مجتبی ورمقانی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: صدور گواهی حمل بهداشتی قرنطینهای مرغ زنده به مقصد سایر استانهای کشور از چهارم آذر به دستور دادستان عمومی و انقلاب کردستان با هدف کاهش سریع قیمت مرغ، ممنوع شده بود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر هم مجوز صادره بر اساس ۴۰ درصد ظرفیت جوجه ریزی مرغداریها خواهد بود و ۶۰ درصد آن باید برای کشتار و مصرف روزانه مردم به کشتارگاههای داخل استان حمل شود.
مدیرکل دامپزشکی کردستان افزود: در ۱۰ روز گذشته که خروج مرغ زنده از استان ممنوع بود، سه محموله مرغ زنده به ظرفیت ۱۶ هزار و ۳۰۰ کیلوگرم در حین خروج غیرمجاز توسط ماموران انتظامی توقیف و به کشتارگاههای منتقل و پس از کشتار با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار توزیع شد.
قیمت مرغ از اوایل آذر با افزایش سرسام آور در کردستان به حدود ۳۵ هزار تومان در هر کیلوگرم رسید که با ورود مسوولان و نظارت دقیق، قیمت آن در حال حاضر حدود ۲۴ هزار تومان است.
واحدهای مرغداری کردستان با ظرفیت حدود ۱۴ میلیون و ۴۵۹ هزار و ۴۰۰ قطعه در دوره و حدود ۵۸ میلیون قطعه در سال با توان تولید ۱۰۰ هزار تُن گوشت مرغ در حال فعالیت است.
از صنایع مرتبط با این فعالیت، ۶ کشتارگاه صنعتی مرغ با ظرفیت ۱۶ هزار قطعه در ساعت، ۱۵ کارخانه اختصاصی خوراک طیور به ظرفیت سالیانه ۳۶۰ هزار تُن، چهار واحد ذرت خشک کنی به ظرفیت ۶۲ هزار تُن و نیز سه واحد فرآوری کود مرغی به ظرفیت ۵۰ هزار تُن در سال وجود دارد.