تهران - ایرنا - مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، داوطلبان سلامت را حلقه ارتباط بین نظام سلامت و سطوح محیطی جامعه دانست که نقش مهمی در پیشگیری از شیوع بیماری کووید ۱۹ ایفا می کنند.

به گزارش روز شنبه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی،  دکتر شهلا قنبری در گفت و گویی ضمن گرامیداشت روز جهانی داوطلب سلامت  به تشریح اهمیت نقش آنان در پیشگیری و شیوع کووید ۱۹ پرداخت.

وی با یادآوری فعالیت پنج هزار و ٨٥٠ داوطلب سلامت در حوزه تحت نظارت دانشگاه،  شعار امسال این روز جهانی را مشارکت همه جانبه جامعه در کنترل همه گیری بیماری کووید ۱۹ ذکر کرد.

داوطلبان سلامت حلقه ارتباطی بین نظام سلامت و سطوح محیطی جامعه هستند

مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت امور بهداشتی این دانشگاه، داوطلب سلامت را فردی دارای مقبولیت و نفوذ اجتماعی و علاقمند به فعالیت های اجتماعی، خیرخواهانه و عام المنفعه عنوان کرد و گفت: داوطلبان سلامت در واقع حلقه ارتباطی بین نظام سلامت و سطوح محیطی جامعه هستند.

قنبری به وظایف رابطان سلامت اشاره و خاطرنشان کرد: داوطلبان سلامت با شرکت مستمر در برنامه های آموزشی پایگاه ها و مراکز خدمات جامع سلامت به یادگیری مفاهیم بهداشتی اولیه پرداخته و آموخته های خود را به خانوارهای تحت پوشش خود منتقل می کنند. این افراد همواره برای حفظ سلامتی خود و خانوارهای تحت پوشش تلاش می کنند.

وی از سایر وظایف داوطلب سلامت را جلب همکاری و مشارکت افراد محله برای رفع مشکلات مرتبط با سلامتی، ارتقای سطح سواد سلامت جامعه به ویژه مادران و تشویق خانوارهای تحت پوشش برای  استفاده از تسهیلات بهداشتی موجود و قابل دسترس بیان کرد.

به گفته وی پیگیری مراقبت های بهداشتی خانوارهایی که نیاز به مراجعه به پایگاه ها یا مراکز خدمات جامع سلامت دارند، همکاری در برنامه ها و طرح های بهداشتی ملی و منطقه ای و مشارکت در پژوهش های کاربردی از دیگر وظایف داوطلبان سلامت است.

داوطلبان سلامت یکی از ارکان اصلی طرح هر خانه یک پایگاه سلامت هستند

مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به طرح هر خانه یک پایگاه سلامت و نقش داوطلبان سلامت در اجرای آن اشاره کرد و گفت: برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت، مبتنی بر گسترش مشارکت آگاهانه مردم در عرصه تامین، حفظ و ارتقای سلامت در تمامی خانه های کشور است.

به گفته وی در این طرح در هر خانواده یک نفر به عنوان سفیر سلامت خانواده آموزش های لازم را دریافت می کند تا برای مراقبت ازسلامت خود، خانواده و جامعه توانمند و آماده شود. آموزش و توانمندسازی سفیران سلامت خانواده، توسط داوطلبان یا رابطان سلامت محله و تیم سلامت پایگاه ها و مراکز خدمات جامع سلامت انجام می پذیرد.

قنبری داوطلبان سلامت را یکی از ارکان اصلی این برنامه برشمرد که وظیفه آموزش و توانمندسازی سفیر سلامت خانواده را بر عهده دارند و اظهار داشت: داوطلبان سلامت به تغییر نگرش و عملکرد مردم نسبت به توانایی بالقوه خود در راستای تغییر و بهبود شرایط کمک می کند و باعث افزایش اعتماد به نفس و اتکا به خود در خانواده های تحت پوشش می شوند.

وی افزود: دواطلبان سلامت زمینه های لازم را برای مشارکت فعالانه تر افراد در توسعه اقتصادی، اجتماعی کشور فراهم می کنند.

نقش داوطلبان سلامت در پیشگیری از شیوع بیماری کووید ۱۹ و طرح شهید سلیمانی

مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به  نقش داوطلبان سلامت در پیشگیری از شیوع بیماری کووید ۱۹ اشاره و تصریح کرد: در گام چهارم مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹  به شیوه محله و خانواده محور، همان طرح شهید حاج قاسم سلیمانی،  داوطلبان سلامت به عنوان افرادی دارای نقش اصلی در برقراری ارتباط با جوامع به هنگام اپیدمی و جلب مشارکت اجتماعی مطرح هستند.

قنبری افزود: داوطلبان سلامت  از طریق مشارکت در تیم های مراقبت، نظارت و حمایتی به همراه تیم سلامت و نمایندگان سایر نهادها، سازمان ها و گروه های مردمی با اطلاع رسانی به موقع، آموزش جامعه در خصوص نحوه کنترل و پیشگیری از بیماری، به ارایه خدمات فعال و خانواده محور کمک می کنند.

وی خاطرنشان کرد: داوطلبان سلامت با آموزش و رهگیری بیماران و افراد تحت پوشش خود به شناسایی زودهنگام بیماری و جلوگیری از شیوع بیماری کمک می کنند.

وی با یادآوری نقش دواطلبان سلامت در شناسایی اقشار آسیب پذیر جامعه گفت: داوطلبان سلامت با عضویت در گروه های نظارتی، به تشدید نظارت بر پروتکل های بهداشتی و با عضویت در گروه های حمایتی و شناسایی خانواده های نیازمند، امکان رساندن کمک های حمایتی، معیشتی به افراد آسیب پذیر جامعه را فراهم می کنند.