به گزارش ایرنا، روزهایی که مردم وحشت زده مدام اخبار رسانه ها را پیگیری میکردند تا بدانند امروز باز هم چند نفر دیگر مبتلا و چند خانواده دیگر عزادار شدهاند.
عروس زاگرس نیز که از مدتها قبل لباس قرمز به تن کرده بود و آمار و ارقام بالای مبتلایان و فوتیهایش در نقشه ایران خودنمایی میکرد، استثنا از شرایط بحرانی کشور نبود.
به همین دلیل ۲ هفته شدیدترین محدودیتها اعمال شد، عمده گروههای شغلی شهرهای قرمز تعطیل شدند، مدارس غیرحضوری و ادارات با حداقل کارکنان فعالیت کردند و تردد خودروها بشدت کنترل شد.
با توجه به اینکه یکی از علتهای مهم شیوع کرونا علاوه بر عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی، تجمعهای خانوادگی اعلام شد، مسئولان در این زمینه نیز چارهاندیشی کردند و حتی برای جلوگیری از شبنشینیهای خانوادگی محدودیت تردد خودرو نیز اعمال و عبور و مرور از ساعت ۲۱ تا ساعت چهار بامداد ممنوع شد.
این محدودیتها در حالی اعمال شد که با وجود شرایط اقتصادی کشور، موجب وارد شدن ضرر و زیان اقتصادی به شمار زیادی از کسبه و بازاریان به علت تعطیلی مشاغل این گروهها شد.
اما نتیجه اعمال این محدودیتها خوشایند شد، بعد از گذشت چند روز از اجرای طرح بود که روند مبتلایان کرونا نزولی شد و آمار فوتیها نیز به مرور کاهش یافت.
بالاترین میزان مبتلایان روزانه کرونا در ایلام که تا رقم بیش از ۵۰۰ نفر نیز ثبت شده بود طی ۲ هفته اخیر به زیر ۱۰۰ نفر کاهش پیدا کرد.
آمار فوتیهای ناشی از کرونا اگرچه همچنان غمبار و تاسفانگیز است و دل هر انسانی را به درد میآورد ولی از ۲ رقمی روزانه به تک رقمی رسید و تا روز گذشته به چهار نفر کاهش یافت.
از طرفی میزان بستری مبتلایان کرونا در مراکز درمانی استان نیز که تا بیش از ۴۰۰ نفر افزایش یافته بود ۵۰ درصد کاهش و به رقم ۲۰۰ نفر رسید.
این کاهش آمار موجب شد ایلام از وضعیت قرمز خارج و به وضعیت نارنجی تغییر پیدا کند که این امر بیانگر تاثیر مثبت طرح اعمال محدودیت دولت برای کنترل کرونا، این میهمان ناخوانده است.
اما آنچه در این زمینه اهمیت دارد و مسوولان را نگران کرده خطر عادی شدن شرایط برای مردم است، شرایطی که به سختی و با مشارکت و همراهی خود مردم ایجاد شده است.
مردم باید بدانند شرایط موجود به آسانی حاصل نشده، شرایط موجود حاصل متضرر شدن صدها سرپرست خانواری است که برای کنترل کرونا کسب و کار خود را تعطیل و خود را خانهنشین کردند.
شرایط موجود حاصل کنترلهای شبانه نیروهای انتظامی در ورودی و خروجی شهرها و تلاش برای محدود کردن رفت و آمدها بوده است.
مردم باید بدانند گروههای شغلی تعطیل شده با وجود اجبار به پرداخت اجاره مغاره و تامین هزینههای زندگی اما بخاطر حفظ جان خود و مردم این هزینهها را متحمل شدند.
این محدودیتها در حالی اعمال شده است که در همین ۲ هفته با وجود بهبود نسبی وضعیت ولی دهها خانواده عزادارا عزیزان شده، دهها کودک یتیم یا بیمادر و دهها مادر و پدر عزادار فرزند شدهاند.
مردم باید بدانند در طول ۹ ماه و نیم از آمدن کرونا ۵۹۰ خانواده تنها در استان ایلام عزادار شدهاند، چشمان کودکانی که چشم به در برای آمدن مادر یا پدر دارند یا مادران و پدرانی که حسرت یکبار دیدن جگر گوشههایشان برایمان هنوز بسختی قابل درک و تصور است.
بهبود نسبی اوضاع کنونی ایلام و خلوت شدن بیمارستانها اندکی تالم و خستگی را از تن کارکنان بهداشت و درمان درآورده و حال آنها را کمی خوب کرده است.
این محدودیتها تنها و تنها برای حفظ جان مردم اعمال شده است و هدفی جز این برای مسئولان وجود ندارد.
مردم باید بدانند کرونا همچنان زنده است و در کمین همه و خطر آن همواره برای همه وجود خواهد داشت.
بهبود وضعیت ایلام پس از اعمال محدودیتها
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در این خصوص گفت: با اجرای طرح مدیریت هوشمند محدودیتها و تعطیلی ۲ هفتهای، میزان بستریهای کرونای استان نسبت به ابتدای آبان ماه ۵۰ درصد کاهش یافته است.
دکتر محمد کریمیان ضمن تقدیر از همکاری مردم در اجرای طرح محدودیت های کرونایی، افزود: ما همواره تاکید کرده بودیم اگر بخواهیم به نتیجه برسیم باید برای کنترل اجتماعات خانوادگی و برگزاری مراسمات ورود جدی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۲ شهر چرداول و آبدانان در وضعیت قرمز قرار دارند، افزود: باید محدودیت ها در شهرستان چرداول با دقت بیشتری اعمال و در شهر آبدانان با توجه به کوچک بودن این شهر خروج از وضعیت قرمز به همین روال امکان پذیر است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی در استان یادآور شد: تست گسترده، هدفمند و هوشمند، بیماریابی فعال، قرنطینه و آموزش و اطلاعرسانی و فرهنگسازی از اهداف این طرح است.
کریمیان ادامه داد: همزمانی اعمال محدودیت های جدید برای کنترل ویروس کرونا در استان و اجرای طرح شهید سلیمانی به طور قطع موجب کاهش تعداد موارد بستری و مبتلایان به ویروس کرونا می شود و همه باید در کنار هم با تمام توان برای مهار این ویروس منحوس تلاش کنیم.
ضرورت عزم همگانی برای کنترل کرونا
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز با بیان اینکه برای مبارزه با بیماری کرونا در استان باید به بازه زمانی سه ماهه نگاه شود، گفت: همه فرمانداران شهرستان های استان باید در کوتاه مدت برنامه ریزی های لازم را انجام دهند تا شاهد پیک بعدی کرونا در استان نباشیم.
دکتر جمیل صادقی فر افزود: قبل از اعمال محدودیت های کرونایی تعداد افراد مبتلا از ۴۰۰ نفر هم فراتر رفت که اکنون این میزان به ۲۲۰ نفر کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: تک تک افراد در انتشار کرونا نقش دارند و یک فرد مبتلا با رفتارهای غیربهداشتی می تواند عامل ابتلا و مرگ بسیاری از افراد جامعه باشد.
مردم بدون شک هیچگاه این همه داغ همشهریان و سختی های موجود را فراموش نکرده و با عادی دانستن شرایط موجود که خطر گسترش کرونا را در پی دارد، خطر نمی کنند.