به گزارش ایرنا، معصومه ابتکار روز شنبه در نشست امضای تفاهمنامه همکاری «اصلاح الگوی مصرف در خانواده ها» (مصرف بهینه انرژی) و توانمندسازی زنان میان معاونت امور زنان و خانواده و وزارت نفت که به صورت وبینار با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت برگزار شد، افزود: حفاظت از منابع و توجه به حقوق نسل های آینده و همچنین بحث توسعه پایدار به معنای استفاده از منابع با شرط قابل دسترس بودن برای نسل های آتی تکلیف انسانی است که بر عهده آحاد جامعه نهاد شده است.
وی ادامه داد: همچنین توجه به بحث اقتصادی اصلاح الگوی مصرف این فرصت را در اختیار کشور قرار می دهد که در کنار تامین نیازهای خود، اقتصاد ملی از این جهت رونق پیدا کند و آسیب نبیند.
به گفته معاون رئیس جمهوری، مشکلاتی در ارتباط با الگوی مصرف وجود دارد و همگان نسبت به آن اذعان دارند که اکنون، در مصارف خانگی و صنعتی زیاد است که تبعات مختلف برای کشور به دنبال دارد و یکی از آن آلودگی محیط زیست و هوا است.
وی خاطرنشان کرد: تغییر رویکردها و سیاست هایی که طی سال های اخیر در این زمینه اتخاذ شده بسیار موثر بوده اما به طور کل دو رویکرد اصلی باید دنبال شود؛ نخست استفاده از مشوق ها و ارائه یارانه هدفمند و دوم توجه به الگوی مصرف در مشوق ها است که مصوبات دولت و شورای عالی اقتصاد در عملی شدن این دو رویکرد مفید خواهند بود.
معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه فرهنگ سازی هم نقش برجسته ای در اصلاح مصرف سوخت دارد، تاکید کرد: با فرهنگ سازی می توان سبک زندگی سازگار با طبیعت و محیط زیست را به وجود آورد.
ابتکار یادآور شد: با این تفاهمنامه، علاوه بر اصلاح مصرف بهینه سوخت، به اشتغال تعداد زیادی از دختران فارغ التحصیل در رشته های مهندسی نفت و محیط زیست کمک خواهد شد. ضمن اینکه اگر بخش خصوصی از آن مشوق های اصلاح بهینه مصرف سوخت استفاده کند و در اصلاح موتورخانه ها و بهینه سازی وسایل گرمازا سرمایه گذاری کند، اشتغال زایی خوبی صورت می گیرد.
وی با ابراز خرسندی از گام های اولیه ای که در این زمینه برداشته شده و شرکت های دانش بنیانی در این زمینه شکل گرفته اند، خاطرنشان کرد: در برخی کشورها با این کار، ۳۰۰ هزار نفر اشتغال آفرینی کرده اند.
معاون رئیس جمهوری افزود: در این تفاهمنامه سعی می کنیم از ظرفیت نهادهای مدنی و جریان های قوی اجتماعی در حوزه زنان و حوزه های مرتبط مانند محیط زیست هم استفاده کنیم زیرا زنان میتوانند از طریق جایگاه اجتماعی که دارند حرکت آفرین و الهام بخش باشند.
ابتکار، در بخشی دیگر از سخنان خود، به ایجاد پویش در جهت کاهش مصرف اشاره کرد و گفت: در دولت یازدهم، پویش ۱۸ درجه راه اندازی شد که تاکید داشت دمای خانه نباید زیاد گرم باشد زیرا سامتیی در خطر می افتد و انرژی هدر می رود. در حال حاضر هم با راه اندازی چنین پویش هایی و مشوق هایی می توان به اصلاح مصرف سوخت امیدوارتر بود.
وی با تاکید بر اینکه صدا وسیما و اصحاب قلم در انتقال مفاهیم موثر هستند، تصریح کرد: این موضوع یعنی حفظ منابع می تواند یکی از موضوع های مهم گفت وگوی خانواده و افزایش مهارت های ارتباطی اعضای خانواده باشد و حساسیت نسل های آینده را در ارتباط با مصرف سوخت بالا ببرند.
این تفاهمنامه با هدف بهره گیری از ظرفیت های سازمانی طرفین جهت آموزش و فرهنگ سازی در راستای ایجاد اشتغال و ارتقای دانش، مهارت و توانمندی های فردی، اجتماعی و اقتصادی زنان و تغییر رفتار خانواده با رویکرد بهینه سازی مصرف انرژی میان معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت نفت منعقد شد.
همچنین بهره گیری از ظرفیت های سازمانی طرفین جهت فرهنگ سازی و تغییر رفتار خانواده با رویکرد بهینه سازی مصرف انرژی در راستای آموزش و ایجاد اشتغال و ارتقای دانش و توانمندی زنان از دیگر اهداف این تفاهمنامه عنوان شد.
محورهای آن همکاری مشترک هم بهره مندی طرفین از ظرفیت ها، تجارت و امکانات بخش های عمومی، دولتی، خصوصی، دانشگاهی، علمی و سازمان های مردم نهاد، ظرفیت رسانه های جمعی، قابلیت های فضای مجازی و استفاده از ظرفیت های استانی در جهت تحقق مفاد تفاهمنامه در چارچوب قوانین و مقررات است. راه اندازی کمپین ها و استارت اپ ها در استان ها جهت آموزش مدیریت انرژی و بهینه سازی مصرف انرژی و ایجاد ساختارهای لازم برای ساماندهی زنان از طریق آموزش های مهارتی حرفه ای در زمینه بهینه ساری مصرف انرژی و تشکیل کارگروه های استانی متشکل از نمایندگان معاونت، وزارت، استانداری، شهرداری ها و شرکت گاز از دیگر محورهای این تفاهمنامه است.