به گزارش ایرنا، «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق امروز در جریان جلسه ستاد عالی بهداشت و سلامت ملی گفت: ما با جدیت تلاش می کنیم که واکسن کرونا در سریعترین زمان ممکن وارد عراق شود.
«حسن ناظم» سخنگوی هیات وزیران عراق نیز گفت که این هیات روز گذشته تامین بودجه لازم برای خرید واکسن کرونا را در صورت تایید آن از جانب سازمان بهداشت جهانی بررسی کرد.
وی افزود: بحث هایی برای بستن مشروط قرارداد با شرکت های تولید کننده شده است که مهمترین شرط عراقی ها تایید جهانی این واکسن ها و نیز تامین خدمات پشتیبانی برای انتقال آنها است.
سازمان بهداشت جهانی روز سی ام اکتبر اعلام کرده بود که دولت عراق ۱۷۰ میلیون دلار برای خرید واکسن کرونا اختصاص داده است.
این سازمان در بیانیه خود گفته بود که عراق به ابتکار کواکس (COVAX) پیوسته است تا جزء اولین کشورهای استفاده کننده از ویروس کرونا برای شهروندان خود باشد.
کواکس ابتکاری جهانی با هدف کار با تولید کنندگان واکسن ها به منظور توانایی کشورهای مختلف جهان برای دستیابی به واکسن های امن و موثر به محض صدور مجوز و تایید آنها است.
«ریاض عبدالامیر» مدیرکل اداره بهداشت عمومی عراق چندی پیش گفته بود که عراق با تاسیسات کواکس (Covax facility) وابسته به ائتلاف بین المللی واکسن ها توافقنامه ای بسته است تا براساس آن حدود هشت میلیون دوز واکسن برای پوشش ۲۰ درصد جمعیت عراق دریافت کند.
وی افزوده بود که توزیع واکسن ها رایگان خواهد بود و طرحی برای توزیع آن براساس اولویت ها وجود دارد و اولویت با نیروهای نظامی، شاغلان بخش درمان و پزشکی و گروه های سنی پرخطر خواهد بود.
کشور عراق نیز نظیر سایر کشورها شاهد همه گیری کرونا است و براساس آمار رسمی امروز وزارت بهداشت عراق، در طول ۲۴ ساعت گذشته ۳۴ مورد مرگ و میر و ۱۷۳۴ مورد بهبودی ثبت شده است.
براساس این آمار، ابتلای ۱۹۶۱ نفر در طول ۲۴ ساعت گذشته به کرونا نیز ثبت شده است و در این مدت، ۳۰۸۰۲ مورد آزمایش تشخیص کرونا نیز انجام شده است.
براساس آمارهای رسمی، تعداد کل مبتلایان به کرونا در عراق تاکنون به ۵۵۶ هزار و ۷۲۸ نفر و تعداد کل قربانیان این بیماری ۱۲ هزار و ۳۴۰ نفر رسیده است.
تعداد کل بهبودیافتگان کرونا در عراق نیز تاکنون براساس آمارهای رسمی، ۴۸۶ هزار و ۳۰۴ نفر اعلام شده است.