۸.۵ هکتار اراضی حریم سیلک مورد تعرض قرار گرفت
رییس اداره راه و شهرسازی کاشان گفت: هشت و نیم هکتار از زمینهای عرصه و حریم تپههای سیلک که در مالیکت راه و شهرسازی است، مورد تعرض افراد سودجو قرار گرفته است.
مجتبی آراسته افزود: پیگیریهای لازم و انجام کارهای قانونی برای بازپسگیری این زمینها با همکاری دیگر دستگاههای اجرایی شهرستان کاشان در حال انجام است.
وی درباره زمینهای ۱۰۰ هکتاری سیلک اظهار داشت: این زمینها شامل ۴۱ هکتار عرصه و ۵۹ هکتار حریم است که فقط باید فعالیت کشاورزی در آنها انجام شود.
محوطه باستانی سیلک از چهار بخش شامل ۲ تپه شمالی کوچک و جنوبی بزرگ و ۲ گورستان "الف" در شرق تپه جنوبی و "ب" در غرب تپه شمالی تشکیل شده است.
سیلک با نزدیک به هشت هزار سال قدمت که امروزه درون محدوده شهری کاشان قرار دارد، یکی از محوطههای باستانی مهم ایران و جهان به شمار میرود که در ۲۴ شهریور ۱۳۱۰ با شماره ۳۸ در فهرست اثرهای تاریخی کشور به ثبت رسید.
شهرستان کاشان با برخورداری از یک هزار و ۷۰۰ اثر دارای ارزش تاریخی، طبیعی و معنوی شامل ۳۳۳ اثر ثبت ملی و یک اثر ثبت جهانی، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.
هوای کاشان فردا بارانی میشود
رییس اداره هواشناسی کاشان گفت: هوای این شهرستان از اواخر روز چهارشنبه با ورود سامانه بارشی به منطقه بارانی میشود.
عباس ارغوانی در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس هشدار سطح زرد هواشناسی، این سامانه به صورت باران، گاهی به صورت رگبار، رعد و برق و مهآلودگی در منطقههای سردسیر و کوهستانی و در ارتفاعها بارش برف پیشبینی شده است.
وی بیان کرد: این سامانه بارشی که تا آخر هفته در شهرستان کاشان ادامه خواهد داشت، میتواند خطرهایی از جمله لغزندگی در سطح جادهها و خیابانها، آب گرفتگی معابر عمومی و مهگرفتگی جادهها به خصوص در گردنهها ایجاد کند.
رییس اداره هواشناسی کاشان به مردم توصیه کرد با رعایت کردن فاصله استاندارد و پرهیز از صعود به ارتفاعها و قرار گرفتن در حریم رودخانهها و مسیلها نکات و هشدارهای ایمنی را رعایت کنند.
وی شدت این بارندگی در مناطق مرتفع را نسبت به مناطق دشتی بیشتر اعلام کرد و از رانندهها در جادههای کوهستانی خواست با همراه داشتن وسایل ایمنی و تجهیزات زمستانی، آرامش هنگام را رانندگی حفظ کنند.
ارغوانی، میزان بارندگی در شهرستان کاشان از ابتدای سال زراعی (مهرماه) تا کنون را 16 و 2 دهم میلیمتر برشمرد و گفت: این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۳۷ میلیمتر بوده است.
وی کمینه و بیشینه هوای شهر کاشان در ۲۴ ساعت گذشته را به ترتیب یک و ۱۴ درجه سانتیگراد اعلام کرد.
آرامستانهای اردستان بدون متولی است
مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان گفت: ۱۰۱ آرامستان در این شهرستان وجود دارد که هیچ یک از آنها متولی و مسوولی ندارند.
حسن ذبیحی در نشست کارگروه ساماندهی آرامستانها در فرمانداری اردستان افزود: از این تعداد، ۹۰ آرامستان در روستاها و ۱۱ آرامستان در شهرهای اردستان، زواره و مهاباد به ترتیب با هشت، ۲ و یک آرامستان فعال است که بدون متولی و به صورت مردمی اداره میشود و نظارتی بر دفن اموات در آنها صورت نمیگیرد.
وی با بیان اینکه اردستان به دلیل داشتن تعداد زیادی روستاها بیشترین آرامستانهای روستایی را در استان اصفهان دارد تصریح کرد: در هیچ کدام از آرامستانهای شهرستان ثبت اطلاعات مرگ و میر و نحوه دفن وجود ندارد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان اظهار داشت: از طرفی به دلیل مشخص نبودن مالکیت زمین و نداشتن متولی در آرامستانها، دفن اموات بدون طی کردن تشریفات اداری و قانونی صورت میگیرد که ضروری است شهرداریها، بخشداریها و دهیاری نسبت به تعیین تکلیف این زمینها و حصارکشی آنها اقدام کنند.
ذبیحی گفت: ساماندهی آرامستانهای شهرستان لازم است و تا زمانی که این مکانها ساماندهی نشوند بحث نظارت بر آنها بسیار مشکل خواهد بود.
کفن و دفن اموات در دوران کرونا مشکلساز شد
فرماندار اردستان گفت: کفن و دفن فوتیها از نظر شرعی و قانونی اهمیت زیادی دارد و در جریان ویروس کرونا، مدیریت بر کفن و دفن اموات مشکل زیادی ایجاد کرد.
حمیدرضا تاملی افزود: با تاسف در شهرستان به لحاظ اجتماعی و فرهنگی هرگونه اقدام قانونی و اصلاحی که بخواهد در این زمینه انجام شود با پیامدهای اجتماعی مواجه خواهد شد و نارضایتی مردم را به همراه خواهد داشت که همین موضوع باعث شده برخورد جدی جهت ساماندهی آرامستان ها توسط شهرداری ها و شورای های شهر صورت نگیرد.
وی ادامه داد: در قانون شهرداریها و ثبت احوال بندهای متعددی تکلیف شهرداری و شورای شهر درباره ساماندهی و نظارت بر آرامستانها و غسالخانه را مشخص کرده اما هنوز این مکانها در شهرستان ساماندهی نشده است.
فرماندار اردستان تصریح کرد: شهرداری اردستان باید در یک بازه زمانی ۱۰ ساله اعتبار لازم برای ساماندهی آرامستانها را پیشبینی و در بودجه سالیانه لحاظ کند و در یک برنامه زمانبندی شده آنها را محصور و ساماندهی کرده تا آن زمان فعلا اقدام به تعیین هیات امنا کرده و آرامستان ها از این وضع خارج سازد.
شهرستان اردستان با جمعیت بیش از ۴۲ هزار نفر در فاصله نزدیک به ۱۱۸ کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع شده است.
کشتارگاه مشترک اردستان در آستانه تعطیلی است
فرماندار اردستان گفت: کشتارگاه مشترک اردستان به دلیل مشکل زیر ساختی و بهداشتی تعطیل می شود.
حمیدرضا تاملی روز سه شنبه در نشست کارگروه شهرداران و امور شهری اردستان افزود: طبق گزارش شبکه دامپزشکی شهرستان این کشتارگاه از نظر زیرساختها و مسائل بهداشتی نامناسب است و از اول دی ماه سال جاری تعطیل خواهد شد.
وی تصریح کرد: به اتحادیه صنف قصابان ابلاغ شده با همکاری شهرداری اردستان و زواره از اول دی ماه ذبح خود را در یکی از کشتارگاههای شهرهای همجوار مانند اصفهان انجام دهند و گوشت بهداشتی در سطح شهرستان توزیع کنند.
فرماندار اردستان تاکید کرد: کشتارگاه با وضعیت کنونی، بهداشت عمومی را تهدید میکند، تاکید کرد: از اول دی ماه هیچگونه خدماتی از سوی شهرداریهای اردستان و زواره در کشتارگاه مشترک به قصابان ارایه نمیشود.
تاملی اظهار داشت: بازرسان شبکه دامپزشکی موظف هستند هر قصابی توزیعکننده گوشت غیربهداشتی و بدون تایید دامپزشکی را پلمب کنند.
وی افزود: اداره صنعت، معدن و تجارت، شبکه دامپزشکی و اتحادیه قصابان در فرصت باقیمانده برنامهریزی لازم برای تهیه گوشت بهداشتی ذبح شده در یکی از کشتارگاههای مجهز استان را به عمل آورده مردم از گوشت صددر صد سالم و بهداشتی بهره مند شوند.
کشتارگاه مشترک، تهدید جدی برای بهداشت عمومی است
رییس شبکه دامپزشکی اردستان گفت: کشتارگاه مشترک این شهرستان با توجه به وضعیت کنونی شرایط بهداشتی لازم برای ذبح را ندارد و تهدید جدی برای بهداشت عمومی محسوب میشود.
سعید راعی افزود: کشتارگاه مشترک اردستان محصور نیست و حیوانات وحشی می توانند به راحتی در محیط کشتارگاه رفت وآمد کنند و نبود سرویس بهداشتی مناسب ، کمبود سیستم ضدعفونی و شستشو از دیگر چالش های این واحد است.
وی اظهار داشت: در بازدیدی که از کشتارگاه مهاباد انجام شد به دلیل سرقتهایی که در آن مکان صورت گرفته وجود مشکل عمرانی و کمبودهایی که دارد عملا آن مکان تعطیل شده و دیگر قابل استفاده نیست و کشتار در این شهر به صورت غیر مجاز و در خانهها صورت می گیرد.
رییس شبکه دامپزشکی اردستان کمبود اتاق پیش سرد را یکیدیگر از چالش های اساسی کشتارگاه عنوان کرد و گفت: اگر گوشت دامی بعد از کشتار وارد اتاق پیش سرد نشود آلودگی آن برطرف نخواهد شد ،همچنین در کشتارگاه دام اردستان هیچ گونه خط کشتار وجود ندارد و هیچ نظارتی بر کسانی که در آن مکان اقدام به قصابی می کنند نیست.
راعی تصریح کرد: همه قسمت های کشتارگاه مشترک اردستان دارای اشکال است و با توجه به هزینه هایی که باید انجام شود و تعداد کشتار کمی که در این مکان اتفاق می افتد اصلا صرفه اقتصادی ندارد.
وی در خصوص گلایه مردم اردستان درباره نبود کشتارگاه مرغ در منطقه در حالی که این شهرستان قطب تولید گوشت سفید استان اصفهان است، گفت: ساخت کشتارگاه صنعتی در اردستان نیازمند افزون بر ۱۵۰۰ میلیارد ریال است که توجیه اقتصادی ندارد و در شرایط کنونی هیچ سرمایهگذاری حاضر به ساخت آن نیست.
۱۹ کرونایی در نطنز
شبکه بهداشت و درمان شهرستان نطنز اعلام کرد: بر اساس آزمایشات تشخیصی از ۲۹ نمونه ارسالی در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹ نمونه کرونا مثبت گزارش شده است.
از این تعداد هشت نمونه مربوط به بخش مرکزی و ۱۱ نمونه مربوط به بخش امامزاده است.
اکنون ۵۲ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستانهای نطنز بستری هستند.
شهرستان نطنز با ۴۷ هزار نفر جمعیت در فاصله نزدیک به ۱۲۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.