علیرضا حسین زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگا ایرنا افزود: میزان برداشت زعفران در شهرستان گناباد از ۱۲ تن در سال زراعی گذشته به ۱۰ تن طی امسال کاهش یافته است.
وی ادامه داد: مهمترین عوامل کاهش برداشت زعفران در گناباد طی سال زراعی جاری، نوسانات دمای هوا در فصل کاشت و برداشت زعفران، خسارتهای سرما و یخبندان در اواخر آبان ماه که مصادف با برداشت گل زعفران است و همچنین آفات و بیماری های این محصول میباشد.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: مجموع این مسائل و مشکلات ۲۵ درصد به تولید امسال زعفران خسارت وارد کرده و موجب کاهش ۳۰ درصدی برداشت این محصول در شهرستان گناباد شده است.
وی افزود: با وجود تولید زعفران مرغوب در گناباد و ثبت جهانی نظام آبیاری زعفران مبتنی بر قنات گناباد در سازمان خواروبار ملل متحد (فائو) کشاورزان منطقه به دلیل این مشکلات دچار ضرر و زیان بسیار شده اند و به همین دلیل وزارت کشاورزی با همکاری سازمان تعاون روستایی برای جلوگیری از این خسارت اقدام به خرید تضمینی زعفران در دو گزینه پوشال مرغوب به قیمت هر کیلو ۱۱۰ میلیون ریال و نگین مرغوب به قیمت هر کیلو ۱۳۰ میلیون ریال کرده و خرید زعفران در مرکز خرید گناباد در دست انجام است.
حسین زاده ادامه داد: با وجود افزایش هزینه های این محصول از قبیل دستمزد کارگران و قیمت کودهای عالی و قیمت و دستمزد ماشین آلات، قیمت زعفران امسال نسبت به سال قبل تفاوتی نداشته است.
از مجموع تولید سالیانه حدود ۱۹ هزار و ۳۰۰ تن محصولات باغی در گناباد طی سنوات گذشته ۱۲ تن را زعفران تشکیل میداد ولی امسال به دلیل مسائل و مشکلات متعدد ۱۰ تن زعفران از سه هزار و ۵۰۰ هکتار زمین زیرکشت این محصول در این شهرستان برداشت شد.
۳۴ هزار بهره بردار بخش کشاورزی گناباد با ۲۰ هزار هکتار کشتزار آبی، ۱۷۰۰ هکتار دیمزار و ۵۰۰ هزار راس دام سالانه ۸۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی تولید و روانه بازار مصرف می کنند.
مرکز شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.