به گزارش ایرنا به نقل از اسکای نیوز، «استفانی ویلیماز» کفیل نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور لیبی همچنین درباره بحران خطرناکی که در این کشور جنگ زده به دلیل تداوم ورود سلاح و نقض تحریم های تسلیحاتی انجام می شود، هشدار داد و گفت: این یک نقض تکان دهنده حاکمیت لیبی و نقض آشکار تحریم تسلیحاتی است.
وی همچنین برخی از دولت های خارجی را بدون اینکه به کشور مشخصی اشاره کند، به دلیل آنچه که او رفتار کاملا مصون از مجازات و تشدید درگیریها در این کشور با حضور مزدوران و سلاحهای جنگی خواند، مورد انتقاد قرارداد.
این مقام سازمان ملل متحد در امور لیبی نسبت به فروپاشی شبکه برق لیبی به دلیل فساد و سوء مدیریت در آینده نزدیک هشدار داد و گفت: لیبی به یک میلیارد دلار برای سرمایه گذاری زیربنایی شبکه برق خود نیازد و تنها ۱۳ نیروگاه از مجموع ۲۷ نیروگاه این کشور در حال حاضر کار می کنند.
ویلیامز در پایان گفت: ۱.۳ میلیون نفر از بیش از ۶.۸ میلیون نفرشهروند لیبی چشم انتظارارسال کمکها در ماه ژانویه هستند.
لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد. «دولت وفاق ملی» به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب لیبی) مستقر است که در جهان و سازمان ملل به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت «طُبرُق» در شرق لیبی که «خلیفه حفتر» ژنرال بازنشسته ارتش این کشور کنترل امور را در آن منطقه در دست گرفته است.
امارات، عربستان، مصر، فرانسه، یونان و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت میکنند؛ در حالی که ترکیه، قطر، الجزایر، و برخی کشورهای اروپای حامی دولت السراج هستند.