یاسوج- ایرنا- رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد گفت: یک شرکت فناور و دانش بنیان این استان که حوزه تخصصی فعالیت آن آموزش خلبانی و هوافضا بوده کابین ضدعفونی افراد علیه بیماری کرونا را ساخته است. 

سید شمس الدین هاشمی روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این کابین جلوی دستگاه های اجرایی و مراکز شلوغ و پرجمعیت از جمله متروها و ایستگاه های تاکسی و اتوبوس نصب شده و هنگام عبور افراد کار ضدعفونی آنان علیه بیماری  کرونا را با استفاده از گاز اُزُن انجام می دهد. 

وی افزود: همین شرکت فناور و دانش بنیان کهگیلویه و بویراحمد برای ساخت دستگاه اکسیژن ساز در حال انجام اقدام ها و فعالیت هایی  است. 

رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: یکی دیگر از شرکت های فناور و دانش بنیان این استان یک پهپاد برای ضدعفونی  بیمارستان های محل بستری بیماران کرونایی ساخته است. 

هاشمی عنوان کرد: این پهپاد قابلیت ضدعفونی میادین پرجمعیت و پرتردد و مکان هایی که نمی توان آنها را با روش های عادی علیه بیماری کرونا ضدعفونی کرد را دارد.  

وی ابراز داشت: بخشی از مجموعه اقدام ها و فعالیت هایی که پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد برای مقابله با بیماری کرونا در این استان انجام داده مربوط به حمایت از مردم بوده است. 

رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد گفت: این امور تا حدودی منجر به کاهش ارتباط مردم استان با یکدیگر و ضعیف تر شدن زنجیره انتقال بیماری کرونا شد. 

هاشمی اظهار داشت: برخی از شرکت های فناور و دانش بنیان کهگیلویه و بویراحمد در بحث آموزش های مجازی برای مقابله با بیماری  کرونا اقدام ها و فعالیت های مطلوبی را انجام داده اند. 

وی افزود: بر همین اساس تعدادی فروشگاه اینترنتی در کهگیلویه و بویراحمد ایجاد و راه اندازی شد که تا حدودی در ضعیف تر شدن زنجیره  انتقال بیماری کرونا بین مردم استان مؤثر بوده و کمک بسزایی کرد. 

رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: این فروشگاه های اینترنتی شامل خدمات دارویی، سوپرمارکت ها و خدمات کامپیوتری است. 

هاشمی عنوان کرد: اقدامی که در حوزه آی.تی و آی.سی.تی برای مقابله با بیماری کرونا در کهگیلویه و بویراحمد انجام شده برگزاری بخش عمده ای از نشست های دستگاه های اجرایی این استان به صورت مجازی بود. 

وی ابراز داشت: تمامی نشست های پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد و دید و بازدیدهای مدیران اجرایی استان از آن به طور مجازی برگزار شد. 

رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد گفت: این اقدام ها و فعالیت ها سبب حفظ فاصله گذاری اجتماعی و جلوگیری از بروز مشکل خاص در زمینه بیماری کرونا برای فناوران، اعضای شرکت های فناور و دانش بنیان و مدیران اجرایی استان شد. 

هاشمی اظهار داشت: یکی از مهمترین اقدام ها و فعالیت هایی که فناوران کهگیلویه و بویراحمد برای مقابله با بیماری کرونا انجام داده اند ایجاد و راه اندازی کارگاه های تولید ماسک بود. 

وی افزود: یکی از شرکت های فناور و دانش بنیان کهگیلویه و بویراحمد دستگاه تولید ماسک اِن ۹۵ پنج لایه را ساخت. 

رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: این دستگاه که با سیستم های مدرن و پیشرفته کار می کرد ابتدا به یک شرکت در ماهشهر استان خوزستان فروخته شد و آن شرکت نیز با واسطه به کشور عراق صادر کرد. 

هاشمی عنوان کرد: تعدادی از ماسک های تولیدی با این دستگاه در کهگیلویه و بویراحمد موجود است. 

وی ابراز داشت: فناوران کهگیلویه و بویراحمد خواستند یک نمونه دیگر از این دستگاه را برای استفاده در استان بسازند اما بعدها به چنین نتیجه ای رسیدند که ساخت آن مقرون به صرفه نیست. 

رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد گفت: یکی دیگر از شرکت های فناور و دانش بنیان این استان در حال تولید روزانه ۶ هزار عدد ماسک سه لایه استاندارد معمولی است. 

هاشمی اظهار داشت: این شرکت هم اینک با ۲ شیفت کار ۶ هزار عدد از این نوع ماسک را روزانه تولید می کند اما چنانچه لازم باشد میزان تولید آن به ۹ هزار عدد در روز نیز می رسد. 

وی افزود: این شرکت به اندازه ای تولید ماسک دارد که بتواند به خارج از کهگیلویه و بویراحمد نیز صادر کند اما به دنبال مشتری است. 

رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: بخش عمده ای از مصرف تولیدات ماسک این شرکت در داخل استان بوده و به اندازه کافی تولید دارد. 

هاشمی عنوان کرد: حوزه تخصصی فعالیت شرکت های فناور و دانش بنیان کهگیلویه و بویراحمد ساخت دستگاه تولید ماسک سه لایه استاندارد معمولی و یا ساخت پهپاد نبوده اما به دلیل شرایط کرونایی به میدان آمده و کمک کرده اند. 

وی ابراز داشت: این شرکت ها فعالیت خود را بر اساس نیاز جامعه و با توجه به شرایط کرونایی تطبیق داده اند. 

رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد گفت: آن دسته از شرکت های فناور و دانش بنیان این استان که در حوزه تولید محتوا فعالیت می کنند در زمینه فرهنگ سازی برای مقابله با بیماری کرونا کلیپ هایی را تولید و ارائه داده اند. 

هاشمی اظهار داشت: این پایان کار پارک علم و فناوری و شرکت های فناور و دانش بنیان کهگیلویه و بویراحمد برای مقابله با بیماری کرونا نیست و همچنان با جدیت در حال اقدام و فعالیت هستند. 

وی افزود: به محض آنکه شرکت های فناور و دانش بنیان کهگیلویه و بویراحمد اقدام ها و فعالیت های جدیدی برای مقابله با بیماری کرونا انجام دهند اطلاع رسانی می شود. 

رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: معرفی محصولات و تولیدات جدید شرکت های فناور و دانش بنیان این استان برای مقابله با بیماری کرونا منوط به دریافت استانداردهای لازم و دادن پاسخ مثبت در نمونه های اولیه آزمایشگاهی است. 

هاشمی عنوان کرد: تمامی محصولات و تولیدات شرکت های فناور و دانش بنیان کهگیلویه و بویراحمد برای مقابله با بیماری کرونا آنهایی بودند که احساس شد در بازار مشتری داشته و تقاضا برای آنها وجود دارد. 

وی ابراز داشت: دستگاه دیگری که از سوی فناوران کهگیلویه و بویراحمد ساخته شد تب سنج غیرتماسی برای اندازه گیری حرارت بدن افراد بوده اما با توجه به اینکه نیاز بازار نبود از آن استفاده نشد. 

رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد گفت: دستگاه تب سنج دیواری نیز از سوی فناوران این استان ساخته شد اما احساس کردند که نیاز بازار نیست و به همین دلیل در حد نمونه های آزمایشگاهی باقی ماند و تولید آن ادامه نیافت. 

هاشمی اظهار داشت: شرکت های فناور و دانش بنیان کهگیلویه و بویراحمد که برای مقابله با بیماری کرونا اقدام و فعالیت کرده و محصولات یا تولیداتی داشته اند در شهرهای یاسوج و گچساران مستقر هستند و همگی نیز زیرنظر مراکز رشد این استان فعالیت می کنند. 

وی افزود: هم اینک یک مرکز رشد در شهر یاسوج و یک مرکز رشد در شهر گچساران وجود دارد و مراحل اولیه ساخت مرکز رشد شهر دهدشت نیز در حال انجام بوده و تعدادی فناور در آن جذب شده است. 

هاشمی بیان کرد: ۴۸ واحد فناور در شهرهای یاسوج، گچساران و دهدشت موجود بوده و ۳۰۰ فرصت شغلی نیز در آنها ایجاد شده است.