دکتر ابراهیم قادری شامگاه سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مناطق زرد با خطر شیوع متوسط، نارنجی پرخطر و قرمز خیلی پر خطر به شمار میآیند.
وی افزود: مناطقی در وضعیت قرمز قرار میگیرند که در ۲ هفته اخیر متوسط بستری روزانه افراد مبتلا به ویروس کرونا در آنها به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بیشتر از سه نفر باشد.
قادری اضافه کرد: در شهرهایی که تغییر وضعیت داده و اینک در شرایط نارنجی هستند از شنبه محدودیتهای کرونایی با توجه به وضعیت جدیدشان اجرا و اعمال خواهد شد.
وی یادآور شد: در شهرهای نارنجی گروههای شغلی ۳ و ۴ ممنوعیت فعالیت دارند و مراکز تجمعی و مشاغل شامل پاساژهای سرپوشیده، تالارهای پذیرایی و برخی اماکن فرهنگی و مذهبی تعطیل هستند و بقیه مشاغل باز خواهند بود همچنین حداکثر یک دوم کارکنان در محل کار حاضر خواهند شد.
قادری تاکید کرد: مردم باید همچنان از ترددهای غیرضروری، تجمع در اماکن عمومی، دورهمی و مهمانی و حضور در مراسم عروسی و ختم به صورت جدی خودداری کنند در غیر این صورت وضعیت دوباره قرمز شده و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید۱۹ در استان افزایش پیدا میکند.
وی گفت: در صورتی که مردم همانند قبل از اعمال محدودیتها نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی بی توجه باشند، موج شدید دیگری از کرونا یک و نیم تا ۲ ماه آینده استان را در بر میگیرد.
قادری بر ضرورت و نحوه خود اظهاری از طریق ارتباط با سامانه تلفنی ۴۰۳۰ و سامانه اینترنتی www.salamat.gov.ir تاکید کرد و افزود: مهمترین علت افزایش شمار مبتلایان در استان، تشدید گردش ویروس کرونا و سرایت آن به درون خانوادهها بود که باید برای جلوگیری از افزایش آن همه مردم با رعایت پروتکلهای بهداشتی مشارکت کنند.
وی با تاکید بر اینکه شیب کاهشی بیماری نباید باعث احساس امنیت از ابتلا شود، یادآور شد: با وجود کنترل بیماری، نمیتوان گفت که کرونا در این شهرها به اوج نمیرسد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه کردستان اضافه کرد: کنترل بیماری به رفتار مردم و مسوولین بستگی دارد و اگر دستورالعملهای بهداشی جدی گرفته شود تا زمان کشف و تولید واکسن کرونا حتی اگر چند سال هم طول بکشد، میتوان با این ویروس زندگی کرد و به آن مبتلا نشد.
استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، شست و شوی مرتب دستها و کتمان نکردن بیماری و ماندن در خانه به مدت ۱۰ روز در صورت ابتلا، از جمله اصلی ترین توصیههای دکتر قادری به مردم است.
قادری اظهار داشت: اگر مردم به توصیه ها توجه کافی داشتند، موج فعلی هم بوجود نمیآمد و حالا هم اگر به کاهش آمار خوش خیال باشیم و ماسک را کنار بگذاریم، قطعا بیماری اوج میگیرد و چه بسا بسیار شدیدتر از موج فعلی باشد.
به گزارش ایرنا، طرح جامع اعمال محدویتهای پویا ستاد ملی کرونا (محدویتهای هوشمند)، از روز شنبه یکم آذر با ممنوعیت ورود خودروهای غیر بومی و خروج خودروهای بومی به شهرهای نارنجی و قرمز از نظر وضعیت شیوع ابتلا به ویروس کرونا به مرحله اجرا در آمده و تا ۱۴ آذر ادامه دارد.
هم اکنون ۲ شهرستان استان سنندج و قروه در وضعیت قرمز و هشت شهرستان استان شامل کامیاران، مریوان، سروآباد، دیواندره، سقز، بیجار، دهگلان و بانه نیز در وضعیت نارنجی از نظر شیوع ویروس کرونا هستند.
در تمام شهرستانهای استان در ۲ هفته اول آذر مشاغل گروههای ۲، سه و چهار تعطیل است و در شهرهای سنندج، کامیاران، مریوان و قروه ادارات خدماتی با ۵۰ درصد و سایر ادارهها با ۳۰ درصد نیرو و بقیه به صورت دورکاری فعالیت خواهند کرد.
فعالیت دستگاههای خدماتی با ۷۰ درصد در شهرهای وضعیت نارنجی شامل سقز، بانه، سروآباد، بیجار و دیواندره و سایر ادارهها با ۵۰ درصد نیرو و بقیه به صورت دورکاری کار میکنند.
در حال حاضر ۴۸۱ بیمار در بیمارستانهای استان بستری هستند و از این تعداد ۲۹۹ نفر در سنندج، ۲۹ نفر در سقز، ۴۲ فر در مریوان، ۳۴ نفر در قروه، ۲۴ نفر در کامیاران، ۲۳ نفر در بانه، ۱۵ نفر در بیجار، ۱۱ نفر در دیواندره، سه نفر در دهگلان و ۱ نفر در سروآباد تحت درمان قرار دارند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ظهر سهشنبه ۱۱ آذر در مجموع ۱۳ هزار و ۸۸۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی و ۳۸۲ بیمار نیز جان خود را از دست دادند.
از اسفند پارسال تاکنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور به ۹۷۵ هزار و ۹۵۱ نفر رسیده و ۴۸ هزار ۶۲۸ نفر هم جان خود را از دست دادهاند و ۶۷۷ هزار و ۹۶۳ نفر نیز بهبود یافتهاند.