تهران- ایرنا- با وجود تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا و سنگ‌اندازی واشنگتن در روابط این کشور با چین، کاراکاس با افزایش سه برابری، صادرات نفتی خود را به بیش از نیم میلیون بشکه در روز رساند.    

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، تارنمای ونزوئلایی کارابوبنیو نوشت: براساس گزارش ارسالی و داده‌های پردازش کشتی‌ها، صادرات نفتی کاراکاس در ماه نوامبر (آبان- آذر) به بیش از نیم میلیون بشکه در روز رسید.

با وجود تشدید تحریم های آمریکا در برابر شرکت هایی که به دنبال روابط تجاری با ونزوئلا هستند، این کشور آمریکای لاتین صادرات نفتی خود را به سه برابر افزایش داد.

این رسانه ونزوئلایی به نقل از بخش تخصصی مالی و بازار بلومبرگ، با اعلام این خبر تصریح کرد که ونزوئلا بیش از نیم میلیون بشکه در روز به کشور چین نفت صادر می کند.

بلومبرگ براساس آخرین داده های سند داخلی این کشور، میزان تولید نفت این کشور در نوامبر(آبان) را به میزان ۴۸۴ هزار بشکه اعلام کرد. این میزان که نسبت به سال گذشته ۴۸ درصد کاهش داشته، اما نشان می دهد که این کشور به رغم تحریم ها و اقدامات فلج کننده آمریکا، بیش از اکوادور نفت تولید می کند.

قدرت‌نمایی پیوند پکن- کاراکاس در برابر تحریم‌ها

ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه با اتهام حمایت از نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا تحریم‌هایی علیه شرکت ملی صادرات واردات الکترونیک چین اعمال کرد.

با این وجود، مانع تراشی در روابط نفتی این دو کشور دشوارتر شده است. هفته گذشته خبرگزاری رویترز گزارش داد به رغم تحریم‌های آمریکا ونزوئلا انتقال مستقیم محموله های نفتی خود به چین را از سر گرفته است.

روابط گسترده تهران- کاراکاس

این کشور آمریکای لاتین با داشتن بزرگترین ذخایر نفتی جهان، همچنین به منظور تاثیرگذاری بیشتر بر انزوای آمریکا، روابط خود را با ایران نیز تقویت کرده است.

ایران نیز با فراهم آوردن بنزین، قطعات پالایشگاهی و محموله میعانات گازی موردنیاز ونزوئلا، مانع از خروج نفت از مهم ترین میدان تولیدی این کشور شده است.  

«خورخه ارئاسا» وزیر امور خارجه ونزوئلا چندی پیش در گفت وگوی ویدئویی با ایرنا،  با اشاره به سفر اخیر «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران به کاراکاس و اعزام نفت کش های ایران به ونزوئلا، خاطرنشان کرد که با وجود تحریم های ظالمانه آمریکا و محدودیت های ناشی از همه گیری ویروس کرونا در جهان، رفت‌وآمد هیات‌های سیاسی و مبادلات تجاری و همکاری های راهبردی و اقتصادی بین دو کشور بطور منظم برقرار بوده است.