۱۴ بهمن ماه سال ۱۳۹۸ و همزمان با برگزاری سیوهشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، آیین رونمایی از قلم روشن مجموعه نمایشنامههایی با موضوع زندگینامه شهدای دفاع مقدس در سالن مشاهیر مجموعه تئاترشهر برگزار شد.
در این مراسم چهار جلد کتاب تحت عنوان مجموعه آثار قلم روشن رونمایی شد که محتوای آنها هشت برش از زندگی هشت شهید دوران دفاع مقدس را روایت میکند.
کتاب اول، شامل دو نمایشنامه به نامهای یا نبودن به قلم کامران شهلایی (براساس زندگی شهید حمید باکری) و همه برادران من نوشته رضا گشتاسب (براساس زندگی شهید مهدی باکری)، کتاب دوم دربردارنده دو نمایشنامه فصل یاقوتهای سرخ نوشته ندا ثابتی (براساس زندگی شهید سیدمحمدحسین علمالهدی و پدر بزرگوار وی) و نمایشنامه هلیبَرن نوشته محسن عظیمی (براساس زندگی شهید علی هاشمی)، کتاب سوم نمایشنامههای از پشت شانههایش به قلم مهدی نصیری (براساس زندگی شهید محمود کاوه) و برونسی نوشته مرتضی شاهکرم (براساس زندگی شهید عبدالحسین برونسی) و در کتاب آخر، دو نمایشنامه به نامهای شال گردن نوشته لادن شیرمرد (براساس زندگی شهید محمدابراهیم) و طبلی که زیر پا میلرزید نوشته مریم منصوری (براساس زندگی شهید علی چیتسازیان) است.
حال به بهانه قطعی شدن اجرای نمایش برونسی به نویسندگی و کارگردانی مرتضی شاهکرم در هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت که این اثر از جمله نمایشنامههای منتشر شده در مجموعه هشت نمایشنامه بر اساس زندگی شهدای حماسه هشت سال دفاع مقدس که در بالا شرحش رفت به شمار می رود با نمایشنامهنویس و کارگردان این اثر به گفتوگو پرداختیم.
کرونا فرصت اجرا در آذر و دی ۹۹ را گرفت
مرتضی شاهکرم در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به آنکه سال گذشته در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر چهار مجلد شامل هشت نمایشنامه درباره هشت شهید بزرگ دفاع مقدس نوشته و رونمایی شد گفت: نمایشنامه «برونسی» به قلم من از جمله آثاری بود که در آن رویداد با حضور شهرام کرمی مدیرکل وقت هنرهای نمایشی و دیگر مدیران و مسئولان با رویکرد و زندگی شهید عبدالحسین برونسی رونمایی شد.
از همان زمان تصمیم داشتم تا کار تولید شود و اجرای عمومی این نمایش را در اولویت برنامههایم قرار دادم. طی صحبتهای صورت گرفته با سعید اسدی مدیر پیشین مجموعه تئاترشهر تاریخ آذر و دیماه سال جاری (۱۳۹۹) برای اجرا در مجموعه تئاترشهر مورد توافق قرار گرفت که شیوع ویروس کرونا در کشور و شرایط خاصی که این ویروس با خود در تمامی عرصهها ازجمله عرصه فرهنگ و هنر و خود به همراه داشت تمام روند تولید و اجرای این نمایش را مانند دیگر آثار تئاتری در سراسر کشور تحتالشعاع خود قرار داد.
حضور قطعی «برونسی» در جشنواره هفدهم تئاتر مقاومت
شاهکرم خاطرنشان کرد: بعد از برهم خوردن روند تولید و اجرای این اثر به واسطه شیوع ویروس کرونا طی صحبت با مسئولان و مدیران جشنواره تئاتر مقاومت بنا شد تا این نمایش را برای اجرا در بخش صحنهای جشنواره تئاتر مقاومت تولید کنیم که با تمامی سختیهای تمرین و تولید اجرای آثار تئاتری در شرایط پاندمی کرونا درنهایت این نمایش را برای ارائه در بخش رقابتی جشنواره تئاتر مقاومت در حال تمرین هستیم.
وی ادامه داد: آنطور که پیشتر از زبان دبیر جشنواره نیز عنوان شده به دلیل شرایط پیچیده و سختی که شیوع ویروس کرونا در کشور با خود بههمراه داشته، جشنواره تئاتر مقاومت در گام هفدهم نیز مقرر شده است که در قالب فضای مجازی به مخاطبان ارائه شود. نمایش برونسی نیز از همین طریق و به شکل آفلاین به مخاطبان ارائه خواهد شد.
برش و روایتی از چهار مقطع زندگی شهید برونسی
نویسنده و کارگردان نمایش «برونسی» درباره خط داستانی این اثر نمایشی گفت: تلاش کردم تا چهار برش از زندگی سردار شهید عبدالحسین برونسی را در روایت نمایشنامه این اثر به رشته تحریر درآورم. این چهار دوره شامل دوران سربازی، دوران کوران انقلاب، سالهای بعد از انقلاب و درنهایت حماسه هشت سال دفاع مقدس و شهادت این شهید بزرگوار را در قالب این نمایش را به مخاطب ارائه میدهد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین تلاش کردهام تا با انتخاب این چهار مقطع، روایتی متفاوت از این چهار برش زندگی شهید برونسی را به گونهای به مخاطبان ارائه دهم که هرکدام دارای داستانی مجزا باشد اما با یک نخ ارتباطی، تمامی چهار واقعه در نهایت به یکدیگر مربوط می شود.
در نمایش «برونسی»، مسعود شامیخاتونی در نقش شهید برونسی به ایفای نقش میپردازد و محسن پوشائی، پروا آقاجانی، فرید کیامرثی، ایمان سلگی، احمد صمیمی، مائده جلالی، سالار مصیب زاده، مجید رحمتی و مرتضی شاهکرم دیگر بازیگران این اثر نمایش را تشکیل می دهند.
شهید عبدالحسین برونسی در یک نگاه
به گزارش ایرنا، شهید عبدالحسین برونسی از شهدای بزرگ دوران دفاع مقدس بود که در عملیاتهای متعددی چون عاشورا، فتحالمبین، بیت المقدس، رمضان، والفجر ۳، خیبر و بدر حضور فعال داشت و سرانجام در حالی که فرماندهی تیپ هجده جواد الائمه (علیه السلام) را بر عهده داشت، به شهادت رسید.
وی با شروع جنگ تحمیلی در شمار نخستین کسانی بود که خود را به جبهههای نبرد رساند. او در عملیات فتح المبین به عنوان فرمانده گردان خط شکن مرکز فرماندهی عراقیها را نابود کرد و خود از ناحیه کمر مجروح شد.
او در عملیات بیت المقدس به عنوان فرمانده گردان خط شکن حر و در عملیاتهای رمضان، مسلم ابن عقیل، والفجر مقدماتی، والفجر یک به عنوان فرمانده گردان خط شکن عبدالله، حماسه آفرید و نامش در آزمون جنگ و جهاد شهره شد.
با شروع عملیاتهای والفجر ۳ و ۴ به عنوان معاونت تیپ ۱۸ جواد الائمه(ع) در تمامی مراحل آنها شرکت کرد و گردانهای خط شکن را رهبری می کرد و در عملیاتهای خیبر، میمک و بدر به عنوان فرمانده تیپ ۱۸ جواد الائمه (ع) حضوری فعال داشت.
شهید عبدالحسین برونسی در عملیات بدر در ساعت ۱۱ صبح ۱۲ اسفندماه ۱۳۶۳ در منطقه هورالعظیم با اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید.
مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای درباره شهید برونسی فرمودند: «به نظر من شهید برونسی و امثال او را باید نماد یک چنین حقیقتی به حساب آورد؛ حقیقت پرورش انسانهای بزرگ با معیارهای الهی و اسلامی، نه با معیارهای ظاهری و معمولی. به هر حال هر چه از این بزرگوار و از این بزرگوارها تجلیل بکنید، زیاد نیست و به جاست».