به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنا، در حال حاضر تنها راه مقابله با ویروس کرونا استفاده از ماسک است اما این پوشش این روزها در چهره بسیاری از شهروندان آستارا مشاهده نمی شود.
استفاده از ماسک برای مقابله با این قاتل کوچک از اواسط تیرماه امسال در ادارات، بانک ها و اماکن عمومی الزامی شد اما رفتار غیر متعهدانه بسیاری از شهروندان سلامت جامعه را با خطر جدی مواجه کرده است.
امیر معاشرتی شهروندی که از ماسک استفاده کرده روز جمعه به خبرنگار ایرنا گفت: باید پویش های مختلف با عنوان" من ماسک میزنم" در شبکه های اجتماعی آستارا اجرا شود و این امر بهترین راهکار برای فرهنگ سازی است.
وی افزود: نانوایان، بازاریان و رانندگان تاکسی به عنوان اقشاری که ارتباط بیشتری با مردم دارند باید پایبند به استفاده از ماسک باشند زیرا با سرد شدن هوا قدرت سرایت این بیماری بیشتر می شود.
نانوای آزادپز خیابان امام آستارا که ماسکی بر چهره اش مشاهده نمی شود گفت: استفاده از ماسک در مقابل تنور داغ نان، امکان تنفس را برای من مشکل می کند.
وی افزود: روزانه تعدادی از شهروندان استفاده نکردن از ماسک را به من هشدار می دهند و یک بار هم توسط بازرسان ستاد مقابله با کرونا به دلیل رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی جریمه شده ام اما استفاده از ماسک برایم غیرممکن است.
حسین ابوالحسنی رئیس اتاق اصناف آستارا هم گفت: پیش از قرار گرفتن این شهرستان در وضعیت قرمز، برای ۴۰ واحد صنفی در بازار ساحلی به دلیل استفاده نکردن از ماسک تشکیل پرونده شد و از ۱۵ آذرماه بازرسی ها از بازار تشدید می شود و واحدهایی که در گروه های شغلی ۲، ۳ و ۴ هستند باید تعطیل باشند.
وی افزود: در اوایل سال جاری همکاری خوبی توسط مسئولان ۱۹ اتحادیه صنفی این شهرستان برای مقابله با متخلفان بهداشتی صورت گرفت اما در موج سوم کرونا این همکاری کاهش یافته است و امیدواریم برای افزایش سطح سلامت جامعه تمام اتحادیه ها با بازرسان ستاد مقابله با کرونا همکاری کنند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان آستارا هم گفت: حدود ۴۰ درصد مردم این شهرستان از ماسک استفاده می کنند و هنوز عده ای کرونا را باور نکرده اند و روز گذشته در بازرسی از کافه، متصدی آن واحد با اعتراض به بازرسی ها، وجود بیماری کرونا را کتمان کرد.
فرید بصیری مقدم افزود: در حال حاضر کل دنیا درگیر این بیماری است و امروز نتیجه بی توجهی به این بیماری را در قرمز شدن وضعیت آستارا و افزایش کم سابقه تعداد بیماران کرونایی در این شهرستان شاهد هستیم.
وی اظهار کرد: در هفته گذشته ۳۹ واحد صنفی در شهرستان آستارا به دلیل رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی پلمب شد و بیشتر این واحدها شامل کبابی ها، قلیان سراها و واحدهای پذیرایی بین راهی در گردنه حیران بود.
وی ادامه داد: در ماه جاری ۲۲۵ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان بستری شده اند و ابتلای ۶۱ بیمار قطعی شده و ظرفیت بیمارستان برای پذیرش بیماران کرونا تکمیل است.
فرماندار آستارا هم گفت: روز گذشته شهرداری با خودروی بلندگودار، وضعیت قرمز این شهرستان از نظر کرونا را اعلام کرد و بنرهایی در مبادی ورودی و میدان ها با عنوان اعمال محدودیت ها نصب شده است.
عباس صابر افزود: از اول تا ۱۳ آذرماه ۱۲۳ خودرو در آستارا به علت رعایت نکردن محدودیت کرونایی جریمه شده و ۶۷۸ دستگاه خودرو با پلاک غیربومی از مبادی ورودی این شهرستان بازگردانده شده اند.
وی بیان کرد: ورود خودرو غیربومی به آستارا با توجه به وضعیت قرمز این شهرستان، ممنوع است و خودروهای پلاک بومی نیز از ساعت ۲۱ شب تا چهار بامداد حق تردد در شهر را نخواهند داشت و شهروندان در شناسایی، قرنطینه و درمان بیماران با نیروهای بسیج همکاری کنند.
شیوع ویروس کرونا جهان را درگیر خود کرده و بهترین راهکار قطع زنجیره انتقال آن، ماندن در خانه، خودداری از سفر و رعایت پروتکل های بهداشتی است و امیدواریم شهروندان با فرهنگ آستارا به تنها شیوه مقابله با این بیماری، پایبند باشند تا همه با هم به سین سلامتی سلامی دوباره دهیم.
بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.
گزارش از یوسف هدایتی