به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای الخلیج الجدید، هدف نهایی امارات متحده عربی الحاق جزیره سقطری به خاک خود است؛ اما عقب نشینی جامعه جهانی و نادیده گرفتن اشغال جزیره سقطری، این امکان را به ابوظبی خواهد داد، تا آهسته نقشه های خود را از طریق نیروهای شورای انتقالی جنوب پیش ببرد.
این گزارش می افزاید: با وجود اینکه گمان می رود جو بایدن رییس جمهوری منتخب آمریکا، مواضع قاطعانه تری در قبال کشورهای حاشیه خلیج فارس داشته باشد، اما او تمایل کمی برای کاهش فعالیت های منطقه ای ابوظبی در مقایسه با انتقادهایی که نسبت به ریاض داشته از خود نشان داده است و این مسأله در نهایت منجر خواهد شد واشنگتن از سیاست های خارجه خصمانه امارات متحده عربی چشم پوشی کند.
در این گزارش آمده است: از آنجایی که جزیره سقطری اولویت جامعه جهانی نیست؛ امارات متحده عربی به صورت تدریجی در آینده تلاش می کند تا کاملا بر این جزیره مسلط شود.
جزایر سُقُطری یا سُقُطرا، مجمع الجزایری متعلق به یمن است که در غرب اقیانوس هند، میان دو قاره آسیا و آفریقا و در دهانه "خلیج عدن" قرار دارد و برای کشتیرانی از موقعیت استراتژیک برخوردار است.
مناطق جنوبی یمن از جمله استان ابین و جزیره "سقطری" به تازگی شاهد درگیریهای مسلحانه میان نیروهای «منصور هادی» رییس جمهوری مستعفی این کشور (مورد حمایت عربستان) و شبهنظامیان شورای انتقالی جنوب (مورد حمایت امارات) بوده است. درگیریهایی که با کنترل این مناطق از سوی شورای انتقالی همراه بود.
امارات به دلیل اهمیت جغرافیای استراتژیک جزیره سقطری در اقیانوس هند از زمان آغاز تجاوز به یمن برای ایجاد پایگاه نظامی و تشکیل شبهنظامیان برای بر هم زدن امنیت و ثبات این جزیره تلاش میکند.
پیشتر روزنامه عبری زبان اسرائیل هیوم فاش کرد که امارات متحده عربی و رژیم صهیونیستی در جزیره سقطری واقع در جنوب یمن پایگاههای جاسوسی احداث میکنند.
روزنامه اسرائیل هیوم در ادامه نوشت که هدف از احداث این پایگاه جاسوسی، اشراف اطلاعاتی بر منطقه باب المندب و جنوب یمن تا خلیج عدن و شاخ آفریقاست.
جزایر سقطری، مجمع الجزایر کوچکی در اقیانوس هند واقع در ۳۵۰ کیلومتری جنوب یمن است. جمعیت این جزایر ۵۰ هزار نفر است. نیروهای امارات متحده عربی ماه می ۲۰۱۸ جزیره سقطری را اشغال کردند.