«ابوالفضل حسنبیگی» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا در ارزیابی فضای رسانهای داخل کشور و موضعگیری اشخاص و جریانات سیاسی بعد از حادثه ترور شهید فخریزاده اظهارداشت: متاسفانه بخشی از اقدامات، صحبتها، نوشتهها و موضعگیریها بر مبنای تفکرات حزبی، جناحی و گروهی بوده و در موارد بسیاری شاهد هستیم که منافع ملی فدای منافع حزبی و گروهی میشود.
نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی افزود: واقعیت این است که معمولا در فضای انتخاباتی افراد برای جلب آرای افکار عمومی حقایق را زیر پا میگذارند و از هر موضوعی به نفع خود بهره برداری میکنند که این از مشکلات و معضلات اصلی کشور است.
حسنبیگی، صدا و سیما را از جمله مسیرهایی دانست که میتواند موجب آمادگی افکار عمومی برای رایدادن، تصمیمگیری و قضاوت آنها به عدالت شود و تصریح کرد: در این سازمان باید مناظرههای دوطرفه یا سهطرفه با حضور جریانهای مختلف انجام شود. در حالی که بعضا شاهد طرح مباحث یکطرفه در این رسانه هستیم و مباحثی مطرح میشود که زمانی که خود من به برنامههای این رسانه ملی نگاه میکنم، از اینکه چرا سر منافع ملی و وحدت و امنیت ملی به این شکل بریده میشود، متعجب میشوم.
نماینده پیشین مجلس با انتقاد از طرح بعضی از موضوعات مانند ربط دادن ترور شهید فخری زاده به برجام گفت: آیا زمانی که آمریکاییها تعدادی از دانشمندان مصری را به قتل رساندند برجامی در کار بود؟ آیا آمریکاییها بسیاری از متخصصین و دانشمندان عراقی را بعد از ساقط کردن صدام، به قتل نرساندند؟ آیا بعد از فروپاشی شوروی تعداد زیادی از دانشمندان هستهای، موشکی و نظامی و حیاتی این کشور مفقود نکردند؟ آیا در کشور ما در این ۴۲ سال از آغاز پیروزی انقلاب، مقامات کشور، مردم عادی شهید نشدند؟
حسنبیگی یادآورشد: خانم رایس وزیر خارجه سابق آمریکا بارها اعلام کرد که به دنبال تجزیه ایران، عراق، سوریه و برخی کشورها و ایجاد یک خاورمیانه جدید هستیم. رژیم صهیونیستی بارها موضوع نیل تا فرات را مطرح کرده است. حتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و دوران جنگ بر اساس تصور غلطی که از قدرت ما داشتند، میگفتند که نیل تا شیراز را میخواهند. با وجود این تجربیات معلوم نیست چرا برخی از سیاسیون، مدیران و انقلابیون خود را به خواب میزنند و بعد اینکه تروری انجام میشود، بهدنبال گرهزدن همه مسائل با آن هستند.
وی گفت: همانگونه که امام راحل(ره) و رهبر انقلاب اسلامی فرمودند ما به جز یکی دو کشور، باید با همه دنیا ارتباط داشته باشیم.هدف از تاسیس وزارت امور خارجه و وظیفه آن تامین منافع ملی از ظریق گفت و گو و رایزنی و چانه زنی با کشورها و قدرتها بوده است. هنوز زمان زیادی از سخن رهبر انقلاب اسلامی در طرح موضوع «مانور قهرمانانه» و حتی در زمانی که فشارهای سنگینی به وزارت امور خارجه وارد شد، آنها را «سرداران دیپلماسی» نامیدند، نگذشته است.
مراقب رفتارها و اظهارات هزینهزا برای منافع ملی باشیم
عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تبیین شرایط و فضای روابط بین الملل و لزوم هوشیاری در چنین شرایطی اظهار کرد: ما در سالهای گذشته هم شاهد طرح برخی موضوعات و مسائل پرهزینه برای دیپلماسی و منافع ملی بودیم در شرایطی که در مقطعی قیمت نفت تا ۱۵۰ دلار در هر بشکه بهفروش میرفت، درآمد ارزی کشور هم افزایش یافته بود و وضعیت و موقعیت مردم هم هر روز بهتر میشد طرح برخی مباحث غیر مرتبط مانند هلوکاست باعث شد این فرایند مختل شود.
عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: پیش از این دولت فرایند گفت و گوها در نهایت به جایی ختم شد که ما تحت شرایطی، زیر فصل هفت رفتیم و حتی کشورهای دوست روسیه، چین در سازمان ملل به پیشنهادات آمریکاییها رای مثبت دادند. اما دستگاه دیپلماسی در دولت یازدهم و دوازدهم توانست با تدبیر از زیر فصل ۷ خارج شود.
وی با اشاره به رفتارهای دولت ترامپ با ملت ایران و خروج این کشور از برجام و سیاست فشار حداکثری یادآورشد: با وجود تلاشهای زیاد دولت ترامپ شاهد بودیم که سایر شرکای برجام زیر بار خروج از برجام نرفتند و حتی انگلیس که شیشه عمرش بهدست آمریکا است، حاضر به خروج از این توافق نشد.
خباثتهای رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران تمام شدنی نیست
حسنبیگی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی دست از خباثت علیه ملت و انقلاب اسلامی برنمیدارد، اظهارداشت: این رژیم اشغالگر همواره بهدنبال تجزیه کشورهای اسلامی و تشکیل یک خاورمیانه جدید بوده است.
این نماینده مجلس دهم اقدام دشمن در ترور دانشمندان هستهای را، بسیار کور و نشانه عجز و ناتوانی آنها عنوان کرد و افزود: علیرغم شایعات و زیادهگوییهای برخی از انقلابینماها و عناصری که امروز دست به قلم شده و سعی در تخریب دارند در هیچیک از سیستمهای امنیتی، حفاظتی، هستهای، موشکی، صنایع دفاعی رخنهای وجود نداشته است.امروز ابزارهای زیادی مانند موبایل در اختیار همه قرار دارد و بعید نیست افرادی در محل سکونت شهید فخریزاده، رفت و آمد ایشان را زیرنظر قرار داده و از آن طریق، این اقدام مذبوحانه و بسیار ذلیلانه را انجام داده باشند.
نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه نتانیاهو بهخوبی میداند که شهید فخریزاده امروز تعداد زیادی دانشجو و نیروی جوان تربیت کرده که کار خود را انجام میدهند، خاطرنشان کرد: آنها باید بدانند که با ترور یک دانشمند ایرانی نمیتوانند مانع از اقدامات پژوهشی، علمی و هستهای ما شوند.البته در دین اسلام جان هر انسانی ارزشمند است و ما به لحاظ شرعی هم مکلف به حفاظت از جان دانشمندان کشور هستیم.
عدهای برای پیروزی در انتخابات حاضرند هر چیزی را فدا کنند
نماینده سابق مردم دامغان خاطرنشان کرد: به اعتقاد من جوی که اکنون خصوصاً در فضای مجازی بهوجود آمده، شخصی و نه افکار عمومی است. از طرفی عدهای حاضرند برای پیروزی در انتخابات و رسیدن به اهداف خود، سر انقلاب و ملت را هم فدا کنند.
حسنبیگی با بیان اینکه امروز در راس کشور رهبر انقلاب اسلامی، قوای سهگانه و نیروهای مختلف امنیتی قرار دارند، تصریح کرد: ما امروز با ۱۵ کشور همسایه هستیم و آمریکا و رژیم صهیونیستی در اکثر این کشورها پایگاه نظامی و اطلاعاتی- امنیتی دارند، و از نزدیک شاهد بودیم که این رژیم اشغالگر در ماههای اخیر به امارات آمد هرچند این رژیم در گذشته هم در منطقه حضور داشته است.
وی با تاکید بر وحدت ملی و انسجام ملی در کشور و تقویت سربازان گمنام امام زمان و نیروهای امنیتی گفت: این نیروها آسایش، زندگی و خانواده خود را فدای این مرز و بوم کردهاند. در این شرایط عدهای حرفهایی را مطرح میکنند که دل دشمن را شاد میکند.
ربط دادن ترور شهید فخری زاده به برجام درست نیست
این نماینده مجلس دهم درباره مرتبط دانستن ترور شهید فخریزاده با موضوع برجام از سوی برخی محافل اظهارکرد: صحبتهایی که این روزها در زمینه ارتباط ترور این دانشمند ایرانی با برجام مطرح میشود درست نیست. رژیم صهیونیستی و آمریکا قطعاً همه تمام توان خود را برای اجرای چنین عملیاتی بهکار گرفتهاند و سرمایهگذاری سنگینی انجام دادهاند.
حسنبیگی یادآورشد: خیلی دور از انتظار نیست که برخی از این افرادی که امروز چنین صحبتهایی را مطرح میکنند، نفوذی و در حال انجام ماموریت باشند. البته در این میان عدهای هم به این افراد اعتماد کرده و حرفهای آنها را پخش میکنند.
وی افزود: ریشه این مسائل در جایی است که آنها به آنچه که رهبری درباره حفظ وحدت میفرمایند توجهی نمیکنند و در راستای منافع حزبی و بهره برداری های انتخاباتی بر بوق اختلافات میدمند.
عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه ما امروز بعد از گذشت ۴۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی باید عقلایی و قانونی عمل کنیم، اظهار داشت: ایران کشوری قدرتمند و مقتدر در سطح بینالمللی است و نیازی به مطرح کردن حرفهایی که موجب خشنودی نتانیاهو شده و سوژه به دست او بدهد ندارد.