن چه کسانی هستند.  

وی همچنین خاطرنشان کرد: به بهانه داشتن اختلاف دیدگاه با کشوری همچون ایران نمی‌توان ترور یک دانشمند مسلمان توسط اسراییل تجاوزگر را تایید کرد.
این نویسنده فلسطینی همچنین نوشت: دست داشتن اسراییل اشغالگر در این جنایت به معنای آن است که ما با «تروریسم دولتی سازمان یافته» مواجه هستیم که به طور حتم و یقین محکوم و مردود است .

عایش با اشاره به اینکه تشکیلات طرح هسته‌ای ایران در «چارچوب مراجع بین‌المللی» پیش می‌رود و مورد تایید «نهادهای بین‌المللی» است، تصریح کرد: ترور و تجاوزگری نظامی نقض قوانین بین‌المللی و حقوق بشر و دخالت در امور داخلی دیگران به شمار می‌رود و این همان سیاستی است که از زمان پیدایش اسراییل، کشورهای عربی قربانیان اساسی آن محسوب می‌شوند.  

گزارشگر القدس العربی خاطرنشان کرد که جهان عرب در هنگام موضع‌گیری در خصوص ترور شهید فخری زاده باید نکات ذیل را مورد توجه قرار دهند:
اول: به دلیل اختلاف نظر داشتن با ایران به هیچ‌وجه نمی‌توان اقدام تجاوزکارانه خارجی علیه این کشور را تایید کرد، زیرا پذیرش این تجاوزگری به معنای آن است که پس از ایران نوبت به جهان عرب خواهد رسید، زیرا اسراییل یک تهدید اساسی و مستقیم علیه امنیت ملی اعراب شمرده می‌شود و همچنین این رژیم اشغالگر برای هر یک از کشورهای عرب یک تهدید جداگانه محسوب می‌شود که در همین رابطه می‌توان به بمباران راکتورهای هسته‌ای عراق در سال ۱۹۸۲ توسط جنگنده‌های اسراییلی اشاره کرد که عراق همچنان تا به امروز بهای آن را می‌پردازد.

دوم: تایید جنایت تروریستی شکل گرفته در ایران به معنی توجیه غیرمستقیم سیاست تروریستی در پیش گرفته شده از سوی اسراییل است و این همان سیاستی است که عرب‌ها همواره بهای گزاف آن را پرداخته‌اند و در این راه شهدای بسیاری همچون «ودیع حداد» در عراق و «غسان کنفانی» در لبنان و «محمود المبحوح» در امارات و «خلیل الوزیر» در تونس تقدیم کرده‌اند و نزدیک بود که «خالد مشعل» یکی از رهبران «جنبش حماس» در اردن نیز قربانی سیاست مزبور شود.  

سوم: عرب‌ها باید به یاد داشته باشند که اسراییل در حمایت از ملت سوریه یا عراق و یا سایر کشورهای عربی اقدام به ترور شهید فخری زاده نکرد، همچنانکه آمریکا نیز در حمایت از کشورهای عربی اقدام به ترور سردار شهید «قاسم سلیمانی» نکرد . اگر کسی تصور کند که عرب‌ها می‌توانند از این جنایت‌ها سود ببرند، دچار توهم شده‌اند. در واقع واشنگتن و تل اویو در صدد تسلط یافتن بر منطقه خاورمیانه و تحقق بخشیدن به منافع خویش هستند و می‌خواهند کشورهای خاورمیانه به عقب‌مانده‌ترین کشورهای جهان تبدیل شوند.

چهارم: اینکه گفته می‌شود ایران چهار پایتخت عربی را به اشغال خود درآورده، یک گزافه‌گویی بی‌پایه و اساس بیش نیست، بلکه ایران بنابر خواست نظام‌های حاکم بر این چهار کشور در آنها حضور یافته است، در حالی که اسراییل یک رژیم اشغالگر است که به منطقه ما صادر شده است و سرزمین‌های عربی را در فلسطین و سوریه به اشغال خود درآورده است و به طور مستمر با حمایت آمریکا همسایگان عرب را مورد تعدی و آزار و اذیت قرار می‌دهد، پس نتیجه می‌گیریم که مقایسه ایران با اسراییل یک مقایسه کاملا بی‌پایه و اساس و نادرست است.

محمد عایش در پایان گزارش خود بار دیگر تاکید کرد: جنایت ترور شهید فخری زاده باید مردود ، محکوم و غیرقابل قبول شناخته شود، زیرا اقدامات نیروهای اشغالگر اسراییلی اساسا غیرقابل توجیه هستند و هیچ یک از اعراب حق ندارند به بهانه مخالفت‌های شخصی خود اقدامات تجاوزکارانه اسراییل علیه ایران ، سوریه و یا لبنان را مورد تایید قرار دهند.

۱۴۸۷