به گزارش ایرنا، امین امینیان روز شنبه در جلسه راهبردی پایاب این سد با تاکید بر رعایت برنامه زمانبندی در بهره برداری از هزار هکتار از پایاب سد سهند افزود: با مشارکت سه جانبه بهره برداران، جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای باید تلاش های لازم در جهت تبدیل شرکت های تعاونی آببران به تعاونیهای تولید چند منظوره و در نهایت تشکیل سازمان توسعه هشترود در دستور کار قرار گیرد.
وی گفت: همچنین برنامه ریزی برای بهره برداری از پایاب ایستگاه پمپاژ ps۲ به مساحت حدود ۲۲۰ هکتار نیز باید سرعت گیرد.
امینیان افزود: با ایجاد تعاونی های گلخانه ای، صنایع تبدیلی، دامداری و دامپروری، واحدهای تولیدی، بازرگانی و نهاده های کشاورزی و دامی توسط آببران در پایاب سد سهند تحول پایداری در منطقه ایجاد خواهد شد.
فرماندار هشترود راحت ترین راه برای ایجاد اشتغال در منطقه را اتمام پایاب های سد سهند دانست و گفت: با اتمام حدود هشت هزار هکتار پایاب در سد سهند برای ۱۶ هزار نفر به صورت مستقیم ایجاد اشتعال خواهد شد.
امینیان گفت: فروش محصولات خام کشاورزی منطقه سود کمتری دارد اما با ایجاد چرخه توسعه و تولید در پایاب می توان با ایجاد کشت و صنعت در زمینه های مختلف منطقه را توسعه داد.
سد خاکی سهند هشترود با حجم مفید ۱۳۵۵ میلیون متر مکعب بر روی رودخانه قرانقو از سرشاخه های رودخانه قزل اوزن و در ۱۳۰ کیلومتری تبریز و ۳۵ کیلومتری شهرستان هشترود با اهداف تأمین آب شرب و صنعت منطقه، کنترل سیلاب و توسعه کشاورزی احداث شده و از سال ۱۳۸۵ در حال بهره برداری است.
اراضی طرح توسعه شبکه پایاب سد سهند هشترود در قالب پنج واحد عمرانی به وسعت هفت هزار و ۵۰۰ هکتار در دو طرف جاده هشترود - مراغه و در مجاورت رودخانه قرانقو واقع شده است.