تهران- ایرنا- انتخابات پارلمانی رومانی در حالی برگزار می‌شود که کمبود کادر پزشکی، فرسودگی مراکز درمانی و سوء مدیریت در بحران کرونا بسیاری از شهروندان را از دولت سرخورده کرده‌ است.

به گزارش ایرنا، حدود ۱۹ میلیون شهروند رومانیایی امروز (یکشنبه) برای شرکت در انتخاب پارلمانی جدید فراخوانده شده اند. این کشور در حال حاضر توسط دولت اقلیت آزادیخواه ملی اداره می شود. طی ماه های اخیر مقامات رومانی با چالش جدی مقابله با همه گیری کرونا مواجه بوده اند و نظرسنجی ها نشان می دهد نگرانی مردم این کشور وضعیت اضطراری در سیستم بهداشت است.

تارنمای رادیو مرکز آلمان (MDR) در گزارشی در این خصوص نوشت: پارلمان رومانی یک سیستم دو مجلسی است که متشکل از سنا و مجلس نمایندگان است. برای رومانیایی های خارج از کشور ، انتخابات از روز شنبه آغاز شده در حالی که در رومانی انتخابات از ساعات اولیه روز یکشنبه آغاز شده و شعب اخذ رأی در ساعت ۸ عصر بسته می شود.

این کشور از ماه مارس (فروردین) در یک بحران دائمی به سر می برد و هیچ چیز به اندازه وضعیت اضطراری در سیستم بهداشت رومانی ، وخامت اوضاع را نشان نمی دهد. اخیراً دولت آزادیخواه ملی در بخارست صدها دستگاه تهویه خریداری کرده تا از فروپاشی کامل بیمارستان ها در این بیماری همه گیر جلوگیری کند. شاید کمبود تخت در بخش های مراقبت ویژه با اختصاص بودجه اضافی برطرف شود ، اما کمبود حاد کارکنان متخصص همچنان مشکلی بسیار جدی است. هزاران پزشک و پرستار در سالهای اخیر به سیستم نابسامان سلامت این کشور پشت کرده و به اروپای غربی مهاجرت کرده اند. انجمن های پزشکی رومانی می گویند، در مقایسه با کشورهای اروپای غربی در این کشور تنها یک چهارم کارکنان در بخش های مراقبت ویژه کار می کنند.

اگر به عکس های بیمارستان شهر پیاترا نئم (Piatra Neamț) در شرق رومانی نگاه کنید ، به معنای واقعی کلمه می توانید بوی درام را استشمام کنید. دیوارهای دوده گرفته، تخت های سوخته ، تجهیزات پلاستیکی ذوب شده. در بخش مراقبت های ویژه - جایی که ۱۹ بیمار کرونایی برای زندگی خود تلاش می کردند - در اواسط ماه نوامبر (آبان) آتش سوزی رخ داد. از میان ۱۶ بیمار فقط یک نفر از شعله های آتش و عواقب ناشی از سوختگی شدید جان سالم به در برد. محققان گمان می کنند که اتصال کوتاه برق در این مرکز درمانی باعث آتش سوزی شده است.

این روزها پزشکان مراقبت ویژه و نمایندگان اتحادیه پزشکی در رسانه های رومانی در مورد تکرار چنین فاجعه ای در دیگر مراکز هشدار می دهند. بیشتر بیمارستانهای کشور اغلب بیش از پنج دهه عمر دارند ، ساختمانها فرسوده و کابلهای برق قدیمی و آسیب پذیر هستند. چند روز پیش یک پزشک اورژانس رومانیایی به شبکه رادیو آزادی اروپا گفت که با وجود این شرایط بسیاری از بخش های مراقبت ویژه در کشور شاهد بمب های ساعتی هستند.

اما تنها حادثه آتش سوزی در حال حاضر باعث بحث نشده است ، بلکه مقامات نیز مورد انتقاد قرار می گیرند. «رازوان چرچس» استاد دانشگاه بابس-بولیای می گوید: این ناراحت کننده است که نزدیکان بیماران از تلویزیون از این حوادث مطلع می شوند.» وی می گوید عدم مدیریت موثر بحران کرونا به ویژه پس از این آتش سوزی قطعاً بر انتخابات روز یکشنبه تأثیر خواهد گذاشت.

توصیه به مردم برای حضور کمتر در مراکز درمانی

در رومانی قانون سختی که در مورد بسیاری از افراد اعمال می شود این است که از حضور در بیمارستان ها خودداری کنند. هر کسی به مراقبت های پزشکی نیاز داشته باشد، برای کمک به پرستاران و پزشکان که به دلیل کمبود کارکنان ، وقت کمی برای بیماران دارند ، کمک هزینه اضافی می پردازد. علاوه بر این ، سیستم بهداشتی به طور مزمن از کمبود بودجه رنج می برد. در سال ۲۰۱۸ هزینه های بهداشت عمومی ۵۸۴ یورو برای هر شهروند بود، در آلمان این مبلغ هشت برابر بیشتر است.

علی رغم کمبود بودجه، بیمارستان های رومانی بارها صحنه رسوائی های بزرگ بوده اند. دو سال پیش «لورا کدروتا کووسی» رئیس وقت مبارزه با فساد اداری درباره فساد مالی به ویژه در بخش خرید پزشکی هشدار داد: دستگاه ها و تجهیزات پزشکی اغلب با چندین برابر قیمت بازار خریداری می شوند. در این میان رشوه های کلان برای چنین معاملاتی مستقیماً به جیب مدیران بیمارستان می رود.

این در حالی است که به عنوان یک قاعده ، پست های مدیریتی پردرآمد نه فقط در بیمارستان ها ، بلکه در کل مدیریت دولتی به اعضای حزب حاکم اختصاص می یابد. وقتی نوبت به کار می رسد مهارت و شایستگی کمتر از عضویت در حزب و روابط سیاسی اهمیت می یابد. نه حزب حاکم لیبرال ملی و نه حزب سوسیال دموکرات (PSD) - دو حزب بزرگ رومانی - تاکنون به این رویه خاتمه نداده اند. «باربو ماتیسکو» جامعه شناس به شبکه رادیویی مرکز آلمان می گوید: مشکل اساسی ما این است که نهادهای دولتی عملکرد شایسته ای ندارند. این دقیقاً همان چیزی است که بسیاری از مشکلات دیگر را ایجاد می کند.»
اعتماد به مجلس کم است

مطبوعات رومانی پس از آتش سوزی در مرکز پزشکی پیاترا نئم دریافتند که پست مدیریت این بیمارستان در یک سال هشت بار تغییر کرده است. اکنون بسیاری از رومانی ها در فکر این هستند که آیا این حادثه نتیجه سوء مدیریت مدیریت بیمارستان نبوده است؟ ماتیسکو ، جامعه شناس می گوید: طبقه متوسط ​​جدید در شهرهای بزرگ از نزدیک شاهد عملکرد دولت است و خواسته های این رای دهندگان بسیار زیاد شده است.»

بی علاقگی و محدودیت ها برای مشارکت در انتخابات

انتخابات پارلمانی امسال با موانع دیگری نیز روبرو است. اکنون این سوال مطرح است که آیا آنها با وجود شرایط کنونی بازهم به پای صندوق های رای می روند؟ سالهاست که انتخابات پارلمانی فقط با علاقه متوسط ​​شهروندان روبرو شده است. از هر چهار رای دهنده واجد شرایط فقط یک نفر در رای گیری در سال ۲۰۱۶ شرکت کرده است. در مقابل رسوایی های متعدد فساد ، اصلاحات جنجالی و اختلافات سیاسی داخلی ، مجلس موقعیت دشواری در برابر شهروندان دارد. طبق نظرسنجی ها ، تنها ۱۰ درصد از مردم رومانی اعتماد زیادی به این نهاد سیاسی دارند.

اما انتخابات امروز دقیقاً برای جایگزینی اعضای همین نهاد است. نظرسنجی ها نشان می دهد حزب آزادیخواه ملی (PNL) بیشترین شانس (۲۸ درصد) پیروزی در انتخابات را دارد. یک سال پیش این حزب و کل مخالفان کابینه سوسیال دموکرات وقت نخست وزیر «ویوریکا دانسیلا » را با عدم رای اعتماد برکنار کردند. اکنون سوسیال دموکرات ها (با ۲۳ درصد) در جایگاه دوم نظرسنجی ها قرار دارند.

در این دوره همچنین یک اتحاد انتخاباتی لیبرال-محافظه کار که از دو حزب جوان تشکیل شده است، توسط «داچین سیولوس» کمیسیونر سابق کشاورزی اتحادیه اروپا رهبری می شود. این اتحاد به عنوان یک جریان سیاسی تازه وارد در سال ۲۰۱۶ حدود ۹ درصد آرا هر دو مجلس را به دست آورد. سیولوس اکنون در وب سایت خود قول داده است صادق و حرفه ای باشد و به شهروندان خدمت کند. آخرین نظرسنجی ها شانس اتحاد را تا ۱۸ درصد پیش بینی می کنند.

با این وجود جامعه شناسان مسئله دیگری را برای انتخابات تعیین کننده می دانند: چند رای دهنده می تواند در روز یکشنبه شرکت کنند؟ بیش از همه رأی دهندگان جوان و طبقه متوسط ​​از انتخابات پارلمانی قبلی دور ماندند. ماتیسکو، جامعه شناس می گوید ، اگر این اتفاق دوباره رخ دهد اتحاد لیبرال-محافظه کار کنار گذاشته خواهد شد و سوسیال دموکارت ها نیز باید به خود بلرزند زیرا وفادارترین رای دهندگان آنها شامل بسیاری از پنج میلیون مستمری بگیر کشور هستند که به دلیل همه گیری کرونا به صندوق های رای مراجعه نمی کنند، همانطور که در انتخابات محلی در ماه سپتامبر (شهریور) اتفاق افتاد.

حزب حاکم اکنون به دلیل جدی نگرفتن تعداد زیاد آلودگی ها به کرونا مورد انتقاد قرار گرفته است. تعداد آلودگی های این کشور در مقایسه با جمعیت به اندازه آلمان است ، اما در آلمان ۶ برابر آزمایش بیشتر انجام می شود و گمان می رود تعداد واقعی بسیار فراتر از میزان کنونی باشد. چرچس متخصص بهداشت معتقد است: یا مقامات از نظر منطقی قادر به آزمایش بیشتر نیستند ، یا نمی خواهند وضعیت آلودگی را به دلیل انتخابات روز یکشنبه بسیار چشمگیر نشان دهند.