مهاباد- ایرنا- سرپرست فرمانداری مهاباد گفت: مقابله با ویروس کرونا نیازمند عزم و اراده عمومی است و تمامی امکانات و تجهیزات دستگاه‌های اجرایی باید در اختیار ستاد مقابله با کرونا قرار گیرد.

عارف خدرلو روز چهارشنبه در جلسه ستاد مقابله با کرونا در شهرستان مهاباد اظهار داشت: این ستاد برای پیشبرد اهداف خود نیازمند تجهیزات و امکاناتی است و ادارات باید این این امکانات را در اختیار ستاد قرار دهند.

وی اضافه کرد: در طول ۱۰ ماه گذشته تلاش‌های زیادی برای مهار سه خیز ویروس کرونا در این شهرستان برداشته شده است و اگر اکنون در این زمینه سهل انگاری یا کوتاهی کنیم، تمامی تلاش‌ها و زحمات کادر درمانی و پرستاران بی‌ثمر خواهد بود.

سرپرست فرمانداری مهاباد گفت: هر کدام از دستگاه‌های اجرایی باید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در زیرمجموعه خود نظارت داشته باشد و اگر در این زمینه تخلفی از سوی کارکنان یا دستگاه مربوطه صورت گیرد، دستگاه به دادگاه تخلفات اداری ارجاع داده شود.

وی افزود: تمامی کارکنان دستگاه‌های اجرایی باید ضمن داشتن ماسک، فاصله اجتماعی را رعایت کنند و هیچ خدماتی به ارباب رجوع بدون ماسک داده نشود و در صورتی که ارباب‌رجوع ماسک نداشته باشد، دستگاه متولی لازم است ماسک در اختیار فرد قرار دهد.

وی با اشاره به ضرورت راه‌اندازی گروه سلامت در روستاهای این شهرستان نیز گفت: در بسیاری از روستاها بهورز، دهیار و شورای اسلامی روستا ساکن هستند و این افراد می‌توانند گروه سلامت روستا را تشکیل دهند و با همکاری سایر ارگان‌ها از برگزاری هر گونه تجمع عروسی و عزاداری در روستاها جلوگیری کنند.

خدرلو با قدردانی از تلاش رسانه‌ها برای بازتاب دقیق رویدادها و اتفاقات اظهار داشت: وجود خبرگزاری‌های مختلف در مهاباد، پتانسیل بسیار خوبی برای تبیین اهداف و برنامه‌های ستاد مقابله با کرونا در این شهرستان است و باید به خوبی از این قابلیت‌ها استفاده شود.

۵ هزار و ۹۹۷ نفر در مهاباد به ویروس کرونا مبتلا شده اند

مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد گفت: از ابتدای همه‌گیری و شیوع ویروس کرونا در این شهرستان تاکنون پنج هزار و ۹۹۷ نفر به کووید ۱۹ مبتلا شده اند که از این تعداد سه هزار و ۳۱۹ نفر مرد و ۲ هزار و ۶۷۸ بیمار زن بودند. 

امیر بهزاد افزود: تاکنون ۲۷۶ نفر در این شهرستان بر اثر بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند که از این تعداد ۲۲۵ نفر ساکن شهر و ۴۱ نفر نیز ساکن روستاهای این شهرستان بودند.

وی با اشاره مبتلا شدن تعداد از نیروهای شبکه بهداشت و درمان مهاباد به ویروس کرونا اظهار داشت: تاکنون ۲۵۲ نفر از کادر بیمارستان امام خمینی(ره)، ۱۱۳ نفر از کادر بهداشت، ۱۰ نفر در فوریت‌های پزشکی و ۱۰ نفر از نیروهای ستادی به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند.

وی اضافه کرد: پس از شیوع ویروس کرونا تاکنون ۱۰۸ مادر باردار در این شهرستان به بیماری کووید ۱۹ مبتلا و با مراقبت‌های ویژه در بخش زنان و زایمان بیمارستان مهاباد بستری و بدون سرایت بیماری به نوزاد، زایمان کرده اند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد گفت: هم اکنون انجام تست ویروس کرونا در بیمارستان امام خمینی(ره) و مرکز ۱۶ ساعته انجام می‌شود و به زودی دومین مرکز ۱۶ ساعته برای تشخیص زودتر بیماری کووید ۱۹ در این شهرستان راه‌اندازی می‌شود.

وی اضافه کرد: هم اکنون ۲ دستگاه اکسیژن‌ساز در بیمارستان مهاباد راه‌اندازی شده و به زودی دستگاه سوم نیز برای استفاده در مواقع بحرانی و خراب شدن دستگاه‌های اکسیژن‌ساز موجود راه‌اندازی و نصب می‌شود.

بهزاد گفت: هم اکنون در شهرستان مهاباد کارخانه تولید اکسیژن وجود ندارد و در صورت نیاز بیمارستان به اکسیژن باید از شهرستان‌های بوکان و ارومیه کپسول اکسیژن آورده شود و که نیازمند هزینه زیادی است.

وی افزود: مسوولان شهرستان باید ساخت و راه‌اندازی یک کارخانه تولید اکسیژن در مهاباد را در دستور کار خود داشته باشند تا در صورت نیاز بیمارستان به اکسیژن این امر در فاصله زمانی بسیار کم صورت گیرد.

در ادامه این نشست مطالبی در خصوص چگونگی انجام طرح پایلوت "قاسم سلیمانی" در منطقه پشت‌تپ مهاباد و هماهنگی و همکاری دستگاه‌های اجرایی برای مقابله با شیوع کرونا بحث و تبادل نظر شد.

به گزارش ایرنا، طی ۲ هفته اول آذر امسال، ۱۰ شهر آذربایجان غربی در وضع قرمز و هفت شهر در وضع نارنجی بود.

ارومیه، خوی، سلماس، اشنویه، نقده، میاندوآب، سردشت، شوط، چایپاره و پلدشت در این مدت در وضع قرمز و شهرهای چالدران، ماکو، مهاباد، بوکان، تکاب، شاهین‌دژ و پیرانشهر در وضع نارنجی قرار داشتند.

مهاباد با ۲۴۰ هزار نفر در جنوب آذربایجان‌غربی واقع شده است.