تهران- ایرنا- سازمان ملی فضایی چین (CNSA) اعلام کرد، کاوشگر «چانگ ئه-۵» برای نمونه‌برداری از خاک سطح ماه، با موفقیت روی این قمر زمین فرود آمده است.

به گزارش روزنامه دیلی میل، فضاپیمای چانگ ئه-۵ دیشب در شمال منطقه «Mons Rumker» واقع در بخش روشن ماه با موفقیت فرود آمده است.

سازمان ملی فضایی چین امیدوار است این کاوشگر طی ۴۸ ساعت آینده ماموریت خود را در ماه  تکمیل کند. طبق برنامه ریزی ها در این ماموریت حدود ۲ کیلوگرم نمونه از خاک ماه جمع آوری و به یک فضاپیمای مستقر در مدار ماه و از آن به زمین ارسال می شود.

چین این فضاپیمای بدون سرنشین را با این هدف پرتاب کرد که این فضاپیما سنگ ‌های ماه را به زمین بازگرداند. این اولین تلاش یک کشور برای آوردن نمونه از قمر طبیعی زمین از دهه ۱۹۷۰ تاکنون است. این کاوشگر به زودی عملیات حفاری خود را آغاز می کند و اگر همه چیز با موفقیت پیش رود اواخر ماه جاری نمونه ها را به زمین بازمی‌گرداند.

متخصصان درباره اهمیت تحقیق روی خاک کره ماه می‌گویند بررسی نمونه‌های خاک کره ماه که توسط این کاوشگر جمع آوری می‌شود، برای آشنایی با تاریخ خاک کره ماه و حتی فعالیت‌های خورشید کمک زیادی خواهد کرد.

کاوشگر چانگ ئه-۵، با وزن هشت هزار و ۲۰۰ کیلوگرم پس از ۱۱۲ ساعت سفر ۲۸ نوامبر (۸ آذر) وارد مدار ماه شد. این کاوشگر قرار است ۷ فوت (۲.۱ متر) در ماه حفاری کند تا نمونه‌هایی را برای جمع آوری جمع کند. انتظار می‌رود کل ماموریت ۲۳ روز طول بکشد.