مسکو - ایرنا - الکساندر پالیشوک استاد دانشگاه دولتی روسیه و شرق شناس برجسته روس معتقد است که روابط فرهنگی و انسانی ایران و روسیه نباید تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا کاهش بیابد.

 پالیشوک که رئیس انجمن دوستی ایران و روسیه است روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در مسکو گفت: مسوولان فرهنگی ایران و روسیه باید برنامه ریزی کنند تا سطح همکاریهای فرهنگی دو کشور دوست کاهش نیابد و اهتمام کنند تا در دوره گذرای شیوع کرونا، همکاریهای فرهنگی و علمی دوجانبه همچنان توسعه بیابد.

وی افزود: ما در روسیه برای توسعه روابط دوجانبه ایران و روسیه و ایفای نقش خود در این عرصه آمادگی داریم و بسیاری از ایرانشناسان روس علاقه مند به تلاش در این زمینه هستند.

استاد دانشگاه روس معتقد است که باید برنامه های همکاری فرهنگی ایران و روسیه با رعایت پروتکل های بهداشتی کرونا ادامه بیابد؛ ازجمله سمینارها و همایش های فرهنگی به صورت وبیناری برگزار شود.

رئیس انجمن دوستی ایران و روسیه ازجمله به امکان شرکت فیلم های ایرانی و روسی در جشنواره های سینمایی دو کشور، شرکت در نمایشگاههای کتاب اشاره و اضافه کرد: دو کشور باید تلاش کنند وضعیت بوجود آمده بر اثر شیوع کرونا موجب رکود و توقف همکاریهای فرهنگی ایران و روسیه نشود.

لزوم شناخت بیشتر ایران و روسیه از یکدیگر

  استاد دانشگاه دولتی روسیه و شرق شناس برجسته روس در ادامه مصاحبه گفت که ایران و روسیه نیاز دارند که شناخت بیشتری از یکدیگر داشته باشند و این امر می تواند به توسعه روابط دوجانبه کمک شایان کند.

وی افزود: متاسفانه بسیاری از اطلاعاتی که ایرانی ها و روس ها از دو کشور بدست می آورند با کمک رسانه های غربی است که کیفیت اطلاع رسانی را باتوجه به سمت و سو و جهت گیری رسانه های غربی پایین می آورد.

پالیشوک گفت: ما باید یاد بگیریم که اطلاعات را از رسانه های یکدیگر بگیریم و در این عرصه رسانه های روسیه و ایران نقش بسیار مهمی در اطلاع رسانی بدست می آورند و باید بسیار مراقب باشند که اطلاعات نادرست منتشر نکنند.

این ایرانشناس برجسته روس معتقد است که رسانه های غربی از دولت های خود پیروی می کنند و به همین دلیل مسائل سیاسی مانع شناخت بهتر دو کشور از یکدیگر می شود.  

وی این را نیز گفت که ایران و روسیه دارای بزرگان ادبی و شخصیت هایی همچون حافظ و پوشکین هستند که در عرصه ادب جهانی جایگاه خاصی دارند و به همین دلیل همکاریهای فرهنگی و ادبی دو کشور باید در مرکز توجه دو طرف قرار داشته باشد و استادان دانشگاه ها و چهره های ادبی و موسسات فرهنگی دو کشور بتوانند در این شرایط از راه مجازی ارتباط با یکدیگر را حفظ کنند تا دستاوردهایی که از راه همکاری بین دو کشور بدست آمده است به فراموشی سپرده نشود.