تهران – ایرنا - دولت سعودی که در خصوص رفتارهای ضد حقوق بشری زیر فشار شدید نهادهای بین المللی قرار دارد ، مخالفین خود را به جاسوسی متهم می کند . در تازه ترین مورد وزیر خارجه این کشور یکی از فعالان حقوق مدنی که تنها درخواست او اجازه رانندگی برای زنان بود را جاسوس خطاب کرد.

«لجین الهذلول» فعال مدنی زن و زندانی سیاسی سعودی در تازه ترین اتهام از سوی دولت این کشور به ارائه اطلاعات طبقه بندی شده و محرمانه متهم شد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از «فرانس ۲۴»، «فیصل بن فرحان»، وزیر امور خارجه عربستان سعودی در بیانیه ای در حاشیه نشست «گفت و گوی منامه» گفت که الهذلول اطلاعات طبقه بندی شده را به دشمنان کشور ارائه می داد

لجین الهذلول فعال زن سیاسی و مدنی عربستانی به همراه دستکم پنج زن سعودی دیگر به علت فعالیت های صلح آمیز و مخالفت با تضییع حقوق زنان حدود سه سال است که در زندان به سر می برد.

وزیر خارجه عربستان افزود که اتهام هایی علیه الهذلول به دلیل ارتباط با کشورهای غیر دوست و همچنین ارائه اطلاعات محرمانه و برخی مسائل مشابه دیگر وجود دارد.

بن فرحان اظهار کرد دولت سعودی در این زمینه به هیچ وجه تسلیم فشارهای بین المللی نخواهد نشد و به آنها اهمیت نمی دهد.

وی تأکید کرد که این مسائل موضوع های داخلی و مربوط به امنیت ملی ما است و دستگاه قضایی با آنها برخورد خواهد کرد.

لجین الهذلول، فعال سیاسی ۳۱ ساله، همراه با حدود ۱۰ فعال دیگر در ماه مه ۲۰۱۸ دستگیر شد.

خانواده الهذلول اعلام کردند که مقام های سعودی اواخر ماه گذشته (نوامبر) پرونده فرزندشان را به دادگاه کیفری ویژه تروریسم ارجاع دادند.

در همین پیوند، هفته گذشته سفیران حقوق بشر اروپایی در بیانیه ای از عربستان سعودی به دلیل ادامه بازداشت دستکم پنج فعال حقوق زنان به شدت انتقاد کردند و خواستار آزادی آنها شدند.

در بیانیه سفیران حقوق بشر در انگلیس، هلند، آلمان، سوئد، استونی، لوکزامبورگ و فنلاند آمده است: ما از ادامه بازداشت فعالان حقوق زنان در عربستان سعودی بسیار نگران هستی و ابراز تأسف می کنیم که پرونده های «لجین الهذلول» و «سمر بدوی» اکنون به دادگاه کیفری ویژه تروریسم و امنیت ملی ارجاع شده است.

سفیران اروپایی تأکید کردند که فعالیت صلح آمیز و دفاع از حقوق زنان جرم نیست. مدافعان حقوق بشر می توانند شریک جدی دولت ها در رفع نگرانی های جامعه باشند.

این سفیران افزودند: ما با پیوستن به کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد وگزارشگران ویژه و نهادهای مبتنی برمعاهدات مجدداً  بر آزادی تمام زندانیان سیاسی از جمله فعالان زن تاکید می کنیم.

دفتر امور خاور نزدیک آمریکا  نیز پیشتر از ارجاع پرونده الهذلول و سمر به دادگاه ویژه تروریسم ابراز نگرانی کرد.

پس از قتل جمال خاشقچی داخل کنسولگری عربستان در استانبول به دست عناصر سعودی در سال ۲۰۱۸، پرونده حقوقی الهذلول با اعتراض‌های جهانی روبه‌رو شده و مقامات کشورهای مختلف بارها مسئولان سعودی را بابت این پرونده به باد انتقاد گرفته‌اند.

عربستان برخی از فعالان زن سعودی که در بازداشت به سر می‌بردند را به طور موقت آزاد کرده اما سایر زنان در بند همچنان در دادگاه‌های قضایی پشت درهای بسته محاکمه می‌شوند.

گروه‌های مدافع حقوق بشر نیز در این باره گفتند که دست کم سه زن از جمله لجین،‌ چندین ماه است که در سلول انفرادی به سر می‌برند و به شدت در معرض انواع شکنجه‌ها قرار دارند.

طبق گزارش عفو بین الملل سه نفر دیگر از جمله «نسیمه الساده، نوف عبدالعزیز و مایا الزهرانی» نیز در بازداشت به سر می برند.

پیش از این روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» گفته بود که فعالان زن بازداشت شده در زندان های عربستان مورد آزار جنسی و شکنجه  قرار گرفته اند.