محمدرضا قلی پور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این استان پنج هزار خانوار عشایری دارد که از مجموع این تعداد چهار هزار و ۲۰۰ خانوار کوچ رو هستند.
وی افزود: هر خانوار عشایری این استان در ایام کوچ بیش از ۴۰ میلیون ریال متحمل هزینه رفت و آمد شد این در حالی است که در سال های گذشته دام ها را پیاده جا به جا می کردند که حتی در میانبند ها تعلیف نیز می شدند اما شرایط کرونا آنان را متحمل هزینه های زیادی کرده است.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه بیشتر خانوارهای عشایری در پایان فصل ییلاق بیشتر در شهرستان مانه و سملقان مستقر شده بودند تا حدی هزینه ها جا به جایی تا مراوه تپه استان گلستان کاهش یافت.
وی اظهار داشت: اما خانوار های عشایری که در بهار سال جاری از مناطق قشلاقی به سمت مناطق ییلاقی شهرستان های شیروان، فاروج، اسفراین ، بجنورد کوچ کرده بودند بیش از این متحمل هزینه شده بودند.
عشایر امسال در دو فصل کوچ بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال بابت حمل و نقل هزینه کردند.
وی افزود: هر ساله با آغاز سرما در مناطق ییلاقی خانوارهای کوچرو عشایر این خطه، برای زمستانگذرانی به سوی مناطق گرمسیری و قشلاقی در میاندشت اسفراین، بخش هایی از مانه و سملقان و رازوجرگلان و نیز مناطق مراوه تپه، کلاله و گنبد در استان گلستان حرکت می کنند.
مدیرکل عشایری خراسان شمالی اظهار داشت: عشایر استان هرساله مسیر مراتع قشلاقی استان گلستان تا چراگاه های ییلاقی خود در خراسان شمالی را به صورت سنتی طی می کردند که امسال از خودرو برای انتقال دام خود استفاده کردند.
پنج هزار و ۳۵۰ خانوار عشایری خراسان شمالی شامل ۳۰ هزار نفر جمعیت بیش از ۷۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند که ۲۵ درصد گوشت استان را تولید میکنند.
عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر در قالب ۲ ایل زعفرانلو و شادلو و ۳۸ طایفه با شیوههای سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی میکنند.
عشایر خراسان شمالی که زبان اصلی آنان کردی کرمانجی است، شامل طوایف باچوانلو، قهرمانلو، ملوانلو، میلانلو، توپکانلو، ایرانلو، جیرستان، سیفکانلو، بریمانلو، پهلوانلو، جیرستان آنیصر، سارخانی، قلیانلو، کاوانلو، کیکانلو، بیچرانلو، نامانلو، امیرانلو، هشتمرخی، ایزانلو، روطانلو، تبریانی، جافکانلو می شوند.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در روستاها سکونت دارند.