«رضا میرزایی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تمام پرندگان جمعآوری شده بصورت اصولی و بهداشتی و از طریق آهک پاشی دفن شده است.
وی بیان کرد: پایش مستمر تالاب میقان با جدیت در حال انجام است و تیمهای پایش محیط زیست تمام منابع آبی و سایر مناطق تحت مدیریت استان را در خصوص این بیماری رصد میکنند و تاکنون به جز منطقه تالاب میقان، موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی مشاهده نشده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: تاکنون ۲۰۶ گونه پرنده در تالاب میقان اراک شناسایی شده است اما بیشترین تلفات پرندگان مبتلا به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مربوط به غازهای خاکستری است و چندین گونه اردک و تنجه نیز در میان پرندگان تلف شده مشاهده شده است.
میرزایی تاکید کرد: تردد به محوطه تالاب میقان اراک با شیوع این بیماری ممنوع است و تدابیر لازم نیز در این خصوص اندیشیده شده است.
وی عنوان کرد: کنترل بیماری آنفوآنزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان اراک با مشارکت و هماهنگی دستگاههای متولی در حال انجام است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، از مردم خواست در صورت مشاهده لاشه پرندگان به هیچ عنوان به آن ها دست نزنند و مراتب را برای پیگیری لازم به محیط زیست و دامپزشکی اطلاع دهند.
تالاب کویری میقان اراک در ۱۵ کیلومتری شمال شرق اراک واقع شده و به عنوان یکی از زیستگاههای مهم ۱۴۰ گونه پرنده است.
دریاچه فصلی آن علاوه بر نقش محوری در حوزه تنوع زیستی، اثرات مستقیم در مهار کانونهای تولید شن، نمک و آلایندگی هوای اراک دارد.
کنگر، خودکا، اردک نوک پهن، فلامینگو، غاز خاکستری، هوبره، تنجه، حواصیل، اردک سبز از جمله پرندگان مهاجر استان مرکزی هستند.
درنای خاکستری از گونههای خاص و مهم تحت حمایت بین المللی است که تالاب میقان هر ساله با آغاز فصل سرما میزبان کوچ موقت این گونه ارزشمند است.