مهناز همتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه مطابق استاندارد تولید خرپای تیرچه به صورت قوس الکترونیکی با الکترود دستی ممنوع است، افزود: این موضوع سالیان متوالی است که عنوان می شود اما با توجه به عدم وجود زیرساخت در استان تیرچه غیر استاندارد و ناایمن در ساخت و سازها کماکان مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با اشاره به لزوم صنعتی سازی تیرچه در ایلام گفت: سال گذشته حرکت های مناسبی در راستای صنعتی سازی تیرچه انجام شد اما سرعت پیشرفت کار توسط صنعتگران بسیار کند بود و این اداره کل موفق به صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد به دلیل عدم تولید محصول در واحدهای مربوطه نشد.
مدیرکل استاندارد ایلام یادآور شد: بعد از تغییر روش ساخت تیرچه و ممنوع شدن جوش قوس الکتریکی در ساخت تیرچه خرپایی مطابق استاندارد ملی، عدم تولید تیرچه استاندارد در استان به یک مشکل اصلی در ساخت و سازها تبدیل شد.
همتی تاکید کرد: در این مدت تنها یک واحد تولیدی در استان آن هم در حجم پایین توانست شرایط استاندارد را در خط تولید خود برقرار و روش جوش نقطه ای را جایگرین روش غیر مجاز و منسوخ شده جوش قوس الکتریکی با الکترود دستی در تولید تیرچه کند.
وی از صدور مجوز دومین پروانه کاربرد علامت استاندارد محصول تیرچه صنعتی بعد از گذشت ۱۲ سال در استان خبر داد و اضافه کرد: امیدواریم با تولید انبوه این واحد تولیدی واحدهای تولیدی تیرچه غیر مجازی که در استان هستند با تهیه خرپای فلزی مورد مصرف خود بتوانند اقدام به مونتاز و تولید تیرچه استاندارد نمایند.
مدیرکل استاندارد ایلام افزود: واحدهای تولیدی کوچک کارگاهی و سنتی که در حال حاضر اقدام به تولید تیرچه غیر استاندارد می کنند، می توانند با تهیه خرپای تیرچه استاندارد از این واحد صنعتی خرپای استاندارد، نسبت به اصلاح روش تولید محصول خود و اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اقدام کنند.
همتی ادامه داد: در راستای استفاده از مصالح استاندارد و حمایت از تولید کنندگان مصالح استاندارد، تمامی دستگاه های نظارتی و حاکمیتی استان که در امور ساخت و ساز به هر نحوی دخیل می باشند مخصوصا سازمان نطام مهندسی ساختمان استان،لازم است با این مهم به نحو مناسب برخورد نموده و در ساخت و سازهای خود از مصالح استاندارد و با کیفیت استفاده نمایند.
بیش از ۱۲۰ واحد تولیدی فعال در ایلام زیر پوشش اداره کل استاندارد است.